Deze 11 jongensnamen maken een comeback

Deze 11 jongensnamen maken een comeback

Klassieke namen maken weer een comeback. Deze 11 jongensnamen worden weer populair!

Trendnamen zijn heel tof, maar oude, klassieke namen hebben ook zo z'n charme. Deze jongensnamen maken een comeback!

benjamin 

Een naam die al heel vroeg vookomt. De jongste zoon van Jakob heette in de Bijbel Benjamin en in het begin van de 5e eeuw was er een heilige in Perzië die Benjamin heette. Na 1990 zakte de naam wat in, maar de populariteit kwam rond 2010 weer terug. In 2015 werden er 408 Benjamins geboren.

Samuel

In Nederland werd deze naam rond de 13e eeuw geïntroduceerd, maar Samuel kwam al eerder voor in Joodse kringen. Het is de naam van de laatste richter van Israël en de eerste profeet. De laatste jaren kregen meer jongens deze naam en Samuel werd vanaf dan populairder dan ooit! 

Hugo

De naam Hugo is een Germaanse naam en was in Frankrijk al vroeg populair. Vanaf de 10e eeuw heeft de populariteit van deze naam zich naar het noorden verspreid. Een korte, klassieke naam die vanaf 2012 weer veel werd gebruikt in Nederland. 

Floris

De naam Floris is bekendste variant op de naam Florentius. De naam ,die 'bloeiend' en 'in aanzien' betekent, werd veel gedragen voor heiligen. In de Middeleeuwen waren de varianten op Florentius heel populair. De laatste jaren is te zien dat de naam Floris meer gegeven werd aan kinderen. 

david

Een Hebreeuwse naam die iets als 'lieveling, vriend' betekent. Het is de naam van de herdersjongen die de reus Goliath overwon. Nederland maakte in de 12e eeuwe kennis met deze naam. Vanaf 1990 ontstond er een piek in de populariteit van de naam David. Dat vinden wij niet gek, want het is nog steeds een heel toffe naam!

Oscar

Een hele populaire naam in de jaren '70. In 2015 zijn er 158 Oscar's geboren, bijna net zoveel als in het topjaar 1969 (166). Een hele leuke naam die op z'n Nederland en Engels goed klinkt!

Lex

De naam Lex werd in de jaren '90 veel gegeven. Het is een afkorting van de naam Alexander, wat beschermer betekent. In het jaar 1000 kwam deze naam naar Nederland. Vanaf 2009 begonnen ouders hun kinderen weer vaker Lex te noemen en is de naam a rising star.

Nicolas

De naam Nicolas is een variant op Nicolaas, wat overwinnaar van het volk betekent. In de Middeleeuwen was de naam Nicolaas, in alle vormen, een van de meest voorkomende namen. In het jaar 1899 werd de naam het meest gegeven, en 2015 is ook een van de topjaren. 

Felix

De naam Felix kwam voor het eerst in de Romeinse tijd voor. In Nederland kwam deze naam pas later kijken, rond 1600. Vanaf 2012 is te zien dat deze naam weer populairder wordt!

Adam

Adam betekent in het Hebreeuws 'mens' en is volgens de bijbel de stamvader van het menselijk geslacht. De naam kwam al vroeg in Nederland voor, al rond het begin van de 12e eeuw. Vanaf de laatste paar jaar is de naam weer onwijs populair geworden met als toppunt 441 geboortes in 2015.

gijs

Deze naam is een verkorting van Germaanse namen die met Gis,- starten, bijvoorbeeld Gijsbert. De perfecte naam voor een stoere jongen. Deze naam kwam al vroeg voor in Nederland en de laatste jaren kwam er een stijging in de populariteit van Gijs. In 2001 werden er maar liefst 508 Gijsjes geboren!

Deze meisjesnamen maakten een comeback de afgelopen jaren! Heb je geen naam gevonden voor je kindje? Kijk dan eens in onze namengids!

ECHT leuke zwangerschapsoutfits!

Wij weten als geen ander dat het een kriem is om een beetje een fasionable outfit te vinden als je zwanger bent. Gelukkig vonden we hier veel écht leuke zwangerschapsoutfits! Leg jezelf in de watten! You deserve it! 

 Bestel bij de Bijenkorf                                   Bestel bij Zalando

Zien hoe een andere mama het doet? Bekijk de vlogs van Sarah!  Aboneer je hier op het kanaal! En maak kans op leuke prijzen!

Sanne 't Hooft

Door

12 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.