Ziek zijn als moeder? Handige tips!

Ziek zijn als moeder? Handige tips!

Als moeder heb je helemaal geen tijd om ziek te zijn, maar voor als je er dan echt niet aan kunt ontkomen, heb ik wat handige tips!

Ziek zijn, niets zo vervelend als dat. Elk jaar worden we wel getroffen door een griepepidemie, maar als moeder heb je helemaal geen tijd om ziek te zijn. Wie brengt dan de kinderen naar school? En wie doet het huishouden? 

Soms kun je de dans ontspringen, maar het is mij bij de laatste griepepidemie niet gelukt. Helaas heb ik ook geen Hans Klok in huis die mijn griep kon laten verdwijnen. Als moeder kun je niet ziek zijn, maar wat doe je als je er toch door wordt getroffen?

Ziek zijn als moeder - Wat te doen? 

 

Accepteren

Het klinkt wat chliché, maar leg je erbij neer. Accepteer dat je ziek bent. Het eerste wat je denkt, is waarschijnlijk: "Nee, dat kan niet!", maar leg je erbij neer en bekijk het van de positieve kant. Een hele dag ongegeneerd op de bank of in bed hangen is toch ook wel eens fijn? Oke, afgezien van het beroerde gevoel dan...

Take it easy 

Voor zover dat kan natuurlijk. Wij kiezen er vaak voor om de regels omtrent de beeldschermen even aan de kant te schuiven. Geen zin in discussies, dus tijd voor een Peppa dvd-marathon. Ondertussen kun je zelf een beetje suffen en plat op de bank liggen. Klaar met de dvd's? Het moment voor ons om de iPad tevoorschijn te toveren. Er zijn genoeg leuke spellen te vinden op de iPad. Puzzels en memoryspellen zijn bij ons thuis favoriet. En willen ze toch graag knutselen, maar zie jij die bende echt niet zitten? Dan zijn er genoeg teken- en schilderapps te vinden. Komt in de buurt en ze zijn gegarandeerd even zoet. 

Eet gezond en drink voldoende

Pak lekker een stuk fruit en drink veel! Genoeg drinken is altijd belangrijk, maar als je ziek bent des te meer. Een kopje gemberthee bijvoorbeeld, doet wonderen! Houd je niet zo van gemberthee? Een ouderwetse pan verse kippensoep is het ultieme griepmedicijn. Ben je zelf niet in staat om dit te maken? Bel je moeder of oma, ze willen je vast wel helpen. Stuur ondertussen manlief naar de groenteboer voor wat groenten en fruit voor een snel en gezond sapje. 

Mijn favoriete vitamine C juice:

  • 3 sinaasappels
  • 2 appels
  • Halve winterpeen
  • 1 stukje gember

Alles in de juicer, en klaar is het! 

Slaap

Heb je kleine kinderen die nog steeds een middagdutje doen? Geneer je niet en doe gewoon lekker mee. Slapen is nog steeds het beste medicijn en als je ziek bent, heb je daar ook wel behoefte aan. Wij deden het middagdutje even fijn met onze dochter mee. 

Vraag hulp

Schroom niet om hulp in te roepen. 'Nee heb je, ja kun je krijgen.' Ik heb het geluk dat ik mijn familie kan inschakelen. De één doet de boodschappen, de ander maakt een rondje door het huis met de stofzuiger en draait een wasje voor me. Vaak is er ook nog wel iemand die de kleine even meeneemt, zodat we ook echt een paar uur rust hebben. 

Frisse lucht

Van al dat binnenzitten en liggen word je meestal een beetje duf. Wij probeerden dan ook echt elke dag, al is het maar voor een half uurtje, even naar buiten te gaan. Loop bijvoorbeeld wat rondjes door de tuin voor wat extra vitamine D. 

Zorg voor een volle vriezer

Wij koken altijd meer dan we op kunnen, wat resulteert in een volle vriezer. Mocht er dan even geen hulp zijn op het moment dat je het nodig hebt, is het heel fijn om een gezonde maaltijd uit de vriezer te halen en dat op te warmen. Zeker als je door een griepje niet zo'n zin hebt om een driegangendiner te fabriceren, kan een volle vriezer een uitkomst zijn. Je pakt wat uit de vriezer, stopt het in de magnetron en klaar is Kees. 

Boost voor je huid

Ik kan mij echt niet heugen wanneer ik eens een dag geen make-up draag, behalve dus als ik ziek ben. Ik besefte dat mijn huid hier ook erg blij van wordt. Dus in plaats van foundation smeerde ik mijn gezicht in met een goede vette crème en liet ik dat de hele dag goed intrekken. Een beetje me-time kan tenslotte ook geen kwaad.  

Speelgoed uit het zicht

Natuurlijk mag er gewoon gespeeld worden, maar om het jezelf makkelijk te maken zet je de wat grotere/intensievere spellen even achter in de kast. Kleien, verven of met de blokken spelen ging het hier even niet worden. En de ervaring leert, dat als ze het niet zien, het er dan ook niet is. 

Heb jij nog handige tips voor moeders die ziek zijn? Want ook moeders zijn helaas niet immuun voor de griep. 

Redactie MiniMe.nl

Door

25 oktober 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.