#Mombitious Mom: Shirley Visser

#Mombitious Mom: Shirley Visser

We laten je regelmatig kennismaken met een #Mombitious Mom die ons inspireert. Deze keer: Shirley Visser van de blog Mommyhood.nl, mama van Skyler en Maddox!

Iedere moeder maakt haar eigen keuzes en richt haar (gezins)leven op een unieke manier in. Wij worden graag geïnspireerd door deze #Mombitious Moms! Daarom laten we er regelmatig eentje aan het woord over hoe zij het allemaal doet. Deze keer: blogster Shirley Visser van Mommyhood.nl!

Vertel eens iets meer over jezelf

Ik ben Shirley, 31 jaar en fulltime blogger op Mommyhood.nl. Ik heb twee kinderen, Skyler van 4,5 en Maddox van bijna 15 maanden. Twee jongens en lekker een drukke boel thuis. Ik ben al 15 jaar samen met Raymond, verloofd, nog geen trouwplannen en we wonen in Aalsmeer.

Op Mommyhood blog ik over het moederschap en alles wat daarbij komt kijken. Ik probeer een zo realistisch mogelijk beeld te scheppen van het moederschap en deel dan ook ontzettend veel. Daarnaast ben ik lekker thuis voor de kinderen en probeer ik het schrijven en het moederschap te combineren.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven? 

Skyler gaat sinds dit jaar naar school en Maddox gaat twee dagen naar het kinderdagverblijf. In die twee dagen probeer ik zo veel mogelijk werk voor Mommyhood te verrichten. Ik werk op maandag buiten de deur in een zaakje met lekker (veel!) koffie en op dinsdag zit ik thuis. Op de overige dagen heb ik Maddox thuis en is het roeien met de riemen die ik heb.

Als ZZP’er gaat mijn werk altijd door, dus ik werk als hij slaapt of als hij bijvoorbeeld ’s middags met Skyler aan het spelen is. Skyler zit op school en heeft op maandag, dinsdag en donderdag hele dagen. Op woensdag en vrijdag is hij vroeg thuis.

Op vrijdag is mijn moeder er altijd. Dat is begonnen toen Skyler net geboren was en daar verheugen we ons iedere week weer op. Ik heb dan iets meer tijd om te werken, maar ook hebben we ’s middags gewoon quality time met haar. Mijn vriend werkt heel veel en is ’s avonds vaak laat thuis. In het weekend zijn we dan veel met zijn vieren en plannen we weinig om samen te kunnen zijn.

Balans

De balans is soms ver te zoeken, juist omdat ik mijn werk ook zo leuk vind. Maar ik ben er hard voor aan het werk om op maandag en dinsdag zó veel te doen, dat ik op de overige dagen alleen maar dingen hoef te doen wanneer Maddox slaapt.

Mijn sociale leven stond de laatste tijd op een laag pitje. Door slapeloze nachten is mijn energie erg gezakt en ben ik allang blij als ik gewoon de leuke moeder en vriendin kan zijn, haha. Gelukkig gaat het steeds iets beter en is er de komende tijd weer wat meer ruimte voor sport en vriendschappen. Ik moet ook altijd wel onthouden dat dat ook energie geeft en dat ik daar tijd voor moet maken.

Hoe heeft het moederschap je veranderd?

De wereld draait niet meer om mij alleen, ik heb de zorg gekregen over twee prachtige kinderen. Er zijn opeens dingen die eerst heel belangrijk waren en die me nu gestolen kunnen worden: het zien en gezien worden op events, mensen te vriend houden, vaak het gevoel ‘ja’ te moeten zeggen, mijn gewicht en het altijd moeten afspreken met iedereen.

Ik vind het nu veel belangrijker om er voor mijn kinderen te zijn en dat zij kijken naar een blije, gezonde en tevreden moeder. Het heeft het leven meer zin gegeven, maar het heeft me ook veel dingen doen loslaten. Ik doe meer wat ik zelf wil, luister veel meer naar mijn gevoel en zit een stuk beter in mijn vel. 

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Eigen tijd en slaap! Ik heb gemerkt dat ik niet de moeder ben die ik dacht te zijn. Ik ben niet iemand die gelukkig wordt van altijd haar kinderen om zich heen. Het heeft lang geduurd voordat ik dat accepteerde, maar sinds ik dat heb gedaan, voel ik me stuk blijer.

Ik ben heel erg graag alleen en heb in het begin moeite gehad met het feit dat ik vanaf nu moeder ben en altijd iemand bij me zou hebben. Het was de bedoeling dat ik de kinderen altijd thuis zou houden, maar sinds ik heb gekozen voor twee dagen kinderdagverblijf, viel er een last van mijn schouders. Zo heb ik de tijd voor mezelf die ik nodig heb en kan ik er op de overige dagen meer van genieten om de jongens om me heen te hebben. ’s Avonds vind ik het heerlijk om met een boek op de bank te zitten of om doelloos wat op mijn telefoon te scrollen. Als ik veel op pad moet, word ik echt een beetje chagrijnig. Ik heb tijd nodig om op te laden.

Daarnaast is slaap voor mij iets geworden wat eerst heel erg vanzelfsprekend was, maar waar ik nu echt enorm veel waarde aan hecht. Skyler heeft drie jaar niet doorgeslapen en nu met Maddox is het ook al 14 maanden raak. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Vandaar ook dat mijn werk en kinderen het meest belangrijk zijn en dat de rest slechts bijzaak is. Er is simpelweg geen energie voor de rest.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Rust en regelmaat. Daar doe ik het zelf enorm goed op en mijn kinderen hebben daar ook erg behoefte aan. Voor de rest: liefde, luisteren, respect, normen en waarden, eigen ruimte en jezelf kunnen zijn.

En bedtijd! Er hoeft geen vriendje voor Skyler aan de deur te komen om 19.00 uur (gebeurt echt!), want dan zijn wij al bezig met het avondritueel of liggen de kids zelfs al in bed.

Is er iets wat jij lastig vindt aan het opvoeden van kinderen?

Dat heb ik hierboven eigenlijk al gezegd; ik vind het best lastig om 24/7 voor de kinderen klaar te moeten staan terwijl ik erg introvert ben en het erg goed doe als ik alleen ben.

Daarnaast merk ik nu heel erg dat invloed van buitenaf soms best lastig kan zijn. Vriendjes met andere regels, een brutale mond krijgen omdat dat op school ook wordt gedaan en gezien; er komen simpelweg andere uitdagingen bij.

Bovendien blijven de onzekerheid en de zorgen altijd meespelen. Doen we het goed genoeg, wat onthoudt hij voor later, zijn onze regels en normen en waarden oké en in hoeverre moeten we nu al loslaten? Met Maddox hebben we heel wat zorgen gekend vanwege ondergewicht, veel ziek zijn en vage kwalen die niemand kon plaatsen. Dan pas merk je wat een zorgenkindje voor invloed heeft en hoe kwetsbaar je als ouder bent. Dat vind ik soms nog wel erg moeilijk.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder te voelen, maar ook gewoon een leuke vrouw?

Gun jezelf tijd voor jezelf! Het is echt geen schande om je kind naar de crèche brengt als je thuis werkt of helemaal niet werkt. Een crèche is goed voor de ontwikkeling en goed voor jezelf als moeder. Ik geniet onwijs van de tijd alleen, ook al is het vaak alleen voor werk. Het feit dat ik even niet hoef te zorgen, doet me weer opladen voor de andere momenten waarop ik paraat sta.

Geloof daarnaast altijd in ‘mommy knows best’ en dus je moedergevoel. Je hebt het negen van de tien keer bij het juiste eind. En wees een beetje lief voor jezelf. De ballen hoeven niet altijd hoog, je agenda hoeft niet vol staan en je kinderen houden altijd van je. Je bent hun held, dus wees een beetje relaxt.

Voor ik moeder werd, zei ik altijd dat ik of mijn kind nooit...

Naar het kinderdagverblijf zou gaan, omdat ik alles wel alleen kon. Ook riep ik altijd dat slapeloze nachten heus niet zo erg konden zijn. Haha. HAHA.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Gun jezelf de tijd, rust en ruimte. Geniet van de eerste periode en gebruik het eerste jaar lekker om bij te komen en om te schakelen naar je nieuwe leven. Er is een hoop veranderd en dat kan soms best anders en minder tof voelen dan je altijd in gedachte had. Het is niet erg! Je bent een goede moeder, je gevoel klopt altijd en je mag er zijn. Je doet het toch maar mooi allemaal!

Welke moms vind jij zelf cool? Welke mom verdient volgens jou wel eens een spotlight in #Mombitious Moms?

Ik zou eigenlijk iemand moeten noemen hè? Maar ik vind alle moeders cool, helemaal nu ik er zelf eentje ben. Het is lastig, omschakelen, het is zwaar en het is intens moeilijk. Maar het is ook super tof, gezellig, heerlijk en genieten!

Wil jij ook een #Mombitious Mom opgeven? Stuur dan een mailtje naar redactie@minime.nl!

Nieuwsgierig naar #Mombitious Mom Shirley’s Instagram? Je vindt haar via @shirleyvisser!

Marieke van Boven

Door

09 juli 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.