15 beginnersfouten van ouders

Een baby komt niet met een handleiding, helaas. Jonge ouders kunnen daarom nog wel eens wat foutjes maken. Deze beginnersfouten maken alle ouders!

Beginnersfouten. Alle ouders maken zich er schuldig aan. Het zijn geen grote fouten hoor, maar kleine dingen waar elke jonge ouder onbewust toch een keer is ingetrapt. Herken jij jezelf in onderstaande 'foutjes'? Geen zorgen, de volgende keer maak je ze niet nog een keer! 

15 keer beginnersfouten van ouders 

1. Niet oefenen met het autostoeltje

Als je in het ziekenhuis bevalt, dan moet je op een gegeven moment met je pasgeboren baby in de maxi-cosi/autostoel naar huis. Heb je nog niet geoefend om deze in de auto te zetten, dan ben je de pineut. Na een hele poos gerotzooi en gevloek heb je door dat het toch niet zo gemakkelijk is als je van tevoren dacht. Help!

2. Teveel luiers kopen

Yep, elke jonge moeder koopt teveel luiers! En vooral veel kleine luiers, waar je spruit binnen no-time is uitgegroeid. Eh, op marktplaats dan maar? Of bewaren voor een eventuele volgende?

Lees ook: 10 miskopen van de baby uitzetlijst

3. De té kleine luiers alsnog gebruiken

Met alle gevolgen van dien. Opeens is je kindje om de haverklap doorgelekt. Je snapt er niks van! 

4. Te veel kleding kopen

Het is logisch dat je (zeker bij de eerste) helemaal lyrisch bent en niet kunt wachten om allemaal leuke kleding aan te schaffen! Helemaal niets mis mee. Maar, bedenk wel dat jij nog heel veel kleding gaat krijgen tijdens en na je zwangerschap van vrienden en familie. 

5. Vergeten om extra luiers en spuugdoekjes mee te nemen

Ook dit overkomt elke beginnende ouder. De één vergeet het iets vaker dan de ander, maar hé we hebben altijd nog tissues! 

6. Je baby uit bed halen/wakker maken als de kraamvisite komt

Waardoor de kraamvisite na een kwartier 'opeens' heel nodig weg moet en jij met een huilende baby zit (heel de dag lang). 

7. Je baby uit bed halen als hij huilt 

Dit doe je waarschijnlijk vaker en soms ook terecht. Maar, bedenk wel dat wanneer je jouw baby bij elke minikik uit bed haalt hij niet leert om te slapen wanneer het moet. 

Lees ook: Deze slaapfouten maken bijna alle ouders

8. Je baby altijd willen entertainen 

Bang dat je baby zich snel verveelt? Helemaal niet nodig! Een baby moet namelijk leren om zichzelf te kunnen vermaken en dat kunnen ze vaak verrassend goed...

9. Je kindje onbewust hyper maken voor het slapen gaan   

Het is heel verleidelijk je kleine druk te maken voordat hij moet slapen. Zoals hem aan het lachen maken, kietelen of een dansje doen samen. Superleuk, maar of hij daarna nog wil slapen?

10. Denken dat je met een baby veel vrije tijd hebt

Want een baby slaapt grotendeels in het begin, toch?

11. Niet (op tijd) om hulp vragen!

Je moet als ouder toch alles zelf kunnen! Je kunt niet altijd op de kraamverzorgster, je moeder of de buurvrouw leunen. Toch is het slimmer om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt. Vooral in die eerste periode. Voor je het weet ben je oververmoeid, gefrustreerd en zit je met je handen in je haar. Waar ben ik aan begonnen?!!

12. Je baby constant met andere baby's vergelijken

'Die van mijn vriendin ging al naar haar lachen met 3 weken. Waarom lacht mijn baby niet naar me? Ben ik niet leuk genoeg?!' Je moet jezelf vanaf het begin al inprenten dat elk kind anders is, en zich op zijn eigen tempo ontwikkelt. Deal with it!

13. Je baby in de lucht houden nadat hij gegeten heeft

Het is o zo verleidelijk, maar o zo stom. Waarom? Hier kom je gauw genoeg achter. Dit overkomt je (als het goed is) maar één keer...

14. De nagels van je baby te vroeg knippen

Je baby kan al vroeg flink lange nagels hebben. Je bent misschien een beetje te enthousiast en gaat meteen met dan mini-nagelschaartje dat je gekocht hebt aan de haal. Je zult snel genoeg merken dat dit niet zo slim was. En je moeder, kraamverzorgster, buurvrouw of wie dan ook zal je dan ook direct kunnen vertellen dat je de eerste 6 weken de nagels van je baby nog niet mag knippen. Oeps!

15. Langer opblijven wanneer je kind eindelijk op bed ligt

Deze kostbare tijd ga je natuurlijk niet verspillen aan slaap. Nee, nu kun je eindelijk die serie bingewatchen waar je zo ver mee achterloopt. Alleen ben je wel even vergeten dat je baby op een gegeven moment weer wakker wordt en jou niet meer laat slapen! Grrr.

Heb jij nog een herkenbare 'fout' die je toe kunt voegen aan deze lijst? Laat dan een reactie achter! 

Redactie MiniMe.nl

Door

19 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.