Babynamen geïnspireerd op de herfst

Babynamen geïnspireerd op de herfst

Ben je in de herfst uitgerekend of is het gewoon je favoriete seizoen? Dan is een herfstige babynaam misschien leuk voor jouw kindje!

Als je in de herfst uitgerekend bent, vind je het wellicht leuk om een babynaam geïnspireerd op de herfst te kiezen voor je kindje! Of als dit je lievelingsseizoen is, kun je er natuurlijk ook de naam van je baby op baseren. Er zijn héle mooie herfstnamen te bedenken, wij zetten er een aantal voor je op een rij!

Best veel ouders geven hun kindje een naam die geïnspireerd is op de seizoenen. Zo maakten we al eerder een lijstje met zomerse babynamen, winterse babynamen én een artikel met babynamen geïnspireerd op de lente

Natuurlijk mag een lijstje met babynamen geïnspireerd op de herfst dan niet ontbreken! Heel veel mensen zijn namelijk dol op dit seizoen en hebben er hele fijne associaties mee. Een mooie reden om een herfstige naam te kiezen voor je baby! Ook als je gaat bevallen in de herfst, is zo’n naam natuurlijk heel toepasselijk.

TIP! Zit dé perfecte babynaam er toch nog niet tussen, bekijk dan ook eens onze hele categorie Babynamen, die vol staat met leuke en inspirerende artikelen over allerlei soorten babynamen! 

vader met baby

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke maand een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief! 

Meisjesnamen geïnspireerd op de herfst

Wij verzamelden een aantal hele mooie meisjesnamen die geïnspireerd zijn op de herfst! Check ons lijstje hieronder:

1. Autumn

Deze naam is natuurlijk een inkoppertje, want autumn betekent herfst. In Nederland kom je ‘m echter niet vaak tegen! In Amerika en Engeland is deze herfstnaam wél heel populair.

2. Amber

Amber is een mooie oranje-gele kleur, die perfect bij de herfst past wanneer de blaadjes van de bomen vallen.

3. Rowan

Rowan is eigenlijk een unisex naam en betekent ‘lijsterbes’. Dat is de boom met die kleine rode besjes: de ultieme herfstuitstraling! Daarom past deze naam perfect bij de herfst.

4. Ruby 

Rood is natuurlijk dé kleur van het najaar en de herfst. Daarom past Ruby hier goed bij: dit is het Engelse woord voor robijn. Een héle mooie rode edelsteen!

5. Scarlet/Scarlett

Scarlet staat ook voor een felrode kleur en past dus heel goed in ons rijtje met herfstnamen.

6. Hazel

Hazel betekent ‘hazelaar’, de boom waar hazelnoten aan groeien! Samen met kastanjes en eikels zul je deze vaak tegenkomen op een gezellige herfsttafel. 

7. September

September ligt misschien niet direct voor de hand als voornaam, maar de maand waarin baby’s worden geboren worden wél regelmatig gekozen als tweede naam. Dat zou je ook met september kunnen doen, de maand waarin de herfst begint!

8. Sienna

Sienna is een Italiaanse meisjesnaam en ook heel toepasselijk voor een herfstbaby. Sienna betekent namelijk ‘roodbruin van kleur’.

9. Linde

In de herfst krijgen de bladeren van veel bomen die mooie rode, oranje en/of gele kleur. Daarom passen namen geïnspireerd op bomen héél goed bij een herfstbaby! De lindeboom wordt vanwege zijn hartvormige bladeren, ook wel gezien als de boom van de liefde.

10. Yara

Deze prachtige naam betekent in het Hebreeuws ‘regen’. Dat past natuurlijk heel goed bij het herfstseizoen!

11. Aster

Aster is een herfstachtige bloem en is daarnaast het Griekse woord voor 'ster'.

12. Gaia

Gaia is in de Griekse mythologie de godin van de aarde.

13. Willow

Om toch maar even in de categorie ‘bomen’ te blijven: dan mag Willow niet ontbreken! Een prachtige naam die wilg betekent.

14. Sylvie/Silvy

De laatste in ons rijtje met meisjesnamen geïnspireerd op de herfst, is Sylvie. Deze naam betekent ‘van het woud/bos’ of ‘landelijk’.

Vader, moeder en newborn

Jongensnamen geïnspireerd op de herfst

Verwacht jij een jongetje en wil je hem graag een herfstnaam geven? Dit zijn toffe namen die passen bij dit seizoen:

1. Bruno

Bruno betekent bruin, wat natuurlijk helemaal past bij de mooie kleuren van het herfstseizoen!

2. Flynn

Flynn is een Ierse naam. Het betekent ‘afstammeling van een roodharige’ en ook wel ‘roodbruin’. Ook weer zo’n mooie herfstkleur!

3. Storm

Storm is een echte stoere Hollandse naam en hoort natuurlijk helemaal thuis in het rijtje met jongensnamen geïnspireerd op de herfst. Daar krijgen we dit seizoen namelijk regelmatig mee te maken!

4. Guido

De naam Guido stamt af van een Oergermaanse stam en betekent iets als hout, bos of woud. Helemaal geschikt voor de herfst dus!

5. Wolf

Als je denkt aan dieren die in het bos leven, snap je dat Wolf ook een hele mooie herfstige babynaam is!

6. Hunter

Van oudsher wordt er in de herfst veel gejaagd, om een voorraad aan te leggen voor de winter. Vandaar dat de stoere naam Hunter helemaal in dit rijtje thuishoort!

7. Rover

Als je het hebt over jagen in de herfst, dan past Rover ook heel goed als je liever een Nederlandse naam hebt.

8. Beer

Bosdieren passen zoals gezegd goed bij de herfst, dus is Beer ook een hele stoere jongensnaam voor herfstige kindjes!

9. Ruben

Ruben is een mooie jongensvariant op de prachtige rode edelsteen Ruby.

10. Jaden/Jayden

Vernoem je zoon naar de prachtige groene edelsteen jade!

Babynaam kiezen: let hierop!

Wat voor naam je ook kiest voor je baby, het is sowieso belangrijk dat je daar goed over nadenkt. Een naam geef je namelijk niet voor even, maar voor het leven! Wij stelden een handige checklist op met dingen waar je écht even bij stil moet staan voordat je je newborn een naam geeft. Zo weet je zeker dat jouw kind later geen last krijgt van zijn of haar naam! Lees er alles over in ons artikel over een babynaam kiezen.

Isabel Van Der Boog

Door

21 september 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.