Boek: Geef jezelf een break mama!

Boek: Geef jezelf een break mama!

Een vraag die veel moeders zichzelf waarschijnlijk wel stellen: hoe kan ik het moederschap nu combineren met werk en eh, met me-time?

Ik wil natuurlijk veel tijd besteden aan m'n kinderen zodat die absoluut niets te kort komen. Maar tijd voor mezelf vind ik toch ook wel belangrijk. Hoe ga ik dat allemaal balanceren? 

Geef jezelf een break mama! speelt precies in op bovenstaande vraag. Auteur Stefanie Hoogland is zelf moeder en geeft workshops en trainingen in mama-management. Wat dit betekend? Ze begeleidt mama's die moeite hebben om de balans tussen zichzelf, hun werk en de kids te vinden en geeft ze tips en adviezen.

Geef jezelf een break mama!

Deze handige tips uit haar trainingen heeft ze nu dus ook gebundeld in een boek. Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukken met herkenbare en soms hilarische titels als: 'Delegeren moet je leren', 'Parttime perfect is prima', 'Agendaseks is beter dan geen seks' en 'Stop met de traktatiewedloop en de ik-ben-de-leukste-moeder-momenten'. De grote moraal van dit verhaal (of beter gezegd boek): Relax! Haal een paar keer diep adem en bedenk dat je niet altijd perfect hoeft te zijn. Zoals Stefanie zelf zegt:

Je leven verandert dan wel als je moeder wordt - het is nog steeds jouw leven!

Mama's mogen ook me-time

En vooral dat laatste is heel belangrijk. Mama's voelen zich altijd zo snel schuldig! Als ik nu een middag ga winkelen en oma op de kinderen laat passen, ben ik dan niet heel egoïstisch? En zo nog wel honderdduizend situaties. Het boek haalt veel van deze herkenbare dingen naar boven, maar geeft vervolgens ook genoeg frisse tips en adviezen zodat het zeker een aanrader is om te lezen. Ook heel leuk als kraamkado of als kado voor de babyshower!

Het boek bestellen?

Wil je het boek bestellen? Voor €15,00 kan je het kopen bij uitgeverijreunion.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.