Babynamen uit de natuur

Babynamen uit de natuur

Originele babynamen met als thema natuur. Een leuke twist voor een unieke babynaam. Wij geven je hier wat inspiratie!

Een goede en leuke babynaam kiezen is altijd lastig. Je kunt je door van alles laten inspireren bij je zoektocht naar dé babynaam. Ook door de natuur! Uit de schoonheid van de natuur komen namelijk de mooiste babynamen voort. Wij hebben er een paar jongens- en meisjesnamen uit de natuur op een rij gezet!

Jongensnamen uit de natuur

Babynamen uit de natuur zijn heel mooi en er is heel veel variatie mogelijk. Jongensnamen uit de natuur zijn echter wel iets moeilijker te vinden dan meisjesnamen. Toch bestaan ze! Wat vind je bijvoorbeeld van deze:

Beer

We kunnen deze lijst met natuurnamen niet beter beginnen dan met de oer-Hollandse naam: Beer. Deze jongensnaam straalt kracht uit en staat voor sterk of moedig, net als het dier.

Tijm

Namen van kruiden kunnen heel geschikt zijn als naam voor je kleine. Tijm klinkt heel bijzonder en stoer als jongensnaam.

Basil

Een kruidennaam kan soms in een andere taal ook heel mooi klinken, zoals Basil. Komt op ons over als een hele stoere jongensnaam.

Björn

Namen met inspiratie uit de natuur hoeven niet altijd voor de hand liggend te zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje in andere delen van de wereld. Neem Björn; dit is een Scandinavische jongensnaam en hoewel je dat er niet gelijk bij zou denken, is het een echte natuurnaam. Björn betekent namelijk beer.

Forrest

Sommige woorden uit de Engelse taal zijn heel geschikt als naam. De naam Forrest is afgeleid van het Engelse woord forest dat bos betekent. Zeg nou zelf, wat is er meer natuur dan het woord bos?

Woud/t

Bij Woud denken we direct aan sterke oude bomen die een ondoordringbaar geheel vormen. Krachtig, natuurlijk, aards; perfect als jongensnaam dus.

Wolf/Wolff

Ben je op zoek naar een stoere naam voor je toekomstige zoon, dan is Wolf(f) misschien een mooie optie? Deze naam heeft zijn oorsprong in Engeland liggen en heeft eigenlijk exact dezelfde betekenis als in het Nederlands: wolf.

Rye

Een naam kan ook een minder voor de hand liggende betekenis hebben of gewoon een minder bekende. Wat dacht je van Rye? Rye staat voor vlakte of eiland en komt uit Ierland.

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Meisjesnamen uit de natuur

Voor meisjes is er heel veel keuze als het gaat om namen uit de natuur, denk bijvoorbeeld aan Fleur, Amber en Roos. Wij hebben een aantal namen uit de natuur gevonden die je wellicht nog niet zo vaak hebt gehoord:

Mare

Mare staat voor zee en heeft op die manier dus een duidelijke connectie met de natuur. Ben je liefhebber van het strand of hebben jij en je partner elkaar daar ontmoet? Een leuke manier om dat in de naam terug te laten komen.

Sun

Wanneer je een Nederlands woord vertaalt in het Engels, krijg je vaak iets leuks. Zo ook met de naam Sun, wat zon in het Nederlands betekent. Hoe natuurlijk wil je het hebben? Verder heeft Sun ook een andere mooie betekenis. Zo komt de naam veel voor in de Aziatische wereld, met name in Korea. Daar betekent de naam goedheid en gehoorzaamheid.

Linde

Ook weer een hele mooie 'boomnaam' die veel lijkt op Linda, maar dan net even iets anders is. Ook hier is de link met de natuur (lindeboom) natuurlijk weer overduidelijk.

River

Nog een leuke naam uit Engeland en met een overduidelijk natuurlijk verband is River. Letterlijk vertaald betekent deze naam rivier. Het leuke aan deze naam is misschien ook dat ie zowel voor jongens als meiden geschikt is.

Savanne

Zowel een mooie meisjesnaam als een verwijzing naar de savanne in Afrika. Uitgestrekte vlakten, geweldig weer en prachtige dieren zijn dingen die direct bij ons opkomen. Een naam waar je vrolijk van wordt!

Ilva/Ylva

Net zoals bij de jongensnamen hebben we in de categorie meisjesnamen ook een naam die op het eerste gezicht geen verband met de natuur lijkt te hebben. Neem nu Ilva, dit is een Scandinavische meisjesnaam en betekent wolf. Bij het kiezen van deze naam heb je iets mysterieus, aparts en ook nog iets natuurlijks.

Fern

Fern is ook weer van Engelse afkomst en staat voor varen. In het Nederlands klinkt dat een beetje apart, maar zodra je het in het Engels zegt is het ineens een naam voor een stoere dame. Fern kan ook prima gebruikt worden als jongensnaam.

Dahlia

Bij meisjesnamen mag de klassieke bloemennaam natuurlijk niet ontbreken als het om de natuur gaat. Een naam met een verwijzing naar een bloem en een die je ook niet meer zo vaak hoort, is Dahlia. Overigens is Dahlia niet alleen een 'bloemennaam', maar is het ook een naam die voorkomt in Griekenland en natuurlijk betekent het: bloem!

Heb jij nog suggesties voor leuke natuurnamen? Wij horen het graag!

Shop nu leuke zwangerschapsoutfits!

Wij weten als geen ander dat het lastig is om een beetje een fashionable outfit te vinden als je zwanger bent. Gelukkig vonden we hier veel écht leuke zwangerschapsoutfits! Leg jezelf in de watten! You deserve it! 

Redactie MiniMe.nl

Door

25 februari 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.