Zeldzame babynamen

Zeldzame babynamen

Korte, aparte en unieke babynamen… wij houden ervan! Dit zijn zeldzame babynamen die de moeite waard zijn!

Wanneer je in verwachting bent, ga je natuurlijk uitgebreid nadenken over de perfecte babynaam. Misschien vind je het belangrijk dat je kindje een unieke naam heeft die niet veel voorkomt. In dat geval zit je bij dit artikel helemaal goed, want wij hebben de meest zeldzame babynamen voor je opschreven!

Er is natuurlijk een reden dat bepaalde namen voor baby’s zo populair zijn: de meeste mensen vinden deze namen heel mooi! Toch zijn er ook veel ouders die liever kiezen voor een naam die iets minder vaak gegeven wordt. Misschien wil je voorkomen dat je kind in de klas komt met iemand die dezelfde naam heeft. Een andere reden voor een zeldzame babynaam kan zijn dat je kiest voor een naam met een bijzondere betekenis. Wat de reden ook is, wij hebben de mooiste en meest bijzondere zeldzame babynamen voor je op een rij gezet.

zeldzame babynamen

Zeldzame babynamen voor jongens

 1. Yke. Deze stoere en korte jongensnaam spreek je uit als ‘Aik’. Je kunt de naam trouwens ook voor een meisje gebruiken, maar dan spreek je ‘m uit als ‘Ieke’. Je hoort de naam heel weinig, maar wat vinden we hem leuk!
 2. Sevijn. Deze bijzonder mooie jongensnaam betekent ‘van het bos’. Leuk voor liefhebbers van natuurnamen!
 3. Duux. De naam Duuk ken je misschien wel, maar wanneer je de ‘k’ vervangt voor een ‘x’ heb je opeens een hele zeldzame jongensnaam te pakken. Stoer, kort en uniek!
 4. Lavi. Deze lieve jongensnaam heeft eigenlijk een hele stoere betekenis. Het betekent namelijk ‘leeuw’. Een krachtige naam voor een lief jongetje!
 5. Pax. En nee, dan bedoelen we niet die kast van de Ikea. Pax is een stoere en korte jongensnaam die ‘rust’ of ‘vrede’ betekent. Wat een prachtige betekenis voor een naam.
 6. Filemon. De naam Filemon wordt niet vaak aan jongens gegeven, maar is wel heel mooi. De betekenis van deze naam is ‘genegenheid tonen’. Perfect als je je zoon niet alleen een mooie, maar ook een betekenisvolle naam mee wil geven.
 7. Fidde. Speels, kort en toch gewoon makkelijk te spellen. De naam Fidde heeft het allemaal. De naam is afgeleid van ‘Fido’, wat trouw betekent.
 8. Bink. Zwanger van een stoere “bink”? Welke naam past er dan beter bij je newborn dan deze stoere, zeldzame jongensnaam. Helemaal Hollands, makkelijk te spellen en toch heel origineel!
 9. Mosi. Wat vinden wij deze naam leuk. De naam Mosi is een Afrikaanse naam en betekent ‘eerstgeborene’. Ben je zwanger van je eerste kindje? Dan is dit wel een héle leuke optie. In de afgelopen 10 jaar werden er in Nederland slechts 3 Mosi’s geboren, dus zeldzaam is deze naam absoluut.
 10. Rembrandt. Een naam die we allemaal kennen en die toch niet veel gegeven wordt. Hoe leuk is deze kunstzinnige en stoere jongensnaam?

PRACHTIGE GEBOORTEKAARTJES

Prachtige geboortekaartjes om zelf te bewerken! Met een collectie van meer dan 1000 kaartjes zit jullie geboortekaartje hier zeker bij! Én het eerste proefkaartjes is GRATIS!

Bekijk hier de geboortekaartjes van Lief, Leuk & Eigen

 

Zeldzame babynamen voor meisjes

 1. Zale. Deze mooie meisjesnaam betekent ‘kracht van de zee’. De naam is zacht, kort en uniek. Prachtig voor een uniek klein meisje!
 2. Vie. Op zoek naar een unieke meisjesnaam met een krachtige klank? De naam Vie betekent ‘leven’ en past dus perfect bij nieuw leven in je gezin.
 3. Kaja. Deze Scandinavische meisjesnaam hoor je niet vaak, maar is eigenlijk zo leuk! Kaja betekent ‘zuiver’ en kan ook aan jongens gegeven worden.
 4. Zilver. Voor de één te apart, voor de ander de perfecte meisjesnaam. Sinds 2010 zijn er in Nederland slechts 13 meisjes met de naam Zilver geboren. Deze naam is extra leuk voor een tweede kindje, omdat ‘zilver’ natuurlijk na goud staat voor de ‘tweede plek’. Wij vinden ‘m leuk.
 5. Yildou. Hollands glorie, maar dan net even anders. Yildou komt van de Friese naam ‘Jildou’. De variant met de ‘J’ komt – zeker in Friesland – redelijk vaak voor, maar van de naam Yildou hebben niet veel mensen gehoord.
 6. Hazel. Deze naam komt oorspronkelijk uit Engeland en betekent ‘hazelaarboom’. Hazel is ook het Engelse woord voor een lichtbruine kleur ogen. Je kunt de naam op z’n Engels, maar ook op z’n Nederlands uitspreken. Een lieve natuurnaam voor een prachtig meisje.
 7. Isla. Deze unieke meisjesnaam betekent ‘eiland’. We kennen het woord Isla eigenlijk allemaal wel, maar het leuke is dat deze naam in Nederland slechts 75 keer is gegeven. Zeldzaam dus, maar wel heel mooi.
 8. Blom. Een bloemige en zeldzame meisjesnaam. De betekenis van deze naam is ‘florerend’ of ‘bloeiend’ en is sinds 2013 niet meer gegeven aan Nederlandse meisjes. Zeldzaam is deze naam dus zeker!
 9. Yindee. Wij vinden deze Thaise naam prachtig! De naam betekent ‘geluk’ en ‘welkom’. Kan je kindje iets mooiers toewensen? Deze naam past helemaal thuis in het rijtje ‘Zeldzame babynamen voor meisjes’ en hij is ook nog mooi.
 10. Pieke. Op zoek naar een krachtige en stoere meisjesnaam? Pieke it is. Deze naam betekent ‘steen’ of ‘betrouwbaar’ en is afgeleid van de jongensnaam ‘Pieter’. In Groningen en Friesland hoor je deze naam nog wel eens, maar in de Randstad ben je zonder twijfel heel uniek als je Pieke heet.

Bekende kids met een zeldzame naam

Wist jij dat er ook veel bekende kids zijn met zeldzame (en soms heel – ehm – bijzondere) babynamen zijn? Deze namen wilden we je niet onthouden!

 • Poppy Honey. Dit is de naam van de dochter van Jamie Oliver. Jamie Oliver heeft in totaal 4 kinderen en Poppy Honey is niet de enige bijzondere naam in het rijtje. Haar zusjes en broertje heten Daisy Boo, Petal Blossom Rainbow en Buddy Bear.
 • Apple. De leadsinger van bekende band Coldplay en zijn toenmalige vrouw, actrice Gwyneth Paltrow, hebben hun dochter vernoemd naar een stuk fruit.
 • North West. Deze naam kan je bijna niet ontgaan zijn. Dit is namelijk de naam van de dochter van Kim Kardashian en Kanye West.
 • Splinter. Dat is de naam van de zoon van Bart Chabot. Het broertje van Splinter heeft ook een bijzondere naam: Storm.
 • Limoni. Deze vrolijke, energieke en bijzondere naam past bij een net zo vrolijke, energieke en bijzondere vader: Jochem Myer.

Wat is jouw favoriete zeldzame babynaam?

Isabel Van Der Boog

Door

23 februari 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.