Uur na de geboorte van je baby een foto op social media

Uur na de geboorte van je baby een foto op social media

Je bent net moeder, deel jij dan de eerste foto gelijk op social media? Do? Or don't?

Een uur na de geboorte een foto van je baby op social media... Is dit een do or don't? Volgens onderzoek staat de eerste foto van een baby al binnen een uur op Facebook. Je zwangerschapsperikelen delen met heel de wereld is een heel normaal begrip geworden. Als je wilt weten of dat iemand zwanger is kijk je even op hun Facebook en kom je er al snel achter wat voor buggy of kinderkamer ze hebben. Do? Or don't? 

Hoe snel staat de foto op Facebook?

Het duurt gemiddeld 57,9 minuten voor de foto van de pasgeboren baby online staat. Uit het onderzoek van The Telegraph komt naar voren dat 62% van de ouders dit zelf hebben gedaan. In de andere gevallen deden naaste familieleden (22%) of vrienden (16%). Het onderzoek werd gehouden onder 2367 stellen met kinderen onder de 5 jaar.

Waarom delen we zoiets intiems met de wereld?

De reden dat stellen dit doen is dat ze zo de baby op een makkelijke manier kunnen showen aan familie en vrienden die ver weg wonen. Vage kennissen zijn ook meteen op de hoogte van de geboorte van jullie kind. Stellen geven aan dat ze het fijn vinden dat ze op een makkelijke manier iedereen op de hoogte kunnen brengen. Juist ook mensen die niet heel dichtbij staan kunnen nu een foto zien.

Online dagboek

Social Media zoals Facebook en Instagram wordt ook vaak gebruikt als een opslagplek voor het verzamelen van foto's. Je hebt geen fotoboek meer nodig, alles wordt weergeven op je eigen account. Als kersverse ouders kan je dat account dan gewoon prima gebruiken om te laten zien hoe mooi jullie kind is. Ze zijn trots en willen het met de wereld delen!

De meest populaire website om het nieuws op te delen is Facebook (77%) en Instagram (48%)

Tips voor social media

We kunnen tegenwoordig niet meer om social media heen, maar soms kun je voor de intieme momenten wel wat minderen. Een paar tips om er juist mee om te gaan:

  • Upload niet dagelijks een foto (geniet ook van elkaar!). Wissel de foto's af met foto's van jezelf zodat je account ook interessant blijft voor mensen die minder van kinderen houden.
  • Stuur een persoonlijker en intiemer bericht of foto naar je naaste vrienden en familie (e-mail, sms, whats-app) en zet hoogstens een algemene foto op Facebook waarin je de geboorte aankondigt.
  • Denk goed na over wat voor foto je online post, je wilt niet bij je sollicitatiegesprek een foto onder je neus krijgen van je bevalling...
  • Bespreek met familie of vrienden wat je voorkeur heeft. Wil je liever niet dat foto's geplaatst worden zeg dat van te voren. Je hoort verhalen van oma's die al eerder een foto op Facebook hadden staan van hun kleinkind dan de ouders zelf!
  • Post een foto van een detail. Een foto van een voetje of een teentje, zo weet iedereen dat het geboren is maar blijft het toch een verrassing! Ook een leuke manier om een aankondiging te doen voor de kraamvisite: 'Wil je weten hoe ik eruit zie? Je bent welkom van...'

Zou jij een foto van je pasgeborene op Facebook zetten? Vind je het een DO of DON't? Hebben jullie een foto op Facebook geplaatst na de bevalling? 

Redactie MiniMe.nl

Door

19 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.