Sporten met een baby? Handige tips en voorbeelden

Sporten met een baby? Handige tips en voorbeelden

Een workout met je baby kan en is nog leuk ook! Wij hebben daarom een paar handige workouts gevonden die je gewoon heel simpel thuis kunt doen.

Een workout die je kunt doen met je baby is ideaal als je nog even geen tijd (of zin) hebt om naar de sportschool te gaan. De stap om écht twee uur weg te gaan is lastig. Zeker wanneer je geen oppas hebt. 

Wanneer mag jij weer sporten?

Voor je heel enthousiast rondjes gaat rennen of met gewichten aan de slag gaat: doe de eerste 6 weken bijna niets. Je lichaam moet dan nog eerst de tijd krijgen om te herstellen van je bevalling. De oefening die je dan alvast kan doen is het trainen van je bekkenbodemspieren. Na die 6 weken kan je voorzichtig gaan starten met sporten. Overleg dan nog wel even voor de zekerheid met je arts, die weet de staat van je lichaam het beste.

Sporten met je baby

Het leuke is dat je deze sporten MET je baby kunt doen. De kleine kan gewoon wakker zijn en ze vinden het vaak nog heel erg leuk ook om 'mee te bewegen'. Het is waarschijnlijk even wennen met je (nieuwe) sportpartner in crime, maar als je het een paar keer doet zul je zien dat het best wel fijn voelt weer wat te doen. Je hebt zo'n tijd (bijna) niets gedaan, nu is het weer tijd om te bewegen! Onderstaande sporten zijn zowel leuk voor jou als voor je baby.

Wandelen en fietsen

Oké, het klinkt misschien wat suf, maar het is de ideale manier om in beweging te komen. Zeker als het buiten lekker weer is doe je er goed aan regelmatig een wandeling of fietstochtje te maken. Die uk van je zal het heerlijk vinden buiten en allemaal nieuwe indrukken op kunnen doen. En jij kan even rustig beginnen met iedere week weer een paar keer een half uur bewegen. Je zal zien, dat zit er zo op als je een rondje door het park loopt! Probeer ook iedere keer een andere route zodat het niet gaat vervelen.

Yoga/pilates

Wil je niet direct veel snelle bewegingen doen, maar wel sporten? Yoga en pilates zijn ideale sporten om mee te beginnen na je zwangerschap. Ook zijn de rustige oefeningen perfect om samen met je kleine te doen en je wordt er nog lenig van ook!

Zwemmen

Deze sport wordt al aangeraden om te doen als je zwanger bent, maar is zeker ook geschikt om te doen na je zwangerschap. En hoe leuk is het om met je kleine lekker in het water te spelen?

Indoor fitness

En nee, hier bedoelen we niet mee dat je de sportschool in moet met je baby (is misschien niet zo ideaal). Wat we hiermee bedoelen is dat je gewoon in je eigen huis kunt sporten! Er zijn altijd oefeningen waar je niet heel veel ruimte voor nodig hebt en je hoeft daarvoor niet eens de deur uit (dus regen en kou zijn geen excuses). Onderstaande oefeningen kan je heel goed binnen doen:

Buik en schouderoefeningen

 

Train je benen

 

Volledige workout

 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.