Babynamen lente | De mooiste namen geïnspireerd op dit seizoen!

Babynamen lente | De mooiste namen geïnspireerd op dit seizoen!

Verwacht jij een lentebaby? Dan is een babynaam geïnspireerd op de lente een heel goed idee! Bekijk snel onze lijst vol toffe voorbeelden!

Babynamen geïnspireerd op de lente zijn vaak prachtig, net als het seizoen zelf. Je krijgt er een instant blij gevoel van! Ben jij nog op zoek naar een mooie babynaam voor je soon to be born jongen of meisje? Bekijk snel onze lijst met lente-babynamen!

Bij lente-babynamen denk je vast aan mooie meisjesnamen als Lente en Bloem, maar er zijn er nog veel meer! Wij hebben er een heel stel verzameld; namen die vaak voorkomen, maar ook babynamen die wat zeldzamer zijn. Veel namen zijn geïnspireerd op bloemen, die zich in de lente weer volop laten zien. Alle lentenamen klinken lief en vrolijk, iets waarvan je hoopt dat je baby dat ook zal zijn natuurlijk!

TIP! Zit dé perfecte babynaam er toch nog niet tussen, bekijk dan ook eens onze hele categorie Babynamen, die vol staat met leuke en inspirerende artikelen over allerlei soorten babynamen! 

babynamen

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE maandelijkse NIEUWSBRIEF!

Wil je elke maand een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Meisjesnamen geïnspireerd op de lente

De lijst met mooie lentenamen voor meisjes is veel langer dan die voor jongens. Dit zijn onze favoriete meisjesnamen geïnspireerd op de lente:

1. Lente/Lenthe

Een beetje een open deur, de naam van het seizoen, maar Lente is en blijft een prachtige lieve naam voor een meisje!

2. Bloem

Bloem klinkt misschien lieflijk, maar is ook voor een stoer meisje een heel passende naam!

3. Fleur

Fleur is de Franse naam voor bloem, waar ook weer veel varianten op te verzinnen zijn. Denk aan Florine, Flore, Flora en Floor(tje)!

4. Madelief

De madelief is dat schattige witte bloemetje dat je in de lente overal ziet opbloeien. 

5. Chloé/Chloë

Chloë is zo’n naam waarvan je in eerste instantie misschien denkt: wat heeft deze te maken met de lente? Dat zit ‘m in de betekenis: Chloë betekent jonge scheut, het jonge groen!

6. Lila

Lila is uiteraard die zacht paarse kleur, die heel goed past bij het voorjaar. Daarnaast betekent het ‘avond, nacht’ in het Arabisch. Ook is het een afkorting van Delilah, wat weer ‘de verleidelijke’ of ‘de hopeloos verliefde’ betekent. Dat laatste past natuurlijk helemaal bij de lentekriebels!

7. Lily/Lilian

Lily en Lilian zijn afgeleid van de lelie. Grappig feitje: in Nederland zijn het vooral meisjes die Lilian heten, maar in België en Frankrijk wordt deze naam vaker aan jongens gegeven.

8. Myrte/Mirte

Myrte staat voor een plant die altijd groen blijft. Niet heel spannend, maar ach, wel heel passend bij de lente! En de naam zelf is natuurlijk prachtig.

9. Rosie

Roos, Rosa, Rosalie, Rozemarijn… De roos is dé bloem van de liefde en blijft dus als meisjesnaam in allerlei varianten heel erg mooi!

10. Iris

Iris komt uit de Griekse mythologie en betekent (godin van de) regenboog. Wie wordt er nou niet vrolijk van al die mooie kleuren?! Iris is ook een mooi bloempje dat in allerlei kleuren voorkomt.

11. Jasmijn

De naam Jasmijn is afkomstig van het Perzische Yasmin, dat 'geschenk van God' betekent. Daarnaast is het een bloemennaam, die symbool staat voor de maagd Maria. 

12. Lieve

Lieve is gewoon een fijne, lichte, blije naam die daardoor heel goed past bij het lenteseizoen!

13. Sky(e)

Bij de lente denk je toch aan een strakblauwe lucht en een zonnetje erbij? Daardoor past de naam Sky(e) hier helemaal bij!

14. Zoë/Zoey

Deze naam komt uit het Grieks en betekent ‘leven’. Hoe passend is dat? De lente draait helemaal om nieuw leven en geboorte!

15. Vlinder

Bij de lente horen natuurlijk ook mooie vlinders in allerlei soorten en maten die van bloem naar bloem fladderen!

16. Mae/May

Verwacht jij jouw dochter in de lentemaand mei? Dan is Mae of May wel héél toepasselijk!

17. Poppy

Poppy is de Engelse naam voor klaproos/papaver, een bloem die je steeds vaker ziet zodra het buiten warmer wordt!

18. Mare

Mare is het Latijnse woord voor zee en het is een Franse meisjesnaam die ‘welgevormd, schoon’ betekent. We love it!

19. Lotus

De lotusbloem heeft een prachtige betekenis, namelijk puurheid en zuiverheid. Deze kun je dus vol trots aan je dochter geven!

babynamen inspiratie

Jongensnamen geïnspireerd op de lente

Er zijn wel jongensnamen die geïnspireerd zijn op de lente, maar het zijn er wat minder. Toch hebben we een lijstje vol mooie lente-namen voor jongens kunnen maken. Wie weet zit jouw droomnaam ertussen!

1. Lux

Lux is oorspronkelijk een Griekse jongensnaam en betekent ‘verlichting’. Het is ook Latijn voor ‘licht’. Sowieso heel toepasselijk voor de lente dus! Lux is een naam die voor zowel jongens als meisjes heel goed kan.

2. Len

Len is naast een afkorting van het woord ‘lente’ ook een Engelse jongensnaam die ‘dappere leeuw’ betekent. Hoe stoer klinkt dat?!

3. Jules

De naam Jules komt uit Frankrijk en betekent iets als ‘jeugdig, jongeling’. Hoe lente-achtig wil je het hebben? :) 

4. Florian

Florian is een Engelse jongensnaam en betekent ‘bloeien, bloeiende’. De lente is natuurlijk hét seizoen waarin alles groeit en bloeit! Floris is hier ook een variant op.

5. Flynt

Flynt is ook een Engelse jongensnaam en betekent stroom. Als in: een stroompje water of een beek. Helemaal lente-proof dus!

6. Sol

Sol is het Spaanse woord voor zon, maar betekent daarnaast in het Hebreeuws ook ‘vrede’ én het is een muzieknoot. Drie mooie redenen om je lentekind deze naam te geven.

7. Kai/Kaj

Kai heeft in verschillende landen een andere betekenis. De mooiste en meest toepasselijke zijn wel ‘oceaan’ in het Japans en ‘genieten’ in het Zweeds!

8. Bodhi

Bodhi is een stoere en een tikkeltje exotische naam. Het betekent ‘verlichting’ en past dus helemaal bij de lente waarin het langer licht is buiten.

9. Ravi

In het Hindoeïsme is Ravi de naam van de zonnegod. Ravi betekent dan ook zon! En daar zien we in de lente steeds meer van, heerlijk!

Babynaam kiezen: hier moet je op letten

Een naam kiezen voor je kindje is geen makkelijke klus. Hij zit er zijn hele leven aan vast en zal ‘m ook dagelijks gebruiken. Natuurlijk ga je in eerste instantie voor een babynaam waar je zelf 100% blij van wordt, maar er zijn ook wat dingen waar je echt even op moet letten. Lees dan ook vooral ons artikel over het kiezen van een babynaam met een handige checklist!

Sarah Glasbergen

Door

02 maart 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.