De leukste bikini's als je zwanger bent - en zo zit het met zonnen!

De leukste bikini's als je zwanger bent - en zo zit het met zonnen!

Ik ging op zoek naar leuke bikini's die heel zwangerschapsproof zijn - en zocht meteen even uit hoe nou ook alweer zit met zonnen als je zwanger bent.

Nu het zomer is en de vakantie misschien wel voor de deur staat mag je bikini ook weer uit de kast! Alleen... die leuke exemplaren die je voor je zwangerschap droeg, die passen niet meer zo goed. Alles aan lijf wordt nou eenmaal een beetje groter als je zwanger bent. Niet alleen je buik maar zeker ook je boobies! 

Zwanger in bikini

Ik zit helemaal in hetzelfde schuitje. Tijd voor een grote nieuwe bikini zoektocht. Waar deze ideale pregnancy bikini aan moet voldoen: een beetje stevig broekje. Niet zo'n flodderig geval die je met strikjes vastmaakt. En hetzelfde geldt voor het topje: het moet de boel goed op zijn plek houden en ondersteunen. Zéker als je al een kind hebt waar je continu achteraan rent op het strand. 

Zwangerschapsbikini?

Als je graag in bikini gaat, hoef je geen speciale zwangerschapsbikini te kopen. Ga maar eens zoeken, die zijn er ook bijna niet! Een bikini hoeft natuurlijk niet om je buik te passen. Je hoeft alleen maar naar een maat (of 2 of 3) groter te kopen. 

Hoe zit het nou met zonnen als je zwanger bent? Mag je zwangere buik in de zon? 

Je hoeft de zon echt niet helemaal te mijden als je zwanger bent. Wel moet je goed opletten dat je je buik éxtra goed insmeert. Omdat je buik oprekt is de huid dunner en verbrand je sneller. Ook kan de zon zorgen voor een zwangerschapsmasker: in je gezicht krijg je dan donkere pigmentplekken. Dit kan niet veel kwaad, maar het is niet zo'n mooi gezicht. Ook daarom is het belangrijk dat je jezelf goed insmeert met een hoge factor zonnebrandcrème. Als je zwanger bent heb je ook sneller last van warmte. Zoek daarom regelmatig de schaduw op en neem een verkoelende duik in zee of in het zwembad. 

Ook handig: een zonnehoedje. Helpt bij het voorkomen van een zwangerschapsmasker en beschermt jou nog net een beetje extra tegen de zon! 

Lees ook: Zonbescherming tijdens je zwangerschap: alle ins & outs

Merkt de baby iets van de zon?

Nee, de zon heeft geen schadelijke invloed op de baby in jouw buik. Wel kan de baby in je buik er ook last van hebben wanneer jij het te warm hebt of niet genoeg drinkt en uitgedroogd raakt. 

Leuke zwangerschapsproof bikini's

Met deze bikini's kom jij de zomerse dagen tijdens je zwangerschap prima door. De vierde heb ik gelijk besteld!

 

Zwanger badpakken

Toch liever een badpak? Deze zijn heel oké!

Links: Esprit
Midden: Mamalicious via Bellyfashion
Rechts: Asos
 

Ook leuk! Deze 12 dingen begrijpen alleen zwangere vrouwen

ECHT leuke zwangerschapsoutfits!

Wij weten als geen ander dat het een dagtaak is om een beetje een fashionable outfit te vinden als je zwanger bent. Gelukkig vonden we hier veel écht leuke zwangerschapsoutfits! Leg jezelf in de watten! You deserve it! 

Bestel bij de Bijenkorf

Rosanne Buitendijk

Door

06 juni 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.