Waarom je ondanks deze 'foutjes' nog steeds perfect bent

Waarom je ondanks deze 'foutjes' nog steeds perfect bent

Wil je alles perfect doen maar lukt dat voor je gevoel niet? Het is oké als het allemaal een beetje anders gaat.

Heb je soms het gevoel dat het niet allemaal loopt zo als het moet? No worries! Soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Want hé iedere moeder laat wel eens een steekje vallen toch?  

1. Je geduld te snel op

Zó herkenbaar. Je weet dat je waarschijnlijk veel meer bereikt als je rustig en geduldig blijft, maar ook jouw geduld is soms veel te snel op. Maakt niet uit joh, volgende keer beter.

2. vergeten tanden te poetsen

Het hele ochtendritueel gehad, kind is ein-de-lijk op de crèche je rijdt weg en dan denk je f*ck. Vergeten de tandjes te poetsen. Ach ja 1 keer maakt vast niet uit.

3. het huis spik en span, maar jijzelf...

Het beste gevoel wat er is. Het huis helemaal schoon, yes! Jammer genoeg zie je er zelf niet zo schoon uit. Maak je niet druk, je kunt niet alles hebben. 

4. Twee dagen boterhammen als diner

Drukke dag gehad en geen tijd om te koken dus we eten wel even een boterham. De volgende dag weer druk, geen eten in huis. Voel je niet schuldig, dan eet je maar een keer twee avonden achter elkaar boterhammen. Dat maak je een andere keer wel weer goed.  

5. per ongeluk scheldwoorden leren

Het is gewoon niet te voorkomen. Voor je het door hebt floept er een kut, shit of klote uit jouw mond en hoor je het jouw kleine de volgende dag ook zeggen. Hey, dat mag je niet zeggen!

6. uit je slof schieten

Het is oké als je een keer uit de slof schiet. De frustratie moet er toch op een of andere manier uit. En je kinderen af en toe een standje geven is zo verkeerd nog niet. 

Of het nou een grote 'fout' is of maar een kleine, het komt allemaal wel goed. Beter dan je best kan je niet doen. En een ding is zeker, iedere moeder doet stinkend haar best!

Lees ook waarom jou lief de ideale vader is

Isabelle Spapé

Door

29 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.