Welke van deze social media moeders ben jij?

Welke van deze social media moeders ben jij?

Ben jij de 'hoe doet ze het' mama of de 'ik deel elke scheet' mama? Ja sorry, we hebben alle social media moeders eens lekker in hokjes gestopt. Welke van deze 10 ben jij of herken jij uit je eigen timeline?

We houden ons met z'n allen lekker bezig op social media, en eerlijk? Met sommige moeders ben ik hartstikke blij. Ze zijn voor mij een echte inspiratiebron! Maar ik betrap ook regelmatig mensen in mijn omgeving die toch beter bij een ander social media typetje passen. Het is tijd voor de social mom check! In welke van deze social media moms zie jij jezelf en je vriendinnen terug? 

10 soorten social moms

 1. De 'ik deel álles online' mama

De 'goedemorgen ik ben net wakker!', 'even een kop koffie' en 'oei, zo naar de tandarts' post volgen elkaar in rap tempo op. Aan tafel? Ho! Er moet eerst wat gepost worden. Stiekem ben je wel benieuwd of haar man en kids soms niet verzuchten 'mama, niet weer...'

2. De 'hoe doet ze het' mama

Deze mama lijkt alles perfect voor elkaar te hebben. Mooie kindjes die er altijd leuk uitzien, een mooi huis dat nooit rommelig oogt... Hoe doet zij dat toch?! Waarom lukt mij dat niet?

3. De 'bij mijn kind is alles 10x zo erg' mama

Moet jouw kind naar het ziekenhuis om de amandelen te laten knippen, dan heeft die van haar dat al drie keer moeten doen. Ben jij een paar weken misselijk tijdens je zwangerschap, nou zij was het de héle zwangerschap. Jaja, we weten het: bij jou is alles véél erger.  

4. De 'ik weet altijd alles beter' mama

Jeetje, stop je nou echt al met borstvoeding? Zou je het niet nog even proberen, dat is echt beter hoor. En die rode vlekjes, weet je zeker dat het niet de zesde ziekte is? Kijk, advies van medemama's is soms echt heel fijn! Maar niet op de dwingende manier waarop deze mama het brengt. Zij doet alsof ze de ultieme expert is en jij de nitwit. Niet leuk! 

5. 'De wereld is een enge plek' mama

Deze mama deelt elke post over vermiste kinderen, zieke kinderen, rampzalige gebeurtenissen die elke ouder kunnen overkomen en is niet bang om een hoax heel serieus te nemen. Haal even diep adem en relax mama. Geniet iets meer van de leuke dingen in het leven! !

6. De 'heb ik al wat gewonnen' mama

Deze mama doet mee aan alle winacties en give-aways. Persoonlijke updates van haar zie je eigenlijk niet, maar je weet wel dat ze graag een nieuwe tuinset, boxspring, kinderwagen, speelkeukentje en draagdoek wil winnen.

7. De 'bestaat mama zelf eigenlijk wel?' mama

Deze mama plaatst alles uit naam van haar kinderen. Het is dat haar naam er bij staat, maar haar profielfoto is een foto van haar kinderen. En bijna alle posts zijn in de trant van 'mmmm, Isa lust nog wel drie van zulke ijsjes!'. Ben je er zelf ook nog mama? 

8. De 'zij had toch ook kinderen?' mama

Zij is de tegenovergestelde van nummer 7. Deze mama gaat lekker shoppen, lunchen, naar festivals en hangt regelmatig in de lampen met vriendinnen. Haar kinderen komen praktisch niet voor in haar feed. Op een gegeven moment vraag je je af of je nou in de war bent, maar... zij had toch ook kinderen?

9. De inspiratiebron mama

Deze mama weet wat leuk en hip is. Je houdt haar feed in de gaten omdat ze áltijd nieuwe webshops ontdekt waar ze de meest toffe items voor zichzelf en haar kids shopt. Gaat zij een weekendje naar Antwerpen, dan check je goed waar ze eet en slaapt. Dat zijn de hotspots die jij moet onthouden voor jouw volgende tripje! 

10. De 'maak je geen zorgen, alles komt goed' mama

Zij is de liefste. Maak jij je zorgen om je kind die al drie dagen niet eet, dan stelt deze mama je gerust. Terwijl je denkt dat dit soort dingen haar écht niet overkomen, blijkt dat bij haar gewoon dezelfde mom issues spelen. Haar advies is altijd goed en zorgt ervoor dat jij denkt: gelukkig, ik ben niet de enige!

Redactie MiniMe.nl

Door

02 januari 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.