Zwangerschapsjeans: een must-have als je zwanger bent!

Zwangerschapsjeans: een must-have als je zwanger bent!

Als je zwanger bent, is een zwangerschapsjeans een absolute must-have. Wij vertellen je waarom je er écht een paar moet aanschaffen!

Zodra je een week of 12 zwanger bent, begint je kleding meestal al aardig te knellen. Vooral je broeken zitten dan niet meer zo lekker. Een goed moment om je eerste zwangerschapskleding aan te schaffen! Een zwangerschapsjeans behoort tot de basics van je zwangerschapsgarderobe, die mag zeker niet ontbreken!

Positiekleding tijdens je zwangerschap

Positiekleding is speciaal ontworpen voor aanstaande moeders. Ga daarom niet onder het mom van ‘het is maar voor een paar maanden’ met te grote en wijde kleding lopen waar je buik toevallig ook in past. Dan doe je jezelf echt tekort! Zwangerschapskleding hoort er gewoon bij. Het zit lekker én mooi! Zo kun je lekker pronken met je dikker wordende buik.

Shop hier de mooiste zwangerschapsjeans >>

Zwangerschapsjeans

Een zwangerschapsjeans is echt geen overbodige luxe. Zo’n speciale spijkerbroek ziet er niet alleen mooi uit, maar hij geeft ook de nodige ondersteuning aan je lichaam (en dan met name je buik natuurlijk).

Schaf ‘m op tijd aan, dan hangt ie maar vast in je kast voor als je gewone jeans erg gaat knellen. In het begin van je zwangerschap kun je de knoop van je reguliere spijkerbroek nog wel met een haarelastiekje dicht houden, maar op een gegeven moment zit dat écht niet mooi en lekker meer. Dan is het toch echt tijd om over te stappen op een spijkerbroek voor zwangere vrouwen. Dat beginnende buikje mag gezien worden!

Positiejeans in verschillende soorten en maten

Net als gewone spijkerbroeken zijn positiejeans verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen. Je hebt de keuze uit skinny-fit, slim-fit en regular fit. 

In een positiejeans voel je je altijd lekker en als je ‘m goed combineert, kan hij voor heel veel gelegenheden worden gebruikt:

  • met een mooie blouse voor naar een feestje
  • met een wijde sweater, lekker voor met een boek op de bank
  • met een T-shirt en blazer, als je er iets netter uit moet zien
  • met een shirt en sneakers op een doordeweekse dag

Een zwangerschapsspijkerbroek kopen: waar let je op?

Als je een zwangerschapsjeans koopt, houd dan je gewone maat aan. Bij een positiespijkerbroek is al rekening gehouden met je groeiende buik. Er zit een zachte, elastieken band aan de bovenkant van de broek of in de band, die naarmate je buik groter wordt, vanzelf meerekt. Heerlijk!

Tip!

Als je tijdens je zwangerschap vocht vasthoudt, kies dan niet voor een skinny-fit, maar liever voor een slim-fit model. De skinny-fit sluit namelijk nauw aan om je enkels en onderbenen en als je extra vocht vasthoudt, zwellen die altijd een beetje op. Dat zit dan op een geven moment niet fijn meer!

LEES OOK: Ik beken - ik draag m'n zwangerschapsbroek nog

Zwangerschapskleding is écht een must

De ene mom to be vindt een flinke garderobe vol zwangerschapskleding belangrijker dan de andere. Misschien heb je je voorgenomen om er niet zo veel geld aan uit te geven, omdat je het toch maar een relatief korte periode draagt?

Neem van ons aan: het is heel fijn om in ieder geval wat goede zwangerschapsbasics in je kast te hebben hangen, zoals een (of meerdere...) zwangerschapsjeans en wat mooie tops speciaal voor zwangere vrouwen. Het zit zo veel mooier en fijner, waardoor je je (zelfs als je wat moeite hebt met je toenemende gewicht en curves) veel prettiger in je lijf voelt. Bovendien hoeft zwangerschapskleding écht niet duur te zijn. Wij zijn bijvoorbeeld groot fan van de mooie én betaalbare zwangerschapskleding van ASOS!

Redactie MiniMe.nl

Door

23 januari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.