Cool Mom | Laurien Deken

Cool Mom | Laurien Deken

We laten je regelmatig kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week is dat Laurien Deken. Ze werd steeds vaker gevraagd voor interieurstyling en is daarin nu haar eigen bedrijfje begonnen, naast haar bestaande baan en gezinsleven. Wij zijn fan!

Een half jaar geleden werden Laurien en haar man Karel ouders van zoontje Fimme. Hoewel dat haar leven best wel even op zijn kop zette ('Ik moest echt leren loslaten en beseffen dat niet alles wat ik wil even haalbaar is met een baby erbij'), is ze nu bezig haar eigen interieuradviesbureau op te zetten. Dat doet ze 'gewoon' naast de parttime baan die ze al heeft. 'Ja, het is druk. Maar ik merk óók dat ik er onwijs veel energie van krijg!' 

Heeft het moederschap je veranderd?

Ik heb heel erg leren loslaten. Ik weet nog goed dat ik in de eerste weken na de geboorte van Fimme mijn moeder flabbergasted opbelde omdat ik het idee had dat ik alleen maar aan het wassen en voeden was. En ja, dat is in de begin periode zeker het geval maar mijn moeder hielp mij er even aan herinneren dat het strijken van alle hydrofiele doeken echt niet nodig was, haha.

"We zijn behoorlijk opgeruimd maar dat hebben we leren loslaten... Mijn moeder moest me er aan helpen herinneren dat het strijken van hydrofiele doeken écht niet nodig is"

Voordat Fimme er was wilde ik altijd alles op en top netjes en gestreken in de kast hebben liggen. Een uitpuilende wasmand kwam bij ons nooit voor en de was dat op zolder hing moest diezelfde dag nog opgevouwen worden. We zijn behoorlijk geordend en kunnen onrustig worden van rommel. Nu ben ik gedwongen makkelijker geworden en kan ik goed prioriteiten stellen omdat ik weet dat het niet allemaal meer haalbaar is met een kindje erbij.

Hoe ziet jouw leven eruit? 

Ik ben startende met mijn eigen interieuradviesbureau, Homelab.nl. Ik heb een opleiding Interieurstyling gevolgd en de laatste tijd werd ik steeds vaker benaderd voor interieuradvies en productfotografie. Daarom heb ik besloten om met Homelab te beginnen! Ik moet zeggen dat het vrij pittig is naast mijn parttime baan als arbeidsbemiddelaar, een baby, het huishouden, sporten en een sociaal leven maar ik merk dat ik er veel energie van krijg en dat ik het heerlijk vind om mijn eigen ding te kunnen doen.

HOE REGEL JIJ HET OM TE DOEN WAT JE DOET QUA BALANS TUSSEN WERK, FAMILIE EN SOCIAAL LEVEN?

Twee dagen per week gaat Fimme naar de oma’s en één dag per week naar het kinderdagverblijf. Op de twee dagen dat ik doordeweeks niet werk zorg ik wel echt dat Fimme mijn volledige aandacht krijgt en op de momenten dat hij overdag of ’s avonds slaapt pak ik mijn werk weer op. Ik vind niet dat Fimme de dupe mag zijn omdat ik zo graag met Homelab bezig ben.

Fimme is nu ruim een half jaar en we zijn nu wel gesetteld als gezin. Ik sport weer, spreek af met vriendinnen als Fimme 's avonds in bed ligt of Karel thuis is. Ik wil niet overal oppas voor moeten vragen: we hebben bewust voor een kindje gekozen en ik vind dat we onze verantwoordelijkheid daarin moeten nemen.

"Fimme mag niet de dupe zijn omdat ik zo graag met Homelab bezig ben. Ik krijg er zoveel energie van, maar Fimme staat op plek 1."

Sinds kort ben ik gaan afbouwen met borstvoeding, dat maakt het voor mij ook weer wat makkelijker. Ik had geen verwachtingen of doelen maar het is mij onbewust heel goed afgegaan. Toch begint het mij nu een beetje tegen te staan. Klantbezoeken op mijn werk moet ik voor- of na het kolven plannen, ik kan nauwelijks een dagje met een vriendin op pad en ook lijkt het mij, eerlijk gezegd, wel fijn als Karel (’s nachts) ook af en toe een flesje kan geven.

Waar kun jij als moeder niet zonder? 

De oma’s van Fimme zijn heel belangrijk voor ons. Verder heb ik veel aan de Whatsappgroep met de meiden van de zwangerschapscursus. Het is fijn dat we vragen over de baby’s bij elkaar neer kunnen leggen en van elkaar kunnen leren. De app en het boek van Oei, ik groei! geeft ons inzicht in wanneer de sprongetjes van Fimme zich gaan aandienen. Zo kunnen we ons er op voorbereiden of het verklaard bepaald gedrag.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Echt tijd voor elkaar maken, samen zijn en naar elkaar luisteren. We hoeven niet per se de deur uit om samen een leuke dag te hebben maar vinden het wel fijn om regelmatig op pad te gaan. Van babyzwemmen op zaterdagochtend tot wandelend naar de stad. We kunnen niet wachten tot Fimme over een paar maandjes mee mag op de fiets!

Is er iets dat jij lastig vindt aan de opvoeding?

Nog niet. We hebben het geluk dat Fimme een makkelijk jongetje is. Natuurlijk twijfelen we wel eens of we ‘m uit bed moeten halen als hij huilt maar meestal weten we snel genoeg of er echt iets aan de hand is of dat hij zich aan het verzetten is tegen de slaap. Ik vind het heel bijzonder om Fimme steeds beter te leren kennen maar het moeilijkste komt nog, daar ben ik mij zeker van bewust.

"Fimme is een makkelijke baby, maar ik realiseer me heel goed dat het moeilijkste nog komt"

WAT IS JOUW ULTIEME TIP OM JE NIET ALLEEN MOEDER TE VOELEN, MAAR OOK VAAK GENOEG GEWOON EEN LEUKE VROUW

Goed voor jezelf (blijven) zorgen, je blijven ontwikkelen op allerlei fronten en het hebben van fijne, sociale contacten. Ook proberen Karel en ik regelmatig samen iets te ondernemen, lekker uit eten of een avondje naar de film.

Wat inspireert jou?

Naast de standaard inpiratiebronnen zoals magazines, winkels (Dille & Kamille, Sissy-Boy en Søstrene Grene) Pinterest en Instagram voor mooie plaatjes van interieurs kijk ik ook met regelmaat de vlogs van De Huismuts. Het is zo leuk om te zien hoe het er aan toe gaat in Rachel haar jonge gezin! Ze vlogt heel vrij en realistisch en dat maakt het vaak heel herkenbaar.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Kunnen loslaten en accepteren dat je tijdens de eerste periode met je baby eventjes alles moet inleveren. Nu we ritme hebben gevonden is het stellen van prioriteiten wel nog steeds van belang.

Als advies wil ik meegeven je eigen dingen te blijven doen, afspreken met vriendinnen, gaan voor die ene leuke baan of je droom najagen. Soms proef ik uit andermans uitspraken dat het leven ophoudt als je een kindje krijgt maar het is een verrijking boven op het leven wat we al hadden. Ik had het voor geen goud willen missen. Onlangs hebben Karel en ik onze 30 ste verjaardag gevierd in een kroeg in de binnenstad.. Een nichtje van ons wilde oppassen op Fimme en wij hebben heel wat afgelachen en heerlijk gedanst. We zijn in ons hoofd nu al bezig met ons volgende feest, haha.

Welke moms vind jij zelf cool?

Eline Rousseau, eigenaresse van Roomblush vind ik een cool mom. Ik vind het mooi om te zien hoe zij met twee jonge dochters een goedlopende onderneming heeft kunnen opzetten. Ik ben wel eens benieuwd naar hoe zij met haar gezin haar dag en tijd indeelt en of zij nog goede tips heeft voor (new) mommies (to be).

Wil je meer zien van Laurien? Volg haar dan zeker op Instagram

Rosanne Buitendijk

Door

10 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.