#Mombitious Mom: Manon Kosterman

#Mombitious Mom: Manon Kosterman

We laten je regelmatig kennismaken met een #Mombitious Mom die ons inspireert. Deze keer: Manon Kosterman van de blog GirlsLove2Travel en mama van Dani (1 jaar)!

Een ‘bezig bijtje’, dat is waar je Manon Kosterman het best mee kunt omschrijven! Deze Mombitious Mom, bekend van onder meer travelblog GirlsLove2Travel, is in juni 2017 mama geworden van schattige dochter Dani Louisa. Ze vertelt graag hoe zij haar gezin, werk en een rijk social life combineert!

Vertel eens iets meer over jezelf

Hi! Ik ben Manon, 40 jaar (40 is het nieuwe 30, LOL!) en ik woon samen met mijn vriend Lodewijk (36) en dochter Dani (14 juni 2017) in Amsterdam. Samen met m’n vriend run ik een bedrijf en ik ben één van de gezichten achter het reisplatform GirlsLove2Travel. Daarnaast ben ik samen met een vriendin een nieuw zakelijk avontuur aan het opzetten: een webshop voor wasbare luiers genaamd Billie Wonder. Ik ben best een bezig bijtje dus! :)

In mijn vrije tijd vind je me in de sportschool of hardlopend ergens in de stad. Lang tafelen met mooie wijnen en veel reizen zijn ook dingen waar ik intens gelukkig van word. 

Hoe ziet jouw leven eruit?

Mijn dagelijks leven is vrij afwisselend. Doordat ik ondernemer ben, kan ik vrij flexibel mijn werkdag indelen. Over het algemeen werk ik de ene week drie dagen en de andere week vier dagen. Dani neem ik ook regelmatig mee naar kantoor. Daar hebben we ook een volledige kinderuitzet staan.

‘Ik ben me er erg van bewust dat ik Dani maar één keer kan zien opgroeien’

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Dat vind ik soms best lastig. Daarom probeer ik regelmatig kritisch naar mijn leven te kijken, en dan met name of ik wel genoeg tijd besteed aan de mensen en dingen die er écht toe doen.

Zo ben ik me er erg van bewust dat ik Dani maar één keer kan zien opgroeien. Daarom heb ik mijn zwangerschapsverlof langer laten doorlopen en heb ik m’n werk heel rustig weer opgepakt. Ik word erg onrustig van een gejaagd leven en wil koste wat het kost geen gestreste moeder worden die altijd aan het rennen en vliegen is.

Het scheelt trouwens wel dat ik zelfstandig ondernemer ben; dat biedt toch een zeker mate van flexibiliteit. Ik hoef niet persé tijdens kantooruren mijn werk te doen, maar kan ook ’s avonds werken als dat beter uitkomt.

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

Het moederschap heeft letterlijk mijn moederhart geopend. Waar ik eerst een kind best schattig kon vinden, maar meer ook niet, kan ik me nu helemaal inleven in de kinderwereld. Ik begrijp eindelijk wat een enorme rijkdom het is om ouders te mogen zijn. Door het moederschap sta ik meer in contact met mijn emoties en ik kan beter prioriteiten stellen. Daarbij komt mijn gezin komt zonder twijfel op de eerste plaats.

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Regelmatig tijd voor mezelf nemen. Of dat nu op stap gaan met m’n vriendinnen is of naar de sportschool; die tijd met mezelf is heel belangrijk voor me. Zo ga ik volgende maand samen met mijn beste vriendinnetje een weekend naar een festival in Parijs. De vrijheid om dat soort dingen te blijven doen maakt me volgens mij een nog leukere en vooral gelukkige moeder.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin? 

Dat we Dani liefdevolle geborgenheid kunnen bieden. Ik hoop dat ze voelt dat ze alle vrijheid heeft om te zijn wie ze is en dat wij er altijd zijn om haar te steunen. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat we tijd met elkaar doorbrengen. Dat we écht met elkaar zijn zonder afleiding van buitenaf. Dat vind ik zo mooi aan samen reizen.

Is er iets wat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen? 

Op dit moment heb ik daar nog weinig ervaring mee, simpelweg omdat Dani nog zo jong is. Maar ik merk wel dat ze op een leeftijd begint te komen dat ze dingen gaat uittesten en ondeugend wordt. Ik geniet daar stiekem van en hoop dat ik straks haar heerlijke snoetje kan weerstaan wanneer ik opvoedkundig moet optreden. :)

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Heel eerlijk heb ik daar zelf geen moeite mee. Ik ben nog steeds hetzelfde als voordat Dani in ons leven kwam. Als ik een tip zou moeten geven, denk ik dat het vooral belangrijk is om nog steeds de tijd te nemen om jezelf te verzorgen en me-time in te plannen. Ook al is het misschien wat lastiger om daar te tijd voor te vinden.

Voor ik moeder werd, zei ik altijd dat ik of mijn kind nooit...

Nooit zo zou worden als al die andere moeders die op Instagram bijna alleen maar foto’s van hun kids plaatsen. Woeps, guilty as charged...

‘Laat je niet gek maken door al die mensen die zeggen dat je leven voorbij is als je een kind krijgt’

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Laat je niet gek maken door al die mensen die zeggen dat je leven min of meer voorbij is als je een kind krijgt. Onzin! Ja, tuurlijk verandert je leven, maar het hoeft echt niet zo drastisch te zijn als mensen je soms willen doen geloven.

Blijf vooral nog veel dingen doen die je ook deed voordat de kleine er was. Die kleine neem je gewoon mee. Zo zijn mijn vriend en ik bijvoorbeeld dol op uit eten gaan. Dat doen we nu nog steeds en Dani gaat gewoon mee. De kinderwagen gebruiken we dan als mobiel bed. Easy does it!

Welke moms vind jij zelf cool? Wie verdient volgens jou wel eens een spotlight in #Mombitious Moms?

Overal om me heen zie ik cool moms. Alleen al in mijn vriendengroep barst het ervan. Maar als ik er dan toch eentje moet noemen, is het mijn beste vriendin Viola. Ze is een geweldige liefdevolle moeder die volop in het leven staat en die naast het moederschap keihard aan de weg timmert met haar succesvolle onderneming Maak.

Wil jij ook een #Mombitious Mom opgeven? Stuur dan een mailtje naar redactie@minime.nl!

Nieuwsgierig naar #Mombitious Mom Manon’s Instagram? Je vindt haar via @manon_kosterman en @girlslove2travel!

Marieke van Boven

Door

07 juni 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.