Babynamen geïnspireerd op reizen

Babynamen geïnspireerd op reizen

Londen en Paris kent iedereen nu wel, maar er zijn nog veel meer mooie babynamen geïnspireerd op reizen!

Wanneer je een echte reisgek bent is het natuurlijk onwijs tof om je kindje te noemen naar een reis. Of dat nu jullie favoriete reisbestemming is of die plek waar jullie nog een keer naar toe willen, er zijn heel veel plekken, steden en landen die super geschikt zijn als babynaam! Namen als London, Paris of Brooklyn kent iedereen ondertussen wel, maar wist je dat deze mooie babynamen ook geïnspireerd zijn op reizen?

Meisjes babynamen reizen

Ik ben helemaal weg van al deze babynamen. Heel vrouwelijk met een exotische flair, maar toch heel gangbaar. Hoe lief is een kleine Florence of Cheyenne? Te cute! 

Chelsea

Deze naam is natuurlijk afgeleid van de Engelse stad Chelsea. Een onwijs toffe naam voor een kleine, independent woman!

Savannah

Savannah slaat op de Amerikaanse stad en betekent in het Amerikaans ook 'savanne', de tropische vlakte die veel in Afrika voorkomt. Zowel op de Nederlandse als Amerikaanse manier is dit een hele toffe naam. 

Cheyenne

Cheyenne is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Wyoming en de naam van een indianenstam. Deze naam werd de afgelopen jaren niet erg veel gegeven, maar heeft zeker een plekje in deze lijst verdient!

Florence

Florence is vernoemd naar de mooie Italiaanse stad Florence en betekent 'om te bloeien'. Echt een hele sierlijke, lieve naam!

Lucia

Deze mooie naam is geïnspireerd op een eiland in het Caribisch gebied Je kunt ook kiezen voor Luca of er voor een jongetje Lucian van maken. Zo kun je er zelf iets moois van maken!

Maya

Weer zo'n lieve naam! De naam Maya is geïnspireerd op het oude volk van Mexico, de Maya's. De Chitzen Itza tempel in Mexico is ook een van de Zeven Wereldwonderen. Super tof om je kindje daar naar te noemen toch?

jongens babynamen reizen

Deze jongensnamen zijn een perfecte combinatie van stoer en een tikkie exotisch, we love it! 

Jordan

De naam Jordan is afgeleid van Jordanië en de rivier (de Jordaan) die tussen dit land en Israël stroomt. Verder is het ook gewoon een onwijs toffe, stoere naam. Misschien komt dat ook een beetje door de bekende basketbalspeler Michael Jordan... 

Milan

Milan is natuurlijk vernoemd naar de Italiaanse stad Milaan en is in Nederland een erg populaire naam. Hoogstwaarschijnlijk kende je deze naam al, maar nu weet je ook dat het geïnspireerd is op de mooie Italiaanse stad!

Diëgo

Diëgo, klinkt exotisch toch? Deze naam is afgeleid van de Amerikaanse stad San Diëgo, maar doet ons stiekem ook denken aan het neefje van Dora. 

Roman

Roman is geïnspireerd op de Italiaanse hoofdstad Rome. Wij vinden dit een hele stoere, mannelijke naam!

Orlando

Deze naam doet je toch meteen denken aan hottie Orlando Bloom? Maar om die reden staat 'ie niet in het rijtje, deze naam is natuurlijk afgeleid van de Amerikaanse stad Orlando. Nu heb je twee redenen om je kind deze naam te geven. 

Timor

De naam Timor is afgeleidt van het Indonesische eiland Timor. Een super toffe naam die in Nederland niet veel gegeven wordt en daardoor echt uniek is!

Wil je nog meer babynameninspiratie? Neem zeker een kijkje in onze babynamen gids, waar je bijvoorbeeld leest welke meisjesnamen en jongensnamen een comeback maken. 

Sanne 't Hooft

Door

14 februari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.