Babynamen geïnspireerd op bloemen

Nog op zoek naar een mooie babynaam? Bekijk hier eens onze leuke en unieke meisjes- én jongensnamen die geïnspireerd zijn op bloemen!

Babynamen geïnspireerd op bloemen zijn perfect voor lente- en zomerkindjes, maar kun je natuurlijk ook prima gebruiken voor de rest van het jaar. Veronica, Dahlia en Margriet klinken misschien een beetje ouderwets, maar kunnen zomaar een comeback maken. Dit zijn al leuke bloemennamen, maar het kan ook echt wel wat hipper en moderner! Zo hebben wij een aantal superleuke babynamen die geïnspireerd zijn op bloemen voor je op een rijtje gezet!

BLOEMEN-babyNAMEN voor MEISJES

Het blijkt dat bloemen een geweldige inspiratiebron zijn voor leuke meisjesnamen. Je kunt er zo veel vinden en ze zijn stuk voor stuk geweldig! De ene bloemennaam is wat unieker dan de ander, maar ze zijn hoe dan ook leuk. Je kunt ze zelfs samenvoegen tot een hippe dubbele naam, zoals Lily-Rose! Bekijk hieronder 25 meisjesnamen die geïnspireerd zijn op bloemen:

1. Roos/Rose/Rosa/Rosie/Rosalie/Primrose
2. Iris
3. Aster
4. Marjolein
5. Sage (Chinese bloem)
6. Calla
7. Poppy
8. Senna
9. Myrthe
10. Lotus 
11. Linde
12. Jasmijn/Jasmine/Yasmin/Jasmina/Jazmin
13. Madelief/Daisy
14. Heather
15. Lily
16. Fleur/Flora/Floor/Floortje
17. Daphne (Grieks voor 'laurier')
18. Cynthia/Jacinta/Scilla
19. Ivy
20. Zinnia
21. Blossom
22. Linnea
23. Zahara (Swahili voor 'bloem')
24. Azalea
25. Leilani (Hawaiiaans voor 'Hemelse bloem')

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE maandelijkse NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief! 

PRACHTIGE GEBOORTEKAARTJES

Prachtige geboortekaartjes om zelf te bewerken! Met een collectie van meer dan 1000 kaartjes zit jullie geboortekaartje hier zeker bij! Én het eerste proefkaartjes is GRATIS!

Bekijk hier de geboortekaartjes van Lief, Leuk & Eigen

 

bloemen-babynamen  voor jongens

Er zijn dus genoeg leuke meisjesnamen te vinden tussen de bloemen, maar jongensnamen geïnspireerd op bloemen bleek toch wat moeilijker. Na een intensieve zoektocht zijn er toch wel wat gave jongensnamen gevonden. Je kunt natuurlijk ook meer naar de natuur in het algemeen kijken voor een jongensnaam. Hieronder toch een (korte) lijst van de 10 leukste jongensnamen geïnspireerd op bloemen!

1. Bryony
2. Anthony (van Anthon, het Griekse woord voor Roos)
3. Quill (van Jonquill)
4. Corey (van Coreopsis)
5. Florian/Floran/Florus
6. Indigo
7. Jared (Roos in het Hebreeuws)
8. Ren (Japans voor Lotus)
9. Trevor (Shatrevor, Perzische woord voor Bloem)
10. Yarrow

Wat vind jij van deze vrolijke en hippe babynamen geïnspireerd op bloemen? En heb je zelf nog leuke toevoegingen aan deze lijst? Laat het weten in een reactie!

Marieke van Boven

Door

03 mei 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.