Dit zijn de populairste babynamen van 2020 tot nu toe!

Wij vroegen de tussenstand van populairste babynamen van 2020 op bij de SVB. Dit zijn de top 10’s van jongens- en meisjesnamen tot nu toe!

De populairste babynamen van 2020 tot nu toe: zijn jullie daar ook zo nieuwsgierig naar? Wij wel! Vandaar dat we een tussenstand opvroegen bij de SVB, de instantie die álles afweet van babynamen. Deze jongens- en meisjesnamen werden tot nu toe het vaakst gegeven in 2020!

Lijstjes met de populairste babynamen van een bepaald jaar zijn altijd heel leuk om te lezen. Stellen die een kindje verwachten, vinden het leuk om te zien of de naam die ze voor hun kindje in gedachten hebben vaker wordt gegeven. Stellen die al ouders zijn, willen juist weten of ze een beetje uniek waren met hun keuze.

Tussenstand babynamen 2020 van de SVB

De SVB (Sociale Verzekerings Bank) is de instantie die de kinderbijslag elk kwartaal uitbetaalt. Zij maken in januari altijd de lijst met populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. We zijn nu iets over de helft van het jaar 2020 en wij waren benieuwd wat de tussenstand is!

Welke namen werden het afgelopen half jaar het meest gegeven aan pasgeboren jongens en meisjes? Wij vroegen het op bij de SVB en dit is de lijst van populairste namen t/m 18 juli 2020!

Populairste meisjesnamen 2020 tot nu toe

Ben jij nog op zoek naar een mooie meisjesnaam? Misschien kun je uit deze top 10 van populairste meisjesnamen van 2020 inspiratie halen óf kom je erachter welke naam je juist níet wil geven aan je soon to be born baby:

 1. Sophie
 2. Tess
 3. Emma
 4. Julia
 5. Mila
 6. Zoë
 7. Sara
 8. Yara
 9. Lotte
 10. Nora

In 2019 waren Emma, Mila en Sophie de populairste meisjesnamen. Opvallend is dat Mila dit jaar is gezakt naar de 5e plek en nu Tess in de top 3 staat!

LEES OOK: De populairste babynamen van 2019

pasgeboren baby in dekentje

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief! 

Populairste jongensnamen 2020 tot nu toe

Ben je nog op zoek naar een jongensnaam, dan kun je misschien wat met onderstaande top 10. Deze jongensnamen werden in 2020 het meest gegeven tot nu toe:

 1. Noah
 2. Sem
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Finn
 7. Luuk
 8. Sam
 9. Mees
 10. Levi

In 2019 waren Noah, Daan en Lucas de populairste jongensnamen. Dit jaar is Daan uit de top 3 verdwenen en heeft deze naam plaatsgemaakt voor Sem!

Babynaam kiezen: waar let je op?

Ben jij zwanger en staat dé babynaam nog op je to do-lijst? Lees dan vooral even ons uitgebreide artikel over het kiezen van de babynaam. Er zijn een paar dingen waar je écht even op moet letten voordat jij je kindje een naam voor het leven geeft!

Bron: SVB

Marieke van Boven

Door

13 augustus 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.