Perscadeau of baargoud na de bevalling

Perscadeau of baargoud na de bevalling

Het is een Amerikaans gebruik en in Nederland wordt het ook wel baargoud of kraamgoud genoemd: een perscadeau! Wij vertellen je er alles over en hebben toffe cadeau-ideeën.

Prachtige sieraden (het kraamgoud), een lekker verwenweekend of een heerlijke massage: dit zijn voorbeelden van geschenken die sommige vrouwen ontvangen na de bevalling. Deze perscadeaus -zoals je ze noemt- krijgen zij van hun partner als blijk van waardering. Aan de ene kant klinkt het misschien gek, maar aan de andere kant: vrouwen hebben wel iets ongelooflijks gedaan! Daar mag je best voor beloond worden.

Kraamgoud is een oud gebruik dat bijvoorbeeld in Amerika en Groot-Brittannië onder de naam 'push present' heel normaal is. Daar worden pas bevallen vrouwen overladen met (luxe) cadeaus. Wat een perscadeau, baargoud of kraamgoud inhoudt kan per persoon verschillen. De ene partner geeft graag iets tastbaars en blijvends zoals een sieraad, de ander kiest liever voor een ervaring zoals een lekker weekendje weg. 

Leuke perscadeaus voor jou

Niet iedereen is al bekend met het perscadeau, dus peil even voorzichtig of je partner er vanaf weet en of hij er voor open staat. Eventueel kun je ook een vriend of vriendin het idee voorzichtig bij je partner laten vallen! ;) Als hij weet dat jij het wel een leuk idee vindt, kun je wellicht een aantal ideeën opperen. Of misschien weet hij al direct wat jij handig of leuk vindt! Hieronder staan een aantal ideeën voor een perscadeau: 

Ontspannen met een massage

Na al die maanden dat je zwanger was én je bevalling, ben je vast toe aan ontspanning en wat me-time. Een geschikt perscadeau is dan ook een heerlijke massage, zodat je met voldoende energie voor je pasgeboren baby kan zorgen.

Een mooi sieraad

Een sieraad is natuurlijk ook altijd ontzettend leuk om te geven en te krijgen. Dat is waar de naam 'baargoud' van is afgeleid! Eventueel met de naam van je kleine erin, misschien met die van jullie erbij, maakt dat een heel bijzonder, persoonlijk én blijvend geschenk. Kijk ook bij onze hippe shops voor leuke adresjes voor cadeaus.

(Newborn-)fotoshoot

Hoe leuk is het om jullie kersverse geluk op een mooie manier te laten vastleggen voor later met een fotoshoot? Natuurlijk maak je zelf ook heel veel foto's in je kraamtijd, maar een snelle snapshot met je telefoon is wel wat anders dan professionele foto's van een newborn-fotograaf. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt met 5 leuke newborn-fotografen!

Een mooie tas

Heb je al een tijdje die ene mooie tas op het oog, maar was er nog geen gelegenheid of reden om 'm jezelf kado te doen? Nou, na de bevalling is die er wel om 'm te krijgen! Hint, hint...

Handige cadeaus

Heb je nog niet alles voor de baby wat je nodig hebt, zoals een buggy of draagzak? Stel dat dan voor als geschenk. Zo heb je niet alleen iets voor jezelf, maar ook voor je kind en ergens ook een beetje voor je partner zelf!

De opmerkelijkste perscadeaus of kraamgoud

Als het op perscadeaus aankomt, gingen veel vrouwen uit celebrityland je voor. De geschenken die zij van hun partner kregen, waren niet bepaald goedkoop en vaak ook echte eye catchers!

Mariah Carey

Zangeres Mariah Carey kreeg na de bevalling van haar tweeling een ketting van 12.000 dollar. Je vraagt je nu misschien af wat die ketting zo speciaal en duur maakte? Nou... de ketting bestond uit diamanten en roze saffieren. Ook stonden de namen van haar kinderen erin gegraveerd.

Katie Holmes

Als teken van waardering en dank voor het ter wereld brengen van hun dochter Suri, kreeg Katie Holmes van haar toenmalige partner Tom Cruise een gouden Cartier Love Bracelet ter waarde van 18.000 dollar. Dat is nog eens een geschenk, of niet?

Rachel Zoe

De cadeaus van Mariah Carey en Katie Homes waren prijzig, maar het kan nog veel gekker. Na de geboorte van haar zoon kreeg ontwerpster Rachel Zoe een 10-karaat diamanten ring van maar liefst 250,000 dollar van haar man.

Heb jij een mening over perscadeaus of heb jij iets geweldigs gekregen? We horen het graag!

Redactie MiniMe.nl

Door

03 april 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.