#Mombitious Mom: Karin Oomen

We laten je regelmatig kennismaken met een #Mombitious Mom die ons inspireert. Deze keer: Karin Oomen van your lovely memory, mama van Meike en Tomas!

Iedere moeder maakt haar eigen keuzes en richt haar (gezins)leven op een unieke manier in. Wij worden graag geïnspireerd door deze #Mombitious Moms! Daarom laten we er regelmatig eentje aan het woord over hoe zij het allemaal doet. Deze keer: Karin Oomen van your lovely memory!

Vertel eens iets meer over jezelf

Ik ben Karin Oomen, 40 jaar en eigenaar van your lovely memory. Ik ben getrouwd met Jasper en moeder van Meike (9) en Tomas (bijna 7). Sinds een jaar ben ik ondernemer. Ik heb jaren als communicatieadviseur gewerkt en altijd gedacht dat ik nog eens iets heel anders zou gaan doen. Met de 40 in zicht, bedacht ik me dat dit het moment was. Ik wil heel graag dat mijn kinderen hun dromen na gaan jagen. Dat kan ik toch niet van ze verlangen als ik dat zelf niet doe?

Ik ben op onderzoek uitgegaan naar waar ik echt blij van word. Het werd mijn bedrijf your lovely memory. Hiermee help ik moeders met het vastleggen van herinneringen voor hun kinderen. Ik help ze eindelijk dat fotoalbum maken, om hun dierbaarste herinneringen te verwoorden in een prachtige persoonlijke tekst en neem het werk verder voor ze uit handen. Daarnaast ga ik me richten op het vastleggen van herinneringen rondom verlies. Het is zulk dankbaar werk om iets van echte waarde te leveren. 

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Het ondernemen is aan de ene kant heel goed te combineren met het gezinsleven, want ik ben superflexibel. Maar aan de andere kant heb ik wel even moeten zorgen dat ik niet het gevoel had op alle vlakken tekort te schieten. Ik voel me niet prettig als ik met een hoofd vol werk op het schoolplein sta en stiekem hoop dat ze een speelafspraakje maken zodat ik nog even door kan werken.

Wat ik nu vaak doe, is even tien minuutjes afschakelen tussen werk en kinderen. Even een moment niks. M’n hoofd opruimen, mijn to do-lijst opschrijven en er daarna gewoon helemaal kunnen zijn. Daar word ik echt een gelukkiger moeder van én een gelukkiger ondernemer. En wat voor mij echt belangrijk is, is dagen in mijn agenda prikken waarop ik niet werk. En dan dus ook zorgen dat er niet allemaal losse eindjes zijn die me onrustig maken. Soms doe ik dan toch wat werk, maar dat is dan mooi meegenomen.

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Het heeft me nog meer doen beseffen wat ik belangrijk vind in het leven. Ik was altijd al heel bewust van het genieten van elk moment. Door het jonge overlijden van mijn vader weet ik dat het elk moment over kan zijn. Maar het krijgen van een kind plaatste alles in perspectief. Ik vind het makkelijker om te voelen wat me energie kost en wat me energie geeft. En ik ga daar zuiniger mee om. 

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Foto’s! Ik leg fijne momenten heel graag vast. Herinneringen vastleggen zit echt in mijn systeem. Elk jaar heb ik op de verjaardag van de kinderen een jaaralbum af. Dat doe ik om hen dat mee te geven, voor later, voor als ik er niet meer ben. Maar ik geniet er zelf ook heel erg van. Foto’s laten me even stil staan. Beter kijken. Dubbel genieten. En dat gun ik elke moeder! Daarom heb ik mijn bedrijf opgericht.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin? 

Echte aandacht. Niet langs elkaar heen leven, maar echt contact maken. Echt horen hoe het met elkaar gaat, elkaar zien en elkaar aanraken.

Is er iets wat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen? 

Ruzie! Als zij ruzie maken, wil ik zo graag dat ze leren om het zelf op te lossen. Maar dat lukt ze vaak nog niet. Mijn bemiddeling maakt het ook niet altijd beter. Ik vind dat lastige momenten.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Onderzoek waar je blij van wordt en voed jezelf daarmee. Al is het maar dat ene fijne luxe douchespul. Het doet me zo goed mezelf te voeden met dingen waar ik van geniet. Hoe beter ik voor mezelf zorg, hoe beter ik in mijn vel zit. En hoe beter het met mij gaat, hoe meer ik te geven heb aan de mensen om me heen. 

Voor ik moeder werd, zei ik altijd dat ik of mijn kind nooit...

Dat ik nooit zou zeggen “omdat ik het zeg”.  Maar in een eindeloze discussie hoor ik mezelf dat toch echt wel eens zeggen. Ik denk dan direct: “Oei, ik hoor mijn moeder praten!”

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Zorg dat jij lekker in je vel zit. En leg herinneringen vast! Het is zo waardevol. Voor je kind om dat later te hebben. Maar ook nu al. Kinderen kijken graag naar zichzelf. Ze vinden het heerlijk om samen met jou hun oude foto’s te kijken en jou te horen vertellen. En het brengt jou ook iets. Je gaat dubbel genieten, bewuster kijken naar je kind en echt even stil staan.

Welke moms vind jij zelf cool? Welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in #Mombitious Moms?

Lucy Woesthoff, ik vind haar zo’n inspirerende vrouw. En Marjolein Mennes van Lieve Moeders, wat een mooie dingen doet zij.

Wil jij ook een #Mombitious Mom opgeven? Stuur dan een mailtje naar redactie@minime.nl!

Nieuwsgierig naar #Mombitious Mom Karin’s Instagram? Je vindt haar via @yourlovelymemory! 

Marieke van Boven

Door

22 augustus 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.