Deze 5 foto's van je kind houd je voor jezelf

Deze 5 foto's van je kind houd je voor jezelf

Natuurlijk zijn alle foto's van jouw kinderen hilarisch, schattig of te leuk. Maar deze 5 foto's zet je om hele goede redenen beter niet online.

Natuurlijk vind jij jouw kind de mooiste op aarde en zou je daarom best elke foto op social media kunnen delen. Maar deze 5 foto's kun je beter voor jezelf houden om deze héle belangrijke redenen.

1. De allereerste foto van je kind

Bloed en slijm nog all over, het gezichtje nog helemaal in elkaar gevouwen... je bent natuurlijk trots in het kwadraat dat jij dit wonder op de wereld heb gezet en dat is helemaal terecht. Maar houd deze foto's toch maar lekker voor jezelf en je naaste familie. Je social media kring kun je beter trakteren op een foto van jouw minime die net even een paar uur of dagen ouder is. Je oud-klasgenoten, vroegere buurmeisje en vage kennissen vinden het waarschijnlijk toch de zoveelste baby in hun timeline en kunnen best even wachten op een wat smakelijkere en iets minder intieme foto. 

2. Blote foto's van je kind

Super aandoenlijk zijn ze, foto's van jouw badderende baby en je dreumes met bolle blote buik op het strand. Maar waar je niet bij stil wil staan is dat er helaas toch echt mensen zijn die deze foto's op internet gebruiken voor dingen waar deze niet voor bedoeld zijn. Ook al zitten deze mensen niet in jouw vriendenkring, je wilt toch alles doen om te voorkomen dat jouw schattige blote baby op de verkeerde plekken opduikt. Gewoon maar niet plaatsen dus.

3. Foto's van vriendjes en vriendinnetjes

Niet elke ouder is even gemakkelijk in het 'social media beleid' van zijn of haar kind. Is jouw kind heel lief aan het spelen met dat ene vriendje of jullie buurmeisje? Gooi die foto's niet gelijk online. Misschien willen de ouders van dit kind wel helemaal niet dat hun minime op social media verschijnt. Respecteer die keuze en houd die leuke pics voor jullie zelf. 

4. Die iets te lollige foto van je kind

Je hebt momenten dat je in een deuk ligt om de acties van je kind. En mocht je zo'n moment goed kunnen vastleggen, is dat helemaal hilarisch. Kun je mooi aan opa en oma laten zien wat hun kleinkind nu weer uitgespookt heeft. Maar misschien kun je dat beter niet op social media delen.

"Straks staat jouw kind bekend als het kind dat"

Of je moet willen dat jouw kind straks bekend staat als 'het kind dat een hap nam van zijn eigen poep', of iets even awkwards... Zodra die foto wordt gedeeld kun jij hem nog wel van jouw profiel verwijderen, maar dan zweeft de foto toch al voorgoed ergens rond op het internet.

5. Foto's die teveel persoonlijke informatie verraden

Zoals je ook niet op social media zou moeten aankondigen wanneer je precies op vakantie bent, zo moet je ook alert zijn op foto's die iets teveel persoonlijke informatie verraden. Natuurlijk is het leuk wanneer je kind zijn eerste paspoort krijgt voor jullie verre vakantie. Een foto is verleidelijk, maar maak geen foto's met alle persoonsgegevens zichtbaar. Je wilt niet dat iemand er met jullie identiteit aan de haal gaat. Online vrienden hoeven ook niet te weten in welk laatje thuis blijkbaar alle belangrijke papieren liggen waarvan je kind er een paar verscheurd heeft, of waar jullie de autosleutel bewaren. 

Ben jij bewust bezig met hoe ver jij gaat met de online aanwezigheid van jouw kind? We zijn heel benieuwd hoe jij hier in staat! 

Rosanne Buitendijk

Door

25 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.