Zwangerschapsbeha's | Goede beha kiezen: info & tips

Zwangerschapsbeha's | Goede beha kiezen: info & tips

Ontzettend belangrijk: een goed passende beha tijdens je zwangerschap. Bekijk hier verschillende modellen en doe shop-inspiratie op!

De eerste periode van je zwangerschap kom je nog wel door met je huidige lingeriecollectie, maar na een paar maanden zal je merken dat je gewone beha’s te klein worden en het toch echt tijd wordt om over te stappen op zwangerschapslingerie. Betekent dit de rest van je zwangerschap onaantrekkelijke setjes dragen? Zeker niet! Wij verzamelden de mooiste én lekker zittende zwangerschaps- en voedingsbeha's!

Wat is een ZWANGERSCHAPSBEHA?

Eigenlijk is een zwangerschapsbeha gewoon een aangepaste versie van de gewone beha. Ze ondersteunen je borsten door bijvoorbeeld bredere bandjes, zachte voering en extra oogjes op de band om te verstellen. 

Wanneer een zwangerschapsbeha? 

Gemiddeld schaf je in de 4e maand van je zwangerschap je eerste zwangerschapsbeha aan. Je borsten zijn dan al iets gegroeid en gaan een beetje knellen in je normale beha's. 

VOEDINGSBEHA

Als je weet dat je borstvoeding wilt gaan geven na de bevalling, kun je er ook voor kiezen om tijdens je zwangerschap al een voedingsbeha te dragen. Dit scheelt weer in de kosten. Een voedingsbeha is voorzien van clips om de cups te openen, zodat je je kindje makkelijk kunt voeden.

Wanneer voedingsbeha kopen?

Tip: schaf de beha aan in de laatste maand van je zwangerschap. De maat die je dan hebt, komt redelijk overeen met de maat die je na je stuwingsperiode hebt. En vergeet niet zoogcompressen mee te nemen om te passen.

Meegroeibeha

Om je “nieuwe borsten” goed te ondersteunen is een meegroeibeha aan te raden. Hierbij is er tot in detail aandacht besteed aan functionaliteit en comfort. De beha kenmerkt zich door extra stevige cups, soepele materialen, verstelbare rugband en elastisch verstelbare schouderbanden. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat de beha zich gedurende de zwangerschap kan aanpassen aan je borsten.

Tips voor het kopen van een zwangerschapsbeha 

  • Check of het beha-gedeelte onder de borst goed om de borst sluit, dat zorgt voor extra steun.
  • Let op naadjes in beha's: iedere rand die je nu een beetje voelt kan straks behoorlijk irriteren, zeker naden die over je tepels lopen. 
  • Controleer ook of de bandjes mooi aansluiten en of ze een beetje breed zijn. Brede bandjes zorgen voor meer steun. 
  • Een brede band onderaan op je rug met meerdere haakjes zorgt ook voor extra steun. 
  • Pas de beha op een van de strakste standen zodat je ribbenkast nog uit kan zetten. 
  • Beugelbeha's kunnen prima als ze goed passen en je borsten niet beknellen. Veel aanstaande mama's kiezen echter liever voor zachte cups zonder beugel
Redactie MiniMe.nl

Door

03 januari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.