Sollicitatiegesprek wanneer vertellen dat je zwanger bent?

Vertel je bij een sollicitatiegesprek wel of niet dat je zwanger bent? Een aantal dingen vermeld je liever niet in je cv of sollicitatiegesprek, omdat je denkt dat het de kans op een baan verkleint.

Je zwangerschap is daar waarschijnlijk één van. Wat kan je hier wel over zeggen en welk nieuws kan je beter voor je houden?

In je brief of tijdens je sollicitatiegesprek hoef je niets te zeggen over je gezondheid of ziekteverleden. De Wet op Medische Keuringen heeft werkgevers zelfs verboden ernaar te vragen (zowel mondeling als schriftelijk). 'Heb je een kinderwens?' is dus not done. Werkgevers mogen ook geen aanstellingskeuring aan je verplichten (een medische keuring bij aanstelling).

Aanstellingskeuring

Een aanstellingskeuring wordt verricht aan het einde van de selectieprocedure. Deze keuring mag alleen worden toegepast als het een functie betreft waar risico's aan verbonden zijn voor de gezondheid of de veiligheid van de werknemer zelf of anderen. Hierbij moet je denken aan duikers, brandweermannen, piloten of bijvoorbeeld beroepschauffeurs.

In deze functies is het belangrijk te controleren of een toekomstige werknemer aan bepaalde medische eisen voldoet. Als je zwanger bent is het dus verstandig even te wachten met solliciteren op een van deze functies. Voor andere functies waar een medische goedkeuring niet belangrijk is mag er ook geen gebruik van worden gemaakt (denk aan leraren of administratief medewerkers).

Sollicitatiegesprek wanneer vertellen dat je zwanger bent ?

Wat ben je dan wel verplicht te melden als zwangere? Eigenlijk niets. Je moet vooral zelf inschatten of het handig is bij je sollicitatie te vermelden dat je zwanger bent. Een dikke buik is een duidelijke give-away, maar als je buik nog niet zichtbaar is kan je ervoor kiezen het nog even stil te houden.

1e en 2e gesprek

Tijdens het eerste gesprek is het vaak niet nodig te vermelden dat je zwanger bent. Dit gesprek is meest oriënterend bedoeld voor zowel jou als je toekomstige werkgever. Kijk even of het bedrijf, de bedrijfscultuur en functie iets voor jou is en bekijk ook of er een klik is. Als de tweede ronde haalt en denkt dat je een goede kans maakt op de baan, dan is het einde van dit gesprek een goed moment om te zeggen dat je zwanger bent. Zo voorkom je dat je een verstoorde relatie met je werkgever krijgt omdat je het nieuws verzwegen hebt, maar je hebt dan wel tijd genoeg om jezelf positief in beeld te brengen.

Denk ook aan de werknemersperspectief

Het is altijd goed de situatie ook van een andere kant te bekijken. Als je als werknemer handjes te kort hebt en iemand is net ingewerkt en gaat dan met verlof is natuurlijk niet ideaal. Ze kunnen dan weer gaan werven naar iemand die het tijdens je verlof gaat overnemen. Daarom tijdig vertellen en meedenken wordt altijd gewaardeerd en zorgt ook voor een goede werkrelatie.

 

Antwoorden op onbehoorlijke vragen

Als een werkgever toch direct naar je kinderwens vraagt en je geeft daar liever (nog) geen antwoord op, dan kan je met de volgende wedervragen de goede sfeer bewaren zonder direct te antwoorden:

  1. Die vraag verbaasd met eerlijk gezegd een beetje. Waarom is dat voor deze functie van belang?
  2. Is er een bepaalde reden waarom u deze vraag over mijn privé-situatie stelt?
  3. Een kinderwens? Kinderen nemen is nogal een grote stap... wat zou u adviseren met het oog op deze functie?
  4. Aan kinderen beginnen? Wilt u dat misschien eerst aan mijn vriend vragen?
  5. Dat vind ik een moeilijke vraag. Mag ik daar nog even over nadenken?
  6. Kan ik daar misschien nog op terugkomen? Ik heb daar nog niet goed over nagedacht.

Klacht indienen

Een werkgever mag je niet afwijzen vanwege je zwangerschap. Toch wordt dat vaak niet als reden gegeven, maar krijg je iets te horen in de trant van: 'we hebben een kandidaat met een beter aansluitende opleiding gevonden' of 'we hebben iemand met meer ervaring gevonden'. Als je het idee hebt dat je bent afgewezen vanwege je zwangerschap, dan kan je een klacht indienen bij de Commissie gelijke behandeling (CGB). Zij kijken of de werkgever in strijd met de wet heeft gehandeld.

Tips

  • bereid je goed voor op een sollicitatiegesprek. Verzamel informatie over wat je wel en niet mag vertellen tijdens het gesprek over je zwangerschap en bekijk ook hoeveel je wil vertellen.
  • de eerste indruk is ontzettend belangrijk. Ga daarom enthousiast het gesprek in en vertel waarom je zeker weten geschikt bent voor de functie. Ga je met kinderen werken? Dan kan het in je voordeel werken om je zwangerschap te vermelden. Denk hier van tevoren goed over na.
  • vertel dat je zwanger bent aan het einde van het tweede gesprek. Dat is vaak het beste moment en je hebt genoeg tijd gekregen om jezelf positief bij je toekomstige werkgever te profileren.

Heb je zelf ervaring met sollicitatieprocedures tijdens je zwangerschap of heb je misschien een gouden tip voor andere zwangere sollicitanten? Laat hieronder je reactie achter, we zijn benieuwd!

Bronnen: Carrieretijger, EHBW, Aanstellingskeuringen, Rijksoverheid, Intermediar.

Door

08 juli 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.