12x Dit herkent elke meisjesmoeder

Als je een meisjesmoeder bent, dan is dit vast heel herkenbaar voor jou! Of zitten er toch nog een paar verrassingen tussen?

Als je een meisje krijgt denk je misschien dat de opvoeding een koud kunstje is. Je bent tenslotte zelf klein geweest, dus je weet wat ze leuk vindt. Toch? Nou... je kleine meid kan nog een paar verrassingen voor je hebben. 12 leuke weetjes over het opvoeden van meisjes!

1. Je koopt onnodig veel spullen voor haar

Waar je bij jongens vaak een gelimiteerde keuze hebt, kan je bij meiden helemaal los gaan in de shops. Shirtjes, broekjes, jurkjes, rokjes, leggings, schoenen, kleine handtasjes, riemen en andere accessoires: je kleine heeft waarschijnlijk al snel een grotere kledingcollectie dan jij. En jij bent vaak nog enthousiaster over al die spullen dan zij.

2. Black Beauty en Nancy Drew

De boeken en tijdschriften die je vroeger altijd graag las, kan je nu gezellig samen lezen. Jij herinnert je weer hoeveel plezier je vroeger had bij het lezen en je hebt een ideaal knuffelmoment op de bank.

3. De 'ik wil persé dit aan'- fase

Er komt een moment dat ze een heel specifiek idee heeft over wat ze wil dragen. Of het schoon is, of het bij het weer past of dat het in de mode is maakt haar dan niet uit. Ze kan per se die regenlaarzen met luipaard-print willen dragen, ook al schijnt de zon. Of die felgekleurde top die ze deze week al een keer aan heeft gehad (terwijl het buiten ijs- en ijskoud is). Tsja... als ze weer eens naar buiten wil in een jurkje en het is 10 graden, kun je misschien beter toegeven en er een leuke warme legging bij zoeken.

4. Ze kan meisjesachtiger zijn dan jij

Jij speelde vroeger misschien wel met barbies en met auto's. Ook je kind krijgt een gevarieerd aanbod in speelgoed, want je wil haar niet naar de poppenhoek dwingen als ze dat niet wil. Die gedachte klinkt goed, en daarom koop je naast poppen en jurken ook auto's, een hijskraan en veel knutselspullen. Dan nog kan ze alleen maar roze kleding en spullen willen en alleen maar spelen met handtassen en barbies. Is ook prima toch?

5. Ze verzamelt... alles

Elastiekjes, gummen, bloemblaadjes, verloren knopen, haarclips... alles wat ze in een tasje kan verzamelen, verzamelt ze. Het gaat bijna automatisch en je zal haar 'collecties' overal terugvinden: in de kast, onder haar bed, in de vensterbank... Vind je dit niet fijn (denk aan het schoonmaken van zo'n kamer... ), probeer haar dan een kastje te geven waar ze al haar verzamelingen in kan doen. Een nachtkastje met heel veel kleine lades is dan een prima oplossing!

6. Ze is al vroeg geïnteresseerd in jongetjes

Jongens vinden meisjes vaak tot aan de puberteit jakkie! Maar meisjes daarentegen kunnen al vroeg interesse gaan tonen in het andere geslacht. Waar deze interesse vandaan komt, geen idee. Maar zodra ze een leuk jongetje zien zullen ze gaan staren, giechelen en misschien zelfs een poging tot flirten doen. Het zal niet lang duren voor DE vraag dan komt: Wil jij verkering met mij?

7. De sexy pose voor de camera

Dit kan ineens gebeuren: ze staat haar nieuwe rokje te showen en ineens gaat die heup naar achteren, het handje in de zij en lijkt ze op een miniatuur-model. Soms pakken ze nog even snel de zonnebril zodat de look compleet is. Ze houdt sowieso van de camera, en voor je het weet staat je telefoon vol selfies!

8. Alles begint vroeg

In vergelijking met de jongens van haar leeftijd zal zij dingen sneller leren of doen. Omrollen, zitten, lopen, kletsen en lezen: wees niet verbaasd als zij deze dingen eerder leert dan de jongens van haar leeftijd.

9. Je zal constant over haar haar discussiëren

Haar haar zit in haar ogen, je ziet dat ze constant loopt te knipperen. Maar knippen? Echt niet. Jij vindt het leuker om haar haar omhoog te doen, zij heeft het liever gewoon los. Oké dan, voor deze ene keer gebruik jij je stijl/krultang en stijl/krul je haar haar. En nee, ze mag het niet zelf doen en alleen deze keer. En nee, ze kan niet het huis uit zonder haar haar gekamd te hebben! Zucht, die haar-oorlogen zal je nog wel een tijdje blijven voeren. Totdat je beseft dat het maar haar is en jezelf overgeeft.

10. Praten, praten en eh, praten

Praten is heel belangrijk voor meiden, daar weet je waarschijnlijk alles van. Ze kletsen de oren van je hoofd over letterlijk alles: de kat van de buren, haar nieuwe vriendinnetje of nieuwe spullen die ze graag wil hebben. En ze praten ook veel met elkaar: geheimen delen, problemen bespreken of over een ander kletsen begint al vroeg.

11. Ze is heel zorgvuldig

Waar bij jongens om de haverklap spullen kapot gaan, is je dochter juist heel zorgvuldig met haar spullen. Dat boekje van het plaatselijke asiel vol foto's van lieve hondjes en katjes? Na 3 maanden zitten er misschien wat vouwen in, maar alle bladzijdes zijn nog heel.

12. ze is jouw copycat

Lak jij je nagels, dan wil zij ook. Pak je een stofdoek uit de kast, wil zij ook helpen schoonmaken. Als mama ben je gewoon haar grote voorbeeld! Lief toch? 

Herkenbaar? Zijn er nog meer opvallende 'meisjesdingen' die we moeten weten? We horen het graag! 

Lees ook: 12x dit herkent elke jongensmoeder

Gabriëlle  Wuister

Door

15 maart 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.