Babynamen uit de natuur

Originele babynamen met als thema natuur. Een leuke twist voor een unieke babynaam. Wij geven je hier wat inspiratie!

Het kiezen van een goede, leuke en originele babynaam is altijd lastig en bij het vinden van een geschikte naam kan jij je dan ook door van alles laten inspireren. Waarom dan niet de natuur? Vanuit het natuurlijk schoon komen namelijk de meest mooie namen. Wij hebben er een paar jongens -en meisjesnamen op een rij gezet.

Jongensnamen

Babynamen uit de natuur zijn heel mooi en er is dan ook veel variatie, maar voor is een jongensnaam uit de natuur blijkt het toch vaak lastiger om iets passends te vinden zonder dat je eindigt met een hele rare naam.

Beer

We kunnen deze lijst met natuurnamen niet beter beginnen dan met de oer-Hollandse naam: Beer. Deze jongensnaam straalt kracht uit en staat voor sterk of moedig net zoals het dier, de beer.

Tijm

En wie zegt dat namen van kruiden niet heel geschikt kunnen zijn als naam voor je kleine? Tijm klinkt heel bijzonder en stoer als jongensnaam.

Basil

En een kruidennaam kan soms in een andere taal ook heel mooi klinken, zoals Basil. Komt op ons over als een hele stoere jongensnaam.

Björn

Namen met inspiratie uit de natuur hoeven niet altijd voor de hand liggend te zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje in andere delen van de wereld. Net zoals bij Björn; dit is een Scandinavische jongensnaam en hoewel je het niet op het eerste gezicht ziet, is het een echte natuurnaam. Björn betekent namelijk beer.

Forrest

Sommige woorden uit de Engelse taal zijn heel geschikt als naam. De naam Forrest is afgeleid van het Engelse woord Forest wat bos betekent. Zeg nou zelf, wat is er meer natuur dan het woord bos?

Woud/t

Nou... Woud komt ook wel in de buurt! Bij het woud denken we direct aan oude, krachtige bomen die een ondoordringbaar geheel vormen. Krachtig, natuurlijk, aards, prima als jongensnaam.

Wolf

Ben je op zoek naar een stoere naam voor je toekomstige zoon, wat dacht je dan van Wolf? Deze naam heeft zijn oorsprong in Engeland liggen en heeft eigenlijk exact dezelfde betekenis als in het Nederlands: wolf.

Rye

Een naam kan ook een minder voor de hand liggende betekenis hebben of gewoon een minder bekende. Wat dacht je van Rye? Rye staat voor vlakte of eiland en komt uit Ierland.

Meisjesnamen

Voor meisjes is er heel veel keuze als het gaat om namen uit de natuur, denk bijvoorbeeld aan Fleur, Amber en Roos. Wij hebben een aantal minder voor de hand liggende namen gevonden die je wellicht leuk vindt.

Mare

Mare staat voor zee en heeft op die manier dus een duidelijke connectie met de natuur. Ben je liefhebber van het strand of hebben jij en je partner elkaar daar ontmoet? Een leuke manier om dat in de naam terug te laten komen.

Sun

Wanneer je een Nederlands woord vertaalt in het Engels krijg je vaak iets leuks en zo ook met de naam Sun, wat zon in het Nederlands betekent. Hoe natuurlijk kan je het hebben? Verder heeft Sun ook een andere mooie betekenis. Zo komt de naam veel voor in de Aziatische wereld, met name Korea. Daar betekent de naam goedheid en gehoorzaamheid.

Linde

Ook weer een hele mooie 'boomnaam' die veel lijkt op Linda, maar dan net even iets anders is. Ook hier is de link met de natuur (Linde-boom) natuurlijk weer overduidelijk.

River

Nog een leuke naam vanuit Engeland en met zeker een natuurlijk verband is River. Letterlijk vertaald betekent deze naam rivier. Het leuke aan deze naam is misschien ook dat het zowel voor jongens als meiden geschikt is.

Savanne

Zowel een mooie meisjesnaam als een verwijzing naar de savanne in Afrika. Uitgestrekte vlakten, geweldig weer en prachtige dieren zijn dingen die direct bij ons opkomen. Een naam waar je vrolijk van wordt!

Ilva

Net zoals bij de jongensnamen hebben we in de categorie meisjesnamen ook een naam die op het eerste gezicht geen verband met de natuur lijkt te hebben. Neem nu Ilva, dit is een Scandinavische meisjesnaam en betekent wolf. Bij het kiezen van deze naam heb je iets mysterieus, aparts en ook nog iets natuurlijks.

Fern

Fern is ook weer van Engelse afkomst en staat voor varen. In het Nederlands klinkt dat een beetje apart, maar zodra je het in het Engels zegt is het ineens een naam voor een stoere dame. Fern kan ook prima gebruikt worden als jongensnaam.

Dahlia

Bij meisjesnamen mag de klassieke bloemennaam natuurlijk niet ontbreken als het om de natuur gaat. Een naam met een verwijzing naar een bloem en een die je ook niet meer zo vaak hoort is Dahlia. Overigens is Dahlia niet alleen een 'bloemennaam', maar is het ook een naam die voorkomt in Griekenland en natuurlijk betekent het: bloem!

Heb jij nog suggesties voor leuke natuurnamen? Wij horen het graag!

Shop nu leuke zwangerschapsoutfit!

Leg jezelf in de watten! You deserve it! Hier vind je écht leuke outftis!

 Bestel bij de Bijenkorf                                   Bestel bij Zalando

Door

21 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 2 reacties geplaatst.

3 jaar geleden

wat dacht je van Merel voor meisjesnaam uit de natuur? Onze dochter heet Merel

3 jaar geleden

Storm, Skye (schots eiland), Summer, Soleil?

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.