8 voorbeelden van extreme nesteldrang

8 voorbeelden van extreme nesteldrang

Nesteldrang is niks om je voor te schamen. Dacht je dat je dat jij al last had van nesteldrang? Dan heb je deze 8 verhalen nog niet gelezen.

Nesteldrang? Ergens aan het einde van je derde trimester kan het ineens voorkomen dat je intensief gaat schoonmaken, het hele huis reorganiseert en even lekker de babykamer gaat verven en behangen. Terwijl je bijna negen maanden bent. Yup, dit kan! En het is nog niet eens zeldzaam. Oh, oh.... 8 voorbeelden van extreme nesteldrang.

Nesteldrang heel normaal!

Nesteldrang is gelukkig geen absurde tik waar alleen jij last van krijgt tijdens je zwangerschap. Volgens wetenschappers komt nesteldrang van zwangere vrouwen door het moederinstinct. 'Ik moet alles schoon en veilig hebben voor als de baby komt!' is een veelgehoord verlangen bij moeders. Alleen gaan sommige mama's wel heeel ver.

8 gekke verhalen van aanstaande mama's en hun nesteldrang

In de Mombitious Facebook groep (de groep met MiniMe mama's) vroegen we: of zij last hebben van nesteldrang. Dit vonden wij waardevolle reacties.

Dag voor de bevalling de hele kamer verven

"Ik moest de slaapkamer verven toen ik negen maanden zwanger was. Ik ben naar de winkel gegaan en heb daar verf gekocht. (Volgens mij dacht de man achter de balie dat ik gek was). Ik heb zelf de hele kamer geverfd (en natuurlijk alle meubels zelf verschoven) en ben de volgende dag bevallen."

Garagevloer bleken

"Ik besloot dat we de garagevloer moesten bleken en heb het toen direct zelf gedaan! Ik vond het compleet normaal tot mijn moeder zei van niet." 

Boekenkast op alfabetische volgorde

"Toen ik zwanger was van mijn tweede kind reorganiseerde ik onze gigantische boekenkast op alfabetische volgorde. Zo bleven ze ongeveer een dag voor mijn oudste ze er weer uittrok."

Dag vetvlekken

"Zwanger van mijn eerste kind en ik ergerde me kapot aan de vetvlekken op het plafond in de keuken. Met een keukentrapje en een magische wisser was alles binnen een paar uur schoon! Toen ik zwanger van mijn tweede kind was besloten we ons huis te verkopen. Weer klom ik op een keukentrapje om alle stof van de bovenkant van de keukenkastjes en koelkast te halen. We verhuisden drie weken na de geboorte van mijn kind!"

Tapijt schoonmaken met een handborstel

"Ik heb het tapijt in de woonkamer schoongemaakt met een handborstel! Ik moest het nog twee keer doen ook, een keer met schoonmaakmiddel en een keer met water. En dat met negen maanden zwanger! Ik moest hierdoor niet bevallen, maar mijn biceps kregen wel een goede workout!"

Schoonmaak attack

"Ik maakte echt ieder hoekje en spleetje van het huis schoon. Raamkozijnen, verwarming.. Ik trok zelfs alle kussenslopen van mijn bank om ze te wassen!"

Plastic zakjes

"Bij de geboorte van mijn eerste kind was ik een hele dag bezig om alles netjes op te bergen in plastic zakjes van verschillende grootte. Mijn make-up tas was echt een en al plastic!"

Extreme vorm van nesteldrang

"Ik had niet gewoon last van nesteldrang. Het begon al direct toen ik zwanger was. De meubels in de woonkamer werden vervangen, we verfden de woonkamer, verfden de kinderkamer en maakten een nieuwe studeerkamer en decoreerden de kamers van mijn drie kinderen opnieuw zodat ze allemaal in een thema waren. Ik kreeg zelfs mijn man erin mee. Het was mijn laatste kind en echt de enige keer dat ik echt zo extreem deed."

En? Heb jij al last gehad van nesteldrang of weet je als geen ander hoe het was? We horen graag jouw ervaringen (lees uitspattingen)!

Redactie MiniMe.nl

Door

17 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.