9x Handige boeken over zwanger zijn

9x Handige boeken over zwanger zijn

Een zwangerschap is iets waar je je goed op voor wilt bereiden. Een goed zwangerschapsboek is dan ook erg fijn! Ik heb er een paar opgezocht.

Wanneer je erachter komt dat je zwanger bent, ga je natuurlijk gelijk op zoek naar zo veel mogelijk informatie. Naast dat je natúúrlijk de handige artikelen op MiniMe.nl leest, komen fijne boeken over zwanger zijn ook goed van pas. Het kan moeilijk zijn om een leuk en handig zwangerschapsboek te vinden. No worries, wij zetten een paar boeken over zwangerschap voor je op een rij die wij echte aanraders vinden!

Tijdens je zwangerschap zullen er ontzettend veel vragen in je opkomen waar je antwoord op wil. Een van de meest rustgevende manieren om antwoord te krijgen op deze vragen is met een handig zwangerschapsboek. Deze hebben vaak uitgebreid de informatie waar jij naar op zoek bent en meer!

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende boeken over zwanger zijn verkrijgbaar. Ze zijn meestal gericht op een bepaald thema, denk hierbij aan sporten, voeding, bevallen en ontwikkelingen. Zo vind je altijd waar jij naar op zoek bent!

Welke zwangerschapsboeken zijn nou echte aanraders? Dit zijn onze favorieten:

collage met zwangerschapsboeken

1. Mom in Balance - Fit zwanger!

Sporten tijdens je zwangerschap: misschien moet je er niet aan denken, of je wilt er juist alles over weten. Het boek 'Mom in balance - Fit zwanger!' van Esther van Diepen helpt en stimuleert moeders tot een sportieve en gezonde zwangerschap.

Dit boek over zwangerschap en sporten is heel handig ingedeeld per trimester en bevat work-outschema's, gezonde voedingstips en lekkere recepten van de makers van het succesvolle boek Easy Peasy.

2. Buskruit met muisjes

Met een lichaam vol hormonen, kraamtranen van geluk, enorme borsten en eventueel bevallingsleed, kun je best wat tips en trucs gebruiken. Het boek 'Buskruit met muisjes' is een goede voorbereiding op de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna.

De hoofdstukken van dit zwangerschapsboek gaan onder andere over pijnbestrijding, de kraamtijd, borstvoeding geven en babykwaaltjes. Ook staan er handige voedingsschema's en checklists in, zoals 'Inhoud kraampakket' en 'Op pad met je baby, wat neem je mee?'.

3. Krijg nou tieten!

Zwangerschapsverschijnselen zijn 'wijvengezeik'? Nou, écht niet. Cabaretière en presentatrice Claudia de Breij weet er alles van, kinderen krijgen. Het is het mooiste wat er is, but it ain't pretty. In het leuke boek over zwangerschap 'Krijg nou tieten!' staat alles wat zij weet over zoogcompressen, voedingsbeha's, seks tijdens de zwangerschap, stemmingswisselingen en andere zwangerschapsperikelen.

Het boek moet je zien als de verhalen van een vriendin die je zelfvertrouwen kunnen geven, want een kind krijgen is geen kattenpis. Maar als zij het kan, kun jij het ook!

collage met drie zwangerschapsboeken

4. Zwangerschapsboek voor vrouwen

Twee streepjes op je zwangerschapstest. En wat nu? Het 'Zwangerschapsboek voor vrouwen' neemt je van week tot week bij de hand, helpt je je voorbereiden op je zwangerschap en houdt je op de hoogte van de ontwikkeling van de baby en van jezelf.

Dit boek geeft antwoorden op vragen als: 'Hoeveel pijn doet een bevalling?' Of 'Wat is een chromosoom?' Een grappige, soms ontroerende, maar altijd handige handleiding over wat je te wachten staat. Het zwangerschapsboek is vrolijk vormgegeven met leuke illustraties van Ilse Weisfelt. Lekker om te lezen met een bak ijs of pot augurken op de bank!

5. Als bevallen spannend is

Niet alleen een zwangerschap is spannend. De bevalling is natuurlijk onvermijdelijk en ook hier zul je vragen over hebben. Het zwangerschapsboek 'Als bevallen spannend is' biedt je een praktische en mentale voorbereiding.

In de verschillende hoofdstukken van dit boek over zwanger zijn worden onderwerpen behandeld zoals pijn, ertegen opzien, weeën, je kwaliteiten gebruiken en tips voor partners en bevalmaatjes. Met een QR-code kun je oefeningen downloaden die je thuis op je gemak kunt doen.

LEES OOK: Als je bevalling niet is gegaan zoals je wilde

6. Oei, ik groei! Ik ben zwanger… en nu?

Als je zwanger bent, gieren de hormonen door je lichaam. Je moet veel uitzoeken voor tijdens je zwangerschap en daarna. Je krijgt daarnaast ook nog eens heel veel informatie. Wat moet je nu precies doen, wat gebeurt er allemaal en wat is juist? Waarom heb je opeens zin om bepaalde dingen te doen, waarom wil je gekke dingen eten en wat doen die hormonen nu precies met je?

In het zwangerschapsboek ‘Oei, ik groei! Ik ben zwanger… en nu?’ staan verklaringen voor al deze leuke feiten en weetjes. Het is een boek vol humor over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd, afgewisseld met grappige illustraties.

collage met verschillende zwangerschapsboeken

7. Eet als een expert: zwanger!

In het handige boek over zwangerschap ‘Eet als een expert – zwanger!’ worden al jouw vragen over voeding voor en tijdens de zwangerschap beantwoord door een team van (kinder)diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers.

In dit boek staan tips, makkelijke recepten voor een gezond eetpatroon voor moeder en kind en meer! Het boek laat zien dat je met een beetje creativiteit en omdenken je lievelingseten zoals sushi en carpaccio helemaal niet zult missen! Daarnaast vertellen ze welke voedingsmiddelen een risico vormen en welke je gewoon nog kunt eten. Ook gaat het boek in op vitaminesupplementen, misselijkheid en ijzertekort.

8. Mama worden

Het gave zwangerschapsboek ‘Mama worden’ is samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz (UZ Leuven) en Sofie Vanherpe (Mama Baas, de online community waar mama's en experts elkaar ontmoeten).

Het boek gaat in op de meest voorkomende vragen omtrent zwangerschap en mama worden. Waar moet je je op voorbereiden, hoe behandel je kwaaltjes, wat gaat dit mentaal en fysiek doen? Dit boek helpt je door deze mooie, unieke, vermoeiende en verwarrende periode. Het is het boek dat elke zwangere vrouw in huis moet hebben!

9. 12 Maanden zwanger

Het leuke zwangerschapsboek ‘12 Maanden zwanger’ werd getipt door mijn MiniMe-collega Marieke. In dit boek vertellen mama’s (en influencers) Willemijn en Martine over alle onderwerpen die je de komende twaalf maanden gaat tegenkomen. Hieronder vallen zwangerschapskwaaltjes, hormonen, kleding-struggles, slaapritmes en zo door. Je krijgt allemaal handige checklists, stappenplannen en speciale pagina’s die jou verder op weg kunnen helpen.

Heb jij een goed zwangerschapsboek gezien, of ontbreekt er een echte must-have in dit lijstje? Laat het weten in een reactie!

Savannah Schreuter

Door

03 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.