10 tekenen dat je te veel tijd met je kinderen doorbrengt

10 tekenen dat je te veel tijd met je kinderen doorbrengt

Wanneer je te veel tijd met je kinderen doorbrengt dan ga je dit merken aan allerlei kleine dingetjes. Dit zijn dé tekenen dat je je wat vaker onder de volwassenen moet gaan begeven!

Je kinderen leren veel van jou en nemen ook veel van jou over. Maar andersom werkt dit net zo! Wanneer je zo vaak bij je kids bent dat je soms even vergeet hoe een 'normaal' volwassen persoon zich in het algemeen gedraagt, dan ben ook jij slachtoffer geworden van de mom-trap. Volkomen normaal en helemaal niet erg! Dit zijn 10 tekenen dat jij te veel tijd met je kinderen doorbrengt.

1. Je bent je eigen naam vergeten

Tenzij je naam mama is. Al sinds je kleintje er is, is het alleen nog maar 'Mama gaat nu echt even douchen' en 'Mama gaat straks even papa bellen'. Ja, ook de naam van je wederhelft is uit je geheugen weggevaagd. En ook wanneer jullie tegen elkaar of andere volwassenen praten noem je jezelf (ongemerkt) mama. Je kunt het net zo goed officieel laten veranderen.

2. Je kijkt meer peuter tv dan normale tv

En stiekem vind je dat helemaal niet erg! Al dat drama van die volwassen series ben je wel even zat. Je kijkt veel liever een gezellige en luchtige aflevering van Dora the explorer of Kikker & vriendjes. En zonder dat je het eigenlijk door hebt zit je net als je kinderen te praten tegen de tv. 'Swieber, niet stelen'!

3. Je zingt of neuriet constant kinderliedjes... overal

Ook wanneer je kinderen er niet bij zijn! In de maneschijn, Itsy bitsy spider en poesje mauw heb je nu al zo vaak gezongen. Maar die simpele kinderliedjes blijken toch best catchy te zijn. En wanneer je weer eens scheel ziet van de rommel in je huis plof je gewoon op de bank neer en barst je spontaan in zingen uit: "Let it goooo!"

4. Je gebruikt billendoekjes voor werkelijk alles

Die dingen zijn dan ook ontzettend handig en multifunctioneel! Je kunt er niet alleen je kind mee schoonmaken, ook wanneer je de meubels gaat afstoffen grijp je meteen naar de doekjes. Zijn je make-up doekjes op? Geen probleem! Billendoekjes en snoetenpoetsers heb je altijd in huis. En ze werken minstens net zo goed!

5. Je drinkt steeds vaker uit plastic bekers

Er zijn al zoveel glazen gesneuveld dat je ook gewoon meer plastic dan glas in huis hebt! Je dochter wil toch altijd uit die ene prinsessenbeker drinken, en inmiddels heb jij ook een favoriete plastic beker. Iedereen blij toch?!

6. Je gevoel voor humor verandert drastisch

Je kind vindt het bijvoorbeeld hilarisch om 'pik'  in plaats van 'kip' te zeggen. En eigenlijk moet jij er ook steeds weer om lachen. Vooral als je een typische jongensmoeder bent is de scheten- en poephumor de norm bij jou thuis. 

7. Je fantasie loopt soms een beetje uit de hand

Je geeft alle (knuffel)dieren een ander stemmetje en bedenkt er een hele persoonlijkheid bij. En wolken zijn niet meer gewoon wolken, nee het zijn ijsjes, eenhoorns en olifanten. Maar eigenlijk is dit alleen maar een pré, want je wordt er namelijk behoorlijk creatief van! Bijvoorbeeld bij het maken van lunchboxen.

8. Je eet steeds minder gevarieerd

Je eens zo exotisch en gevarieerde dagmenu's bestaan nu nog voornamelijk uit boterhammen met pindakaas en pasta bolognese. Dat vindt je kleine nu eenmaal lekker, en soms (lees: meestal) heb je gewoon geen zin in die strijd. En die Nijntje koekjes met een pakje appelsap zijn eigenlijk ook een superlekker tussendoortje!

Lees ook: Lekker! 2 gerechtjes met tropische touch

9. Je garderobe is behoorlijk beperkt 

Spuug-, snot- en kotsvlekken zijn altijd wel ergens op jouw kleding te vinden. En grasvlekken en gaten in je kleding zou wat jouw betreft een nieuwe trend moeten worden! Nee, die fashionable outfits laat je nu toch wat vaker in de kast hangen. 

10. Je kunt soms onmogelijk een gesprek voeren over iets anders dan je kinderen

In alle eerlijkheid, ze zijn dan ook het grootste, beste en belangrijkste deel van jouw leven! Je zou bijna vergeten dat je heus ook wel dingen onderneemt zonder je kinderen. Zoals, uhm.. toen je die gezellige high wine deed met je vriendinnen. In welk jaar was dat ook alweer?

Ben jij in de mom-trap getuind en herken jij jezelf ook hierin? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

04 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.