Babynamen winter | Inspiratie voor winterse babynamen

Babynamen winter | Inspiratie voor winterse babynamen

Een babynaam met een winters tintje? Als je net bent uitgerekend in de winter kan het leuk zijn om de babynaam daar op aan te passen.

Ben jij in de winter uitgerekend? De seizoenen kunnen een mooie inspiratie voor de babynaam. Deze winterse babynamen passen misschien wel bij jouw kleine engeltje!

winterse babynamen voor meisjes

Deze meisjes namen hebben allemaal een associatie met de winter of Kerst. En nee, het zijn geen onmogelijke of enigszins old fashioned namen. Deze winterse babynamen zijn origineel met een gezellige, winterse sfeer.

Lumi

Deze naam vind ik persoonlijk heel tof. Lumi is Fins voor sneeuw en komt terug in het Engelse woord 'illumination', wat 'verlichting' betekent. Mooi toch?

Nieve

Of Niève. Deze prachtige naam betekent in het Spaans 'sneeuw'. En wat past er beter bij de winter dan sneeuw?

Noor

Noor is afgeleid van het noorden en Noren, en past wat dat betreft perfect bij het winterseizoen. Een andere variant op deze naam is Nora of Norah. Ook erg leuk!

Aurora

Aurora, de prinses die maanden sliep door een prik aan het spinnewiel, maar ook de godin van de morgenstond (de eerste uren van de morgen). Welk meisje wil er nu niet naar een prinses én godin vernoemd worden?

Lucia

Deze naam betekent in het Latijns 'licht'. Een andere variant op deze naam is Lucy. 

Elsa

Deze coole Disney prinses mag natuurlijk niet ontbreken. Deze naam is afgeleid van de naam Elisabeth, en is in de laatste jaren onwijs populair geworden. Wonder why ;)

Mirre

Een van de cadeaus die de drie Wijzen meenamen voor het kindje Jezus. Een naam die direct in verband staat met het Christendom, maar ook gewoon heel mooi is. Vind je Mirre te excentriek? Je kunt er ook Mirthe van maken.

Noëlle, Noëlla

Afgeleid van het Franse woord voor 'kerst' en wordt gebruikt op verschillende manieren. Welke is jouw favoriet?

WINTERSE BABYNAMEN VOOR jongens

Bij de winterse babynamen voor jongens wordt vaak de link gelegd naar de Bijbel en het verhaal van de geboorte van Jezus. Deze namen zijn dus iets klassieker, maar zeker niet minder leuk!

Noël

De mannelijke versie van Noëlle en Noëlla. Deze naam werd vroeger gegeven aan kinderen die op Kerstdag geboren werden. 

 

Jack

Jack is in dit rijtje beland door Jack Frost: de personificatie van ijs en sneeuw. Hij zorgt voor de ijzige kou, de vorst op de ramen en het prikkelende gevoel in je neus en oren als je te lang in de kou loopt. Een hele betekenisvolle naam voor een jongetje dat op een koude winterse dag geboren wordt!

Boris

Boris komt van de Turkse naam Bogoris, wat 'wolf' of 'sneeuwpanter' betekent. Een onwijs leuke naam voor een jongetje dat lekker wild is geweest in je buik!

Jasper

Deze naam is afgeleid van de Perzische naam Caspar wat  'brenger van geschenken' betekent. Caspar was een van de drie Wijzen, de naam Jasper wordt hierdoor ook met de Wijzen geassocieërd. Twee mooie, toegankelijke namen die misschien wel passen bij jou kleine jongetje. 

Christian

Een naam die al lang bestaat en die afgeleid is van 'Christmas' of Christus. Dit is natuurlijk de perfecte naam als je een echte kerstgek bent!

Nicolas, Nicolah

Deze naam is natuurlijk afgeleid van onze Sinterklaas en de kerstman. Ze zullen het vast niet erg vinden dat je hun naam leent voor jouw kleintje. 

Finn, Fynn

Finn, of in het Duits Fynn, betekent wit waarbij je natuurlijk meteen aan sneeuw denkt. Deze naam zul je veel terug zien in de top 10 meest gegeven jongensnamen. En terecht, want het is ook een hele mooie, krachtige naam. 

Rory

Of deze naam de kortere jongens variant van Aurora is weten we niet zeker, maar het klinkt in ieder geval erg winters. De naam Rory wordt tegenwoordig aan zowel jongens als meisjes gegeven, super tof!

Heb je zelf nog mooie babynamen die met winter of kerst te maken hebben? We horen het graag!

 

 

Sanne 't Hooft

Door

25 december 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.