Een herinneringskist voor later: dit kun je erin doen

Een herinneringskist voor later: dit kun je erin doen

Je ziet ze steeds vaker: herinneringskisten! Een super toffe trend in zwangerschaps- en babyland. Waar bestel je ze en wat doe je erin?

Herinneringskisten zijn een trend in zwangerschaps- en babyland die ik helemaal te gek vind. Het hele idee achter zo’n herinneringskist is heel erg mooi en de kisten zelf zijn vaak ook super gaaf. Ze staan fantastisch in de kinderkamer of ergens anders in huis. Ik vertel je alles over een herinneringskist voor later!

Je zwangerschap, geboorte en het eerste jaar met je baby gaan echt super snel voorbij. Kinderen groeien en ontwikkelen zich als een malle. Je zult jezelf er vaak op betrappen dat je met een klein beetje weemoed terugkijkt op die bijzondere periode. Een mooie manier om herinneringen daaraan te bewaren is een herinneringskist!

Wat is een herinneringskist?

Een herinneringskist is eigenlijk gewoon een houten kist waarin je spulletjes bewaart die voor jou bijzondere herinneringen oproepen. Een kartonnen (schoenen)doos kan natuurlijk ook prima, maar een houten kist ziet er ook nog eens tof uit. Die kun je een mooi plekje geven in de baby- of kinderkamer! Een herinneringskist kun je erbij pakken als je even behoefte hebt om terug te denken aan wat je allemaal hebt meegemaakt. En hoe leuk is het later voor je kind om al die spulletjes terug te zien als hij 18 jaar is of zelf kinderen heeft?

Wat doe je in de herinneringskist?

In een herinneringskist bewaar je dus herinneringen voor later. Je kunt er spulletjes in doen die je herinneren aan je zwangerschap en de bevalling, maar ook van de eerste maanden of het eerste jaar. Dat kun je uiteraard helemaal zelf bepalen. Dit zijn dingen die vaak in een herinneringskist worden gedaan:

Gepersonaliseerde herinneringskist

Je kunt natuurlijk een neutrale, blanco houten kist nemen en daar een herinneringskist van maken. Eventueel een mooie naamsticker erop en klaar ben je! 

Herinneringskist met naam

Je kunt tegenwoordig echter ook de mooiste gepersonaliseerde herinneringskisten bestellen. Diverse webshops bieden prachtige herinneringskisten aan met de naam van het kindje. Eventueel kun je daar ook nog de geboortedatum en andere info op kwijt.

Wij zijn bijvoorbeeld fan van ByBineke, waar je héle gave herinneringskisten kunt bestellen in verschillende kleuren en met allerlei motiefjes. Deze vind je ook op de website van Kidsdeco! Bij Feestje van Hout vind je stijlvolle kisten met een naam en eventueel motief erin gegraveerd. Ook een eigen ontwerp is daar mogelijk.

Herinneringskist met foto

Er zijn ook herinneringskisten te koop met een foto van de baby. Die kun je onder andere bij Studio Jitske laten maken! Ook kun je een herinneringskist maken met een gezinsfoto of ander dierbaar kiekje. Check ByWoodz voor alle mogelijkheden!

Herinneringskist met geboortekaartje

Nog een tof idee: laat een herinneringskist maken op basis van het geboortekaartje! Dat kan onder andere bij ByBineke en ByWoodz.

Herinneringskist voor overleden kindje

We hopen natuurlijk dat je het nooit mee hoeft te maken, maar een herinneringskist is ook heel mooi als er een kindje is overleden. Hierin kunnen ouders alle spulletjes die bij het kindje hoorden een mooi plekje geven en deze altijd tevoorschijn halen als er behoefte is om herinneringen op te halen.

Vind de mooiste webshops voor de babykamer

Nog meer inspiratie op doen voor het inrichten en stylen van de babykamer? Via onze handige bedrijvengids vind je de leukste en mooiste webshops met te gekke én handige spulletjes.

Neem snel een kijkje in ons overzicht!

Marieke van Boven

Door

18 september 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.