Hoe bedenk je een leuke babynaam?

Hoe bedenk je een leuke babynaam?

Moeite om een leuke babynaam bedenken? Misschien heb je iets aan deze handige tips!

Een babynaam bedenken vinden veel ouders een van de leukste bezigheden tijdens de zwangerschap. Maar dit kan ook heel lastig zijn. Kun je uit die vele namen geen leuke vinden? Dan hebben wij een aantal tips hoe je een leuke babynaam kunt bedenken!

GEBOORTEKAARTJES WEBSITES

Kijk eens op websites die geboortekaartjes aanbieden naar de namen op de voorbeeldkaartjes. We zien hier zelf vaak ontzettend leuke namen tussenstaan! Misschien zie je een gave naam waar je zelf niet op gekomen was. Heel slim en eenvoudig toch? 

geboortekaartje

 

Online babynamen overzicht

Wij hebben ook onze eigen superleuke babynamengids. Hier vind je onder andere babynamen met een Franse of Scandinavische achtergrond, babynamen gebaseerd op de natuur, enzovoort. Zeker de moeite om even te bekijken als jullie er niet uitkomen!

babynaam kiezen

leuke babynamen boeken

Natuurlijk zijn er ook genoeg boeken die je kunt raadplegen als je een baby naam bedenkt. Het boek Van retro tot rock 'n roll bevat namen van goden, kustenaars en stripfiguren tot klassieke namen die je overal kunt uitspreken. De keuze is reuze. 

BABYNAMEN APPS

In de Appstore en Playstore kun je verschillende apps vinden die je kunnen helpen bij het bedenken van een leuke baby naam. De gratis app 'Babynamen NL' heeft een lijst van 2500 meest gekozen babynamen in Nederland en kun je je favorieten opslaan in een aparte lijst. 

Op zoek naar een internationale naam? Er is ook een Amerikaanse versie genaamd 'Baby Names US' (ook gratis)! In deze app is er een lijst voor jullie gemeenschappelijke favorieten en kun je aangeven of je een populaire, doorsnee of ongewone naam wilt. Super handig!

Het ideale van een app is dat je in de trein, bus of tijdens het wachten op een afspraak ook even snel door de namenlijsten kunt neuzen!

kiezen van een babynaam

WANNEER JE ER NIET UITKOMT

Komen jullie er nog niet uit? Houd een shortlist bij de hand en neem de beslissing wanneer jullie je kindje voor de eerste keer zien. Misschien ziet zij er helemaal niet uit als een Rosalie, maar als een echte Naomi!

baby naam Gevonden?

De perfecte baby naam gevonden? Gefeliciteerd! Dan volgt nu de lastige periode om de naam niet per ongeluk al te verklappen. Succes!

Nog meer babynaam inspiratie nodig? Bekijk dan onze babynamen gids eens!

 

Sarah Glasbergen

Door

02 maart 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.