13 dingen waar je echt geen tijd meer voor hebt met een baby

13 dingen waar je echt geen tijd meer voor hebt met een baby

Slapen, hobby’s, warme thee. Allemaal dingen die je nu voor lief neemt, maar waar je straks bijna niet meer aan toekomt. Een baby, daar heb je nu eenmaal je handen aan vol. Slik!

‘s Ochtends vroeg met oordoppen in de deur uit om een stukje te hardlopen. Zondagochtend heerlijk uitslapen tot een uurtje of 11. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend wanneer je nog geen kinderen hebt. Zodra je ze wel hebt zul je al gauw genoeg merken dat dit niet zo logisch is en dat je het eigenlijk al die tijd voor lief hebt genomen.

Je zult je soms nog verbazen over de dingen waar je geen tijd meer voor blijkt te hebben wanneer je een kindje hebt. Wen er maar aan, want je zult er toch mee moeten leren leven. Je baby staat nu eenmaal op nummer 1 en daar zullen andere dingen voor moeten wijken. Geen zorgen. Het wordt allemaal weer beter!

13 dingen waar je geen tijd meer voor hebt met een baby

Er zullen vast nog vééél meer dingen zijn waar je geen tijd meer voor zal hebben, maar hier zijn in ieder geval 13 dingen waar je alvast rekening mee kunt houden.

1. Slaap

Dit zal je vast niet voor de eerste keer horen. Met een baby (of peuter, of kleuter) zul je niet op al teveel slaap kunnen rekenen. 's Nachts niet omdat de baby dan gevoed en verschoond moet worden. Maar ook middagdutjes worden je niet makkelijk gemaakt. Het advies ‘slaap wanneer de baby slaapt’ is erg leuk bedacht en vast goed bedoeld. Maar als de baby eindelijk eens rustig op bed ligt dan heb jij kostbare tijd die je niet kunt verspillen aan slaap. Nu is je kans iets aan die bergen afwas te doen. Of je kunt nu eindelijk weer je favo serie aanzetten in plaats van Bumba!

2. Douchen en toiletbezoekjes

Zelfs de kleinste dingetjes die ooit tot de normaalste zaken ter wereld behoorden lijken nu onmogelijk. Even lekker douchen met een baby in huis is niet meer wat het voorheen was. Zelfs een WC-bezoek moet je kort houden, want altijd net wanneer jij de WC-bril raakt begint je kind te krijsen. Na een poos zul je ook wel merken dat je steeds betere controle hebt over je blaas, waardoor je het zo een hele dag kunt ophouden. Voordeel!

3. Warm drinken

Als moeder kun je er maar beter aan wennen dat je koffie of thee altijd koud is eer je het op kunt drinken. Ik hoop dat je van ijskoffie en ijsthee houdt, anders ben je de pineut. Sorry! Dit geldt trouwens ook voor je avondeten. Je wilt namelijk altijd dat je kind eerst de nodige happen binnen heeft voor je aan je eigen bord begint. Alles voor je kleine, toch?

4. Het huishouden

Je baby heeft continu aandacht nodig. Voeden, schone luier, laten boeren, knuffelen, uren heen en weer lopen wanneer hij krampjes heeft. En dan begint het weer van voor af aan. Je huishouden komt dan ook op de tweede plek. Of derde. Of vijfde. Na verloop van tijd zie je de meeste rommel niet eens meer. Alleen de echte basic schoonmaakklusjes komen aan bod, en de rest komt nog wel een keer. Volgend jaar bijvoorbeeld.

5. Strijken

In het thema van bovengenoemd puntje is strijken nog wel een heel apart dingetje. Dit woord is misschien ook wel het eerste dat uit jouw woordenboek verdwijnt. Strijken, wat is dat? Je bent al blij als je aan wassen, drogen en opvouwen toekomt. Dat laatste gebeurt dan ook soms een keer in de maand, waardoor je wekenlang bergen schone was ergens in een hoek hebt liggen. No worries! Het is misschien niet de meest efficiënte manier om een outfit bij elkaar te sprokkelen. Je zal wel blij verrast zijn als je na een aantal weken dat supertoffe shirt weer tegenkomt onderop die berg. Wat een gaaf shirt! Is die nieuw?

6. Ziek zijn

Wij moeders zijn misschien geen echte superhelden, want ook wij worden nog steeds ziek zo nu en dan. Toch hebben wij een special power waardoor wij gewoon met alles doorgaan. Snotterend en al. Wij kunnen het ons namelijk niet permitteren ziek te zijn, want het leven met een baby gaat gewoon door. Je kleintje heeft nog steeds al je onverdeelde aandacht nodig en zal niet denken ‘mama voelt zich niet lekker, dus ik zal vandaag maar eens niet huilen’. Ach, we slaan ons er met liefde doorheen. Mompower!

7. Haar en make up

Was je voor je moeder werd altijd perfect gestyled iedere dag? Je haren in model en je make-up flawless. Je moet er nu waarschijnlijk niet aan denken. Twee uur voor de spiegel staan is een luxe die je heel lang niet (of nooit) meer zult hebben. Mijn haren föhnen na het douchen? Een borstel erdoorheen halen en in een messy bun doen is genoeg. En je wenkbrauwen zullen misschien ook wel weer wat voller worden. Dat haren plukken elke keer kost ook weer zoveel tijd.

8. Hobby’s en sporten

Ging je vroeger altijd een paar keer per week 5km hardlopen, of kon je echt genieten van een goed boek. Dat kun je nu wel vergeten. Met een baby in huis kun je niet zomaar de deur uit. En een boek lezen? Dan ben je misschien jaren bezig voor je hem uit hebt. Natuurlijk kun je proberen dit te combineren, zoals een work-out met je baby doen. Dit zijn meteen twee vliegen in een klap, want je baby vindt dit vaak nog leuk ook. Je hoeft je hobby’s niet helemaal op te geven, maar je zult er wel beduidend minder tijd in kunnen steken.

9. Ruzie maken

Dit is er een die je misschien niet eens zo erg zult vinden: ruzie maken! Alhoewel het niet iets is wat je snel zult missen, is het vaak toch belangrijk om doorheen te gaan. Als je kleine ergernissen niet uitspreekt en deze dus in de lucht laat hangen, bouw je deze op. Je krijgt niet de kans deze dingetjes uit te praten en zo ontstaat uiteindelijk een mega-ontploffing! Probeer hier dus toch de tijd voor te vinden en laat het niet zo ver komen.

10. Babyboeken invullen

Tijdens je zwangerschap hou je misschien iets van een dagboek bij en ook wanneer je kindje geboren is kun je mijlpalen in een babyboek zetten. Hartstikke leuk! Denk je van tevoren dan. Want je zult zien dat wanneer je na de eerste verjaardag van je kindje deze boeken eens gezellig wilt bekijken, ze bijna helemaal leeg zijn! Helemaal vergeten of geen tijd voor gehad. Helaas pindakaas!

11. Appen

Had je voor je een baby in je armen had altijd je telefoon in je handen, en was je druk met appen? Je vriendinnen horen niks meer van je wanneer de baby er eenmaal is. Je hebt nu eenmaal 2 duimen en deze zijn dan meestal nodig voor de baby. Dus gooi maar vast in de groep dat jij straks misschien pas op woensdagavond reageert op berichtjes uit het weekend daarvoor. 

12. Het nieuws volgen

Typisch iets wat even hélemaal geen prioriteit meer heeft: een krant lezen, het nieuws kijken of een nieuws-app op je telefoon openen. Hè, wat heeft Trump nu weer gezegd? Verkiezingen, oja, wanneer ook alweer? Dat gaat deze periode gewoon even langs je heen. Stiekem ook  best wel eens fijn.

13. Romantiek

Last but not least. Die romantiek is vaak ver te zoeken met een baby in huis. Er is niks romantisch aan poepluiers en borstvoeding. Je lover zal misschien op nummer 2 staan, maar hier zal hij weinig van merken. De liefde voor je kind wint het nu even van de liefde voor je partner, dus staat dit op een laag pitje. No worries, ook dit zal wel weer terugkeren. Je moet alleen wat meer moeite doen om hier een gaatje voor te vinden!

Ben je nog zwanger? Dan heb je nog tijd om deze 15 dingen te doen voor je bevalling!

Gabriëlle  Wuister

Door

07 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.