10 foto's van je kids die je iedere maand wil maken

Het leven met kinderen is geweldig en zit vol mijlpalen. Dit zijn de foto's die je elke maand wilt maken van jouw kleintjes.

Zodra je kleine geboren is zal je waarschijnlijk zoveel mogelijk vast willen leggen: de eerste babyfoto's, de eerste keer thuis, de eerste kleding (ok, eigenlijk alle kleding)... En daarnaast wil je natuurlijk ook een paar foto's van het opgroeien. Maar welke foto's zijn daar nu echt geschikt voor? 10 foto's van je kinderen die je echt iedere maand wil maken.

1. Een portret

Heel simpel, maar deze wordt nogal eens vergeten. Zeker in het eerste levensjaar maakt je baby een grote verandering door, dus dan is het heel mooi deze verandering maandelijks vast te leggen. En welke manier is dan beter dan een portret?  Welke uitdrukking krijgt je baby als je hem of haar aan het lachen maakt? Het is een hele leuke manier om te zien hoe het gezicht van je baby iedere maand weer een beetje verandert.

2. Nieuwe gebaren

Zeker in de eerste paar maanden en jaren zal je kleine iedere keer nieuwe dingen leren en manieren om zich uit te drukken. Ze leren iedere dag dingen door naar ons te kijken. Deze kleine bubbels van imitatie lijken net zo snel te verdwijnen als te verschijnen, dus probeer deze momenten zo snel mogelijk vast te leggen.

3. Speeltijd

In serieuze foto-settings zoals het portret kan je goed zien hoe ze opgroeien, maar foto's tijdens het spelen geven ook een heel leuk overzicht! Zie wat ze doen om met hun broer of zus of vriendje of vriendinnetje te praten en te spelen en leg het vast. De manier waarop kids spelen zal veranderen naar mate ze ouder worden. Kan je er later nog hard om lachen samen.

4. Broers en zussen

Ook dit is een hele leuke om iedere maand vol te houden tijdens het eerste levensjaar van je tweede. Samen opgroeien is heel mooi om te zien. Het kan moeilijk zijn om de twee (of drie, of vier) iedere maand bij elkaar te krijgen voor een foto, maar proberen kan altijd! En het maakt dan niet uit of ze een beetje ondeugend zijn, juist leuk om hun persoonlijkheid naar voren te zien komen.

5. Bad

Deze konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan! Een baby in bad ziet er nog tien keer zo schattig uit en zelf hebben ze vaak ook de grootste lol. Lekker spelen met de bubbels of met ander speelgoed, bad-tijd is het ideale moment om een paar mooie foto's te maken.

6. Superschone baby

Vlak na het badderen lijken baby's vaak het vrolijkst, dus daar kan je zeker gebruik van maken! Na het bad is een fijne tijd om je kleine te laten spelen en ondertussen kan je natuurlijk heel makkelijk even die camera pakken om een paar mooie plaatjes te schieten.

7. Favoriet speelgoed

Een detail dat je soms misschien vergeet: het gaat niet altijd alleen maar om je kleine. Die uk van jou heeft vast een favoriete knuffel of speelgoed die je never nooit mag vergeten als je ergens naartoe gaat. En dat kan zomaar ineens veranderen, dus het is zeker de moeite waard je kind met zijn of haar favo speelgoed op de foto te zetten.

8. Een nieuwe truc

Je zal je blijven verbazen over wat je kind allemaal kan leren in een maand. Erg leuk om dat natuurlijk op de foto te zetten. Wat leren ze deze maand? Is het kruipen, lopen of blokken stapelen? Allemaal leuke foto's om te maken.

9. Een foto met papa en mama

Waarom zou je zelf iedere keer achter de camera blijven? Leg dat ding gewoon neer en maak een selfie met je kind, of vraag familie en vrienden af en toe een foto te maken als jullie samen iets aan het doen zijn. En echt, dit vergeet je vaker dan je denkt! Foto's met papa en mama zijn zeldzamer dan je denkt, zeker omdat je vaak te druk bezig bent om je kleine goed te fotograferen.

10. Een foto met papa

Vergeet papa niet! Meestal is hij degene die de camera pakt om foto's te maken van mama en de kids, dus trek dat ding uit z'n handen en laat hem even lekker met de kleine spelen. Misschien dat hij in eerste instantie geen zin heeft, maar als jullie later samen de foto's terugkijken zal dat wel anders zijn!

Daisy van Schaijik

Door

11 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.