Cool Moms | Mariët van der Kooij

Cool Moms | Mariët van der Kooij

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week aan de beurt: Mariët van der Kooij, die je misschien beter kent als blogster Miss Jettle.

Laten we eerlijk zijn: we zijn compleet verslaafd aan de blog en Instagramfeed van Mariët. Wow, wij willen ook zo'n prachtig interieur! En dan is ze onlangs ook nog moeder geworden van een klein, prachtig mannetje: Peppe. 

Hoe ziet jouw leven er uit? Wat doe je in het dagelijks leven?

Anderhalve maand geleden is ons zoontje Peppe geboren. Ons leven staat nu dus even op zijn kop, haha. Ik geniet nog lekker van mijn verlof, maar normaal gesproken werk ik als pedagogisch medewerker op een BSO met tieners. Daarnaast val ik in op verschillende kinderdagverblijven. De afwisseling tussen jonge en oude kids maakt het werk erg leuk! Ik ben verder veel bezig met fotografie & interieur en hier blog ik graag over op mijn website Miss Jettle. Ik vind het super dat ik op deze manier het stylen en het fotograferen kan combineren.

Heeft het ouderschap je veranderd?

Peppe is nog zo jong, dus ik kan nog niet echt zeggen dat ik veel ben veranderd. Maar sinds die kleine er is, is er wel een groot verantwoordelijkheidsgevoel bij gekomen. Ik wil het beste voor ons mannetje en wil dat hij gelukkig is, die taak is aan mij en mijn vriend. Een hele grote taak, maar we zijn zo ontzettend blij dat wij dit samen mogen doen!

Hoe vind jij de balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Ik ben iemand die nooit te veel plant op een dag, ik hou niet van haasten van de ene naar de andere afspraak. Ik zorg er voor dat ik genoeg tijd heb voor mezelf en nu ook voor de kleine natuurlijk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik ook genoeg leuke dingen doe met vrienden en vriendinnen.

"Ik ben blij dat ik nog steeds de behoefte heb om er lekker tussenuit te gaan"

Ik merk nu al dat ik het fijn vind zo nu en dan even de deur uit te gaan, zo stond ik al 3 weken na de bevalling in de stad bij een jazz festival. Dat ik nu moeder ben betekent niet dat ik alleen nog maar aan huis gekluisterd moet zitten. Ik ben heel blij dat ik nog steeds de behoefte heb er even lekker uit te gaan. 

 

Wat doe jij om je niet alleen 'moeder' maar ook 'vrouw' te voelen?

Ik vind het belangrijk er verzorgd bij te lopen. Niet alleen wil dat mijn kind er leuk uit ziet, ook ik wil er als mama leuk bij lopen. Natuurlijk zijn er soms dagen thuis dat ik het liefst in mijn oude joggingbroek loop, maar wanneer ik de deur uit ga neem ik wel de tijd voor mijn uiterlijk. Mijn tip is dus om aandacht voor jezelf te hebben, ga af ent oe lekker shoppen, naar de kapper... En daarnaast vind ik het erg belangrijk om de dingen te blijven doen die ik graag doe en gezellig met vrienden af te spreken.

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit...

Ik was vooral bang dat ik het de eerste weken/maanden lastig zou vinden zonder mijn kleintje te zijn. Maar ik heb nu al meteen gemerkt dat het rust en ontspanning geeft om even zonder Peppe de deur uit te zijn. Dit gaat me eigenlijk heel makkelijk af! Zo kijk ik eigenlijk ook helemaal niet zo op tegen de dagen dat Peppe straks naar het kinderdagverblijf gaat.

Wat inspireert jou?

Moeders die naast het moederschap ook een echt eigen leven hebben inspireren mij enorm. Die gewoon hun ding blijven doen. Ik kan daar echt een voorbeeld aan nemen! Ik zie dat mijn vriendin en zus dat ook doen en ik zou dat zelf net zo graag willen. Zij zijn dan ook mijn grote voorbeelden!

Wat zijn je tips/adviezen aan andere moms?

Blijf niet binnen zitten, ga er lekker op uit en doe ook je eigen ding!

Wil je meer zien van Mariët? Volg haar zeker op Instagram en houd haar blog in de gaten voor heerlijke interieurinspiratie!

Rosanne Buitendijk

Door

20 juni 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.