Stappen voor en na je zwangerschap - De verschillen!

Stappen voor en na je zwangerschap - De verschillen!

Stappen voor en na je zwangerschap. Denk je dat je avondje stappen hetzelfde zal zijn? No way! Wij vertellen je wat de verschillen zijn!

Stappen voor en na je zwangerschap is behoorlijk verschillend. Na je zwangerschap heb je niet meteen de behoefte om een kroeg in te rennen. Toch gaat het na een tijdje misschien wel weer kriebelen. Weer lekker een avondje uit met vriendinnen, een romantisch diner voor twee... Maar je zult gauw genoeg merken dat stappen nooit meer hetzelfde zal zijn!

Als je denkt dat je avondje stappen hetzelfde zal zijn als voor je zwangerschap, dan heb je het goed mis! Dit zijn de verschillen tussen stappen voor en na je zwangerschap!

1. De voorbereiding

Voor je zwangerschap

Minimaal zes outfits proberen, je haar drie keer overnieuw doen en een volledig make-up ritueel. Je hebt alle tijd, want die heb je zorgvuldig ingepland voor je avondje uit. Niemand die je stoort, dus je kan gewoon lekker je gang gaan. En na een paar uur zie je er fabulous uit en ben je ready to go!

Na je zwangerschap

Je denkt er tijd voor te hebben, maar tegen de tijd dat je je kleine verzorgd hebt en alles gereed staat, dan moet je de deur al uit! Je besluit maar voor de hippe out of bed look te gaan en het te doen met een fris kleurtje op je lippen. Je grist de eerste de beste jurk uit je kast en trekt wat leuke flatjes aan, want hakken? Je bent compleet verleerd hoe je op die rotdingen moet lopen!

2. Vervoer

Voor je zwangerschap

Je gaat het liefst met openbaar vervoer, want dan kunnen jullie allemaal drinken en hoef je je geen zorgen te maken over wie moet bobben. En als je dan uiteindelijk de laatste trein mist, no problem! Je wacht wel tot die van 7 uur weer rijdt of je belt vriendlief op of hij je even komt oppikken!

Na je zwangerschap

Je maakt je al meteen zorgen over hoe je weer thuis komt. Want je moet natuurlijk wel een beetje redelijke tijd thuiskomen. Je kunt niet de volgende ochtend binnen komen strompelen wanneer je partner je zit op te wachten met een baby op z'n arm. En vriendlief bellen of hij je even komt ophalen is geen optie meer, want wie past er dan op de kleine?!

3. De locatie is alles

Voor je zwangerschap

Het moet vooral hot en hip zijn met harde muziek om lekker op te dansen. Je bent dan ook de hele avond/nacht op de dansvloer te vinden, en anders wel hangend aan een bar.

Na je zwangerschap

Zodra je binnenkomt probeer je al meteen de meest comfortabele plek te spotten. Hoe meer loungebanken hoe beter! En die muziek mag ook wel een tikkie zachter!

4. De gesprekken zijn anders

Voor je zwangerschap

'Wat zie je er fantastisch uit!' Je wordt overladen met complimenten, want ja, je hebt wel even 3 uur in je verschijning gestoken. En de rest van de avond hebben jullie het over die leuke jongen aan de bar en die geweldig toffe citytrip die jullie aan het plannen zijn.

Na je zwangerschap

Je vriendinnen werpen de hele avond een bezorgde blik op je, want je ziet er zo vermoeid uit. 'Houd je het nog wel vol?' Verder betrap je jezelf er de hele avond op dat je elk gesprek weet om te buigen naar baby's. tsja, mom life!

5. de alcohol komt harder aan

Voor je zwangerschap

De drankjes zijn niet aan te slepen de hele avond. Jullie nemen shotjes, wijntjes en cocktails door elkaar en je krijgt het toch nog voor elkaar om overeind te blijven in die torenhoge hakken.

Na je zwangerschap

Je hebt al maanden geen alcohol gedronken, dus dat ene wijntje stijgt direct naar je hoofd. Een goedkope manier om direct aangeschoten te zijn, maar het is niet aan te raden. Misschien na dat ene wijntje toch overstappen naar mocktails?

6. Het aanspreken van Mannen is wat moeilijker

Voor je zwangerschap

Bij binnenkomst ben je meteen omringd door mannen, maar dit ben je helemaal gewend! Je straalt een en al zelfvertrouwen uit en bent een master in flirten.

Na je zwangerschap

Na maanden bijna alleen maar vrouwen gezien te hebben bij je zwangerschapscursus, masseuse en verloskundige sta je nu ineens in het gezelschap van mannen! Tijd om weer eens je flirting-skills los te laten. 'Hi there, uhh.. houd je van kinderen?' 

7. Je bent een beetje afgeleid

Voor je zwangerschap

Tuurlijk heb je behoorlijk wat andere dingen aan je hoofd, zoals je werk dat nog niet af is of je bent vergeten je kat eten te geven. Maar wanneer je uit bent laat je de boel even de boel. Out of sight, out of mind laten we zo maar zeggen!

Na je zwangerschap

Je kijkt de hele avond nerveus op je telefoon. Niet zo gek, het is tenslotte de eerste keer dat je je kind alleen achterlaat. Nou ja, bij je partner dan. Je bent niet bij je kind. Je kind is niet bij jou. Hmm.. Uiteindelijk heb je je telefoon helemaal opgeladen zodat je altijd bereikbaar bent. En ja af en toe een foto'tje met een update hoe het met de kleine gaat is wel welkom!

8. Je dansmoves zijn veranderd

Voor je zwangerschap

Je bent een echte dancing queen! Of misschien niet, maar dat maakt je niks uit. Met een paar drankjes op ga je toch lekker helemaal los.

Na je zwangerschap

Na de afgelopen maanden te hebben gewaggeld als een pinguïn en last te hebben van je bekken, ben je nu toch een beetje onzeker op de dansvloer. Als je er überhaupt te vinden bent, want die loungebank zit toch wel echt het lekkerst! 

9. Je hebt wat minder uithoudingsvermogen

Voor je zwangerschap

Gaat de club nu al dicht?! Het is nog maar half 3! Nou, volgens mij is die bar op de hoek nog wel open. Gaan met die banaan!

Na je zwangerschap

Om half 11 voel je dat die kussens in de sofa wel erg zacht zijn... hmm...O help, viel ik nou bijna in slaap? Taxi!

10. zelfs de Kater is anders

Voor je zwangerschap

Oeff.. Het leek vannacht nog zo'n goed idee om al die drankjes te combineren. Nu je ziek, zwak en misselijk boven de wc-pot hangt denk je daar toch even anders over. Thank god it's weekend!

Na je zwangerschap

Ziek, zwak en misselijk ben je genoeg geweest tijdens je zwangerschap. Maar na je zwangerschap is the morning after toch wel even anders. Je hebt alweer vroeg mom duty, dus is er echt geen tijd om een kater weg te slapen. Kom maar op met die paracetamol...

Herkenbaar? Hoe ging die eerste keer stappen na je zwangerschap bij jou? Laat het weten in een reactie!

Redactie MiniMe.nl

Door

24 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.