Douchen met een baby in huis? Hmm...

Douchen met een baby in huis? Hmm...

Even ontspannen onder de douche zit er vaak niet in als je alleen bent met een baby in huis. Het is eerder een 10-minuten proces...

Soms wil je als moeder gewoon even een momentje voor jezelf. Een douche lijkt dan een ideale manier om te ontspannen. Maar er is niemand thuis, alleen jij en je baby. Gaat dat dan wel goed? Ja toch? Hoe pak je dat aan? De 10-minuten douche met een baby in huis (hoewel we weten dat veel moeders zelfs met minder moeten doen...). 

Minuut 1

Goed, je bent klaar om te douchen en ziet dat je baby leuk aan het spelen is. Even alleen laten voor een snelle douche moet geen probleem zijn toch? Je gaat naar de badkamer en kleed je uit.

Minuut 2

Je wordt nerveus en denkt dat de baby iets kan overkomen als hij of zij op de vloer blijft spelen. In plaats daarvan doe je je baby in de box en haal je overal veilig speelgoed vandaan zodat je genoeg tijd hebt voor een snelle douche. (en oh ja, je rent op dit moment natuurlijk in je blote kont door je huis).

Minuut 3

Je gaat de douche in. Heerlijk dat warme water... het lekkere luchtje van je zeep...

Minuut 4

Je baby begint met huilen. Heb je al shampoo in je haar gedaan? Nee, dan maar heel snel. Je wast de rest van je lichaam bliksemsnel terwijl je baby alleen maar harder gaat huilen. Conditioner? Geen tijd, je moet er zo snel mogelijk uit, je baby huilt alleen maar harder! Snel! Snel!

Minuut 5

Het gehuil wordt nog harder. Waarom moest je zo nodig die conditioner nog doen? Wat egoïstisch! Je moet wel de slechtste moeder ooit zijn! Oh nee, je baby denkt nu vast dat hij verwaarloosd wordt!

Minuut 6

De baby stopt met huilen. Pff, goed, dan kan je nog wel even goed uitspoelen.

Minuut 7

Waarom is de baby zo stil? Er moet iets mis zijn. Je roept naar de baby of het goed gaat, maar hoort geen geluid. Normaal gesproken is het nooit zo stil. Welke speeltjes heb je in de wieg gedaan? Zit er speelgoed met verstikkingsgevaar tussen? Zit je baby vast tussen de spijlen van de box? ER IS IETS AAN DE HAND!

Minuut 8

De baby begint weer met huilen, GELUKKIG.

Minuut 9

Je komt snel uit de douche, grijpt een handdoek en slaat die om je heen terwijl je bijna onderuit gaat op de natte badkamervloer. Je rent naar je baby, haalt hem uit de wieg en knuffelt hem. " Sorry lieverd! Ik ga nooit meer douchen!!"

Minuut 10

Hmm, zit daar nog shampoo in m'n haar?

Herkenbaar?

Voor veel moeders misschien wel. De oplossing die mama's elkaar aanraden?

  • Doe de baby in de buggy of wipstoeltje en zet die in de badkamer. Dan kan je hem of haar goed in de gaten houden en andersom ook.
  • Leg een speelkleed op de grond in de badkamer voor je baby.
  • Zet een babycam naast de douche. Dan kan je in ieder geval zien waarom je baby huilt.
  • Ga 's avonds douchen in plaats van 's ochtends, dan is je man of vriend thuis om op de baby te letten.

Hebben jullie nog slimme trucks of handige tips voor andere mama's die het douchen makkelijker (en vooral relaxter) maken? We horen ze graag!

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.