Deze 10 meisjesnamen maken een comeback

Deze 10 meisjesnamen maken een comeback

Net zoals modetrends maken ook babynamen na een tijdje hun comeback. Deze 10 'vintage' babynamen voor meisjes zijn weer helemaal on point.

Korte babynamen zijn al járen de trend, maar de klassieke, vintage naam doet zijn best om daar tegenwicht aan te bieden. Houd jij van tijdloos, chic en elegant? Denk dan eens aan deze meisjesnamen.

Olivia

De naam Olivia dook voor zover bekend het eerst op Shakespeare stuk uit 1601. In Engelstalige landen kwam de naam sindsdien al vaak voor. In Nederland is de opmars van Olivia rond 2006 begonnen. In 2015 zijn er 375 kindjes met de naam Olivia geboren.

Emily

De naam dankte in eerste instantie populariteit aan de Britse schrijfster Emily Bronte (1818-1848) die de klassieker 'Whuthering Heights' schreef. In 1995 was er een piek met meisjes die de naam Emily kregen. Midden jaren '90 was Emily een geliefde naam in Nederland, daarna zakte het wat in. De laatste drie jaar is de ster van Emily rijzende. 

Lauren

Lauren is als meisjesnaam al heel lang geliefd in Frankrijk en Engelstalige landen. Het klinkt best filmsterachtig, toch? In Nederland maakt Lauren de laatste jaren steeds meer naam. Wij vinden de naam op zijn Nederlands én Engels leuk. 

Hannah

Hannah is van oorsprong een Bijbelse naam en is daardoor al vele decennia een klassieker. Begin 2000 liep haar populariteit wat terug, maar er zijn nog nooit zoveel Hannah's geboren als in 2015 (256). 

Charlotte

De statistieken wijzen het uit: met Charlotte zit je nooit fout. In de negentiende eeuw werd de naam al veelvuldig geven (bijvoorbeeld aan auteur Charlotte Bronte (1816-1855) van  klassieker 'Jane Eyre'). De jaren '90 waren het hoogtepunt voor Charlotte, maar ze komt weer terug. Misschien heeft princess Charlotte, dochter van Prince William en zijn Kate, daar iets mee te maken? 

Algemeen 728x90

Sofia

Sofia (of Sophia) is een naam die vaak voorkwam in Europese vorstenhuizen. De naam komt in Nederland al zeker honderd jaar voor, maar sinds 2010 is de echte opmars begonnen. 

Norah

Norah, met en zonder 'h', komt al sinds 1900 voor en is oorspronkelijk een afkorting van 'Honora'. De laatste tien jaar wint Norah weer flink aan populariteit.

Amélie

De naam Amélie kwam niet zelden voor in Europese vorstenhuizen. Het is de moderne variant van het wat ouderwetsere Amelia, dat al eeuwenlang meegaat.  

Josephine

De jaren '50 en '60 waren topjaren voor de meisjesnaam Josephine, een naam die de eeste vrouw van Napoleon Bonaparte ook droeg. De laatste jaren zit Josephine weer lekker in de lift. In 2015 werd de naam 119 keer gegeven.

Stella

Stella was in de jaren '50 al een geliefde meisjesnaam. Stella is Latijns voor 'ster'. Mooi, toch? De laatste vijf jaar vinden steeds meer ouders dat en komen er meer en meer Stella's bij.

Heb je geen naam gevonden voor jouw kleintje? We hebben nog veel meer handige lijstjes met mooie, hippe en originele babynamen

 

ECHT leuke zwangerschapsoutfits!

Wij weten als geen ander dat het een kriem is om een beetje een fasionobla outfit te vinden als je zwanger bent. Gelukkig vonden we hier veel écht leuke zwangerschapsoutfits! Leg jezelf in de watten! You deserve it! 

 Bestel bij de Bijenkorf                                   Bestel bij Zalando

Rosanne Buitendijk

Door

12 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.