Handige boeken over zwanger zijn

Een zwangerschap is iets waar je je goed op voor wilt bereiden. Een goed boek hierover is dan ook erg fijn! Ik heb er een paar opgezocht.

Je googelt wat af wanneer je zwanger bent. Er komt natuurlijk heel wat op je af. Slik! Op MiniMe.nl kun je natuurlijk al veel informatie vinden, maar het is ook wel eens fijn om met een goed boek op de bank te kruipen. Wij zetten een aantal boeken voor je op een rij die goed van pas kunnen komen tijdens je zwangerschap, en erna!

1. Mom in Balance - Fit en energiek tijdens de zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap. Misschien moet je er niet aan denken, of je wilt er juist alles over weten. Het boek 'Mom in balance - Fit en energiek tijdens de zwangerschap' van Esther van Diepen helpt en stimuleert moeders tot een sportieve en gezonde zwangerschap. Dit boek is heel handig ingedeeld per trimester en bevat work-outschema's, gezonde voedingstips en lekkere recepten van de makers van het succesvolle Easy Peasy.

2. Buskruit met muisjes

Met een lichaam vol hormonen, kraamtranen van geluk, enorme borsten en eventueel bevallingsleed, kun je best wat tips en trucs gebruiken. Het boek 'Buskruit met muisjes' is een goede voorbereiding op de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna. De hoofdstukken gaan onder andere over pijnbestrijding, de kraamtijd, borstvoeding geven en babykwaaltjes. Ook staan er handige voedingsschema's en checklists in, zoals 'Inhoud kraampakket' en 'Op pad met je baby, wat neem je mee?'.

3. Krijg nou tieten

Zwangerschapsverschijnselen zijn 'wijvengezeik'? Nou, écht niet. Cabaretière en presentatrice Claudia de Breij weet er alles van, kinderen krijgen. Het is het mooiste wat er is, but it ain't pretty. In 'Krijg nou tieten!' staat alles wat zij weet over zoogcompressen, voedingsbeha's, seks tijdens de zwangerschap, stemmingswisselingen en andere zwangerschapsperikelen. Het boek moet je zien als de verhalen van een vriendin die je zelfvertrouwen kan geven, want een kind krijgen is geen kattenpis. Maar als zij het kan, kun jij het ook!

4. Zwangerschapsboek voor vrouwen

Twee streepjes op je zwangerschapstest. En wat nu? Het 'Zwangerschapsboek voor vrouwen' neemt je van week tot week bij de hand en houdt je op de hoogte van de ontwikkeling van de baby en van jezelf. Dit boek geeft antwoorden op vragen als: 'Hoeveel pijn doet een bevalling?' Of 'Wat is een chromosoom?' Een grappige, soms ontroerende, maar altijd handige handleiding over wat je te wachten staat. Het boek is vrolijk vormgegeven met leuke illustraties van Ilse Weisfelt. Lekker om te lezen met een bak ijs of pot augurken op de bank!

5. Als bevallen spannend is - Met vertrouwen in verwachting

Niet alleen een zwangerschap is spannend. De bevalling is natuurlijk onvermijdelijk, en ook hier zul je vragen over hebben. Het boek 'Als bevallen spannend is' biedt je een praktische en mentale voorbereiding. In de verschillende hoofdstukken worden onderwerpen behandeld zoals pijn, er tegen op zien, weeën, gebruik je kwaliteiten, en tips voor partners en bevalmaatjes. Met een QR-code kun je oefeningen downloaden die je thuis op je gemak kunt doen. 

Lees ook: Als je bevalling niet is gegaan zoals je wilt

Heb jij een goed boek gezien, of ontbreekt er een echte musthave in dit lijstje? Laat het weten in een reactie!

Door

06 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.