Tweede naam baby kiezen: tips en inspiratie

Jullie willen die kleine graag nog een tweede naam geven, maar het moet wel passen bij de roepnaam. Hier tips voor leuke combi's.

Yes, eindelijk heb je een mooie babynaam gevonden die voldoet aan al je eisen. Klinkt mooi, staat mooi bij je achternaam... maar eigenlijk willen jullie die kleine ook nog een tweede naam geven. Hieronder tips en inspiratie om een tweede naam voor je baby te kiezen. 

Heel belangrijk: het hoeft echt niet. Niemand verplicht je tot het kiezen van een tweede babynaam, dus als je er veel stress van krijgt doe het vooral niet! En misschien, als je er niet meer aan denkt, krijg je ineens een briljant idee. Stress kan creativiteit behoorlijk in de weg staan. Mocht je er wel voor willen gaan, dan staan hieronder ideeën die het kiezen iets makkelijker kunnen maken.

Kies meer dan 1 naam

Als je echt niet kan kiezen voor 1 naam, waarom gebruik je er dan niet gewoon twee? Ook erg handig als jij en je partner allebei een favoriet hebben. Het is alleen wel aan te raden niet te veel namen te gebruiken. Niet zo handig met paspoorten en diploma's. Een voorbeeld is schilder Pablo Picasso met meer dan 10 tussennamen: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso. Spreek dat maar eens drie keer achter elkaar uit!

Gebruik een familienaam

Weet je niet wat de middelste naam van je baby moet worden, dan kan je altijd je familieleden afgaan. Heb je een lieve oma of een vader die ontzettend veel voor je heeft betekend, dan kan de keuze ineens snel gemaakt zijn. En als je punten wil scoren bij je schoonmoeder... 

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Je interesses

Kijk naar je favoriete plekken, boeken, schrijvers, artiesten en bandleden om ideeën op te doen. Natuurlijk zijn namen als Paris, Dylan of James dan voor de hand liggend, maar als je iets verder zoekt kan je heel verrassende ideeën krijgen. Als de naam voortkomt uit je persoonlijke interesse zal je er ook altijd met een warm gevoel aan terugdenken.

Voornaam baby wordt tweede naam

Dit kan een geweldige oplossing zijn als je echt moeite hebt om een van je keuzes 'weg te gooien'. Je baby zal uiteindelijk 1 roepnaam hebben, maar dan kan je je tweede keuze gewoon als tweede naam gebruiken.

Klassieke babynaam met unieke naam

Een ongeschreven regel die erg goed schijnt te werken: het combineren van een klassieke naam met een unieke naam. Heb je een unieke voornaam voor je baby gekozen? Dan kan een tweede klassieke naam interessante combinaties opleveren. Een stoere naam die we tegenkwamen was bijvoorbeeld Ziggy James. Of wat dacht je van Jett Marley en Quinn Tyler, geïnspireerd op muzikale sterren?

Culturele achtergrond

Als jij of je partner buitenlandse roots heeft, is het misschien leuk om dat terug te laten komen in de naamkeuze voor jullie babynaam. Zeker als je veel waarde hecht aan het land en de cultuur waar je bent opgegroeid kan dat een leuke herinnering voor jullie zijn als de kleine groot wordt. Je kind heeft op die manier dan ook een connectie met jouw achtergrond, ook al heeft hij of zij er zelf misschien niets meer mee te maken.

Je meisjes/jongensnaam als tweede naam

Je meisjes- (en soms ook jongens-) naam hoeft geen herinnering uit het verleden te zijn zodra je getrouwd bent. Sommige mama's en papa's vinden het leuk om 'hun' familienaam nog naar voren te laten komen in de middelste naam van hun baby.

Door

19 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.