4 gewoontes waar je mee moet stoppen

4 gewoontes waar je mee moet stoppen

Iédereen heeft ze hoor, deze 4 gewoontes. Maar je leven wordt echt wat relaxter als je ze uit je leven schrapt.

We zijn altijd op zoek naar handige tips & tricks om het drukke leven als moeder wat makkelijker te maken. Deze tips kunnen daarbij helpen!

1. Stop met zeuren

Tuurlijk, soms is er niks lekkerder dan even een potje flink te zeuren. Je frustratie uiten lucht op. Maar let eens op wáár je allemaal over zeurt. Sommige dingen zijn het gewoon echt niet waard. Heeft je lief per ongeluk nét de verkeerde appels meegenomen en trakteer jij hem daarom op een snauw?

Als je zwanger bent à la, maar anders is het best een no-go. Tel tot 10 en haal gewoon je schouders op.

Grotere dingen waar je je aan irriteert, bijvoorbeeld op je werk, zijn ook heel uitnodigend om lekker over te zeuren. Maar kijk eens of je er misschien iets aan kunt doén. Als je het tij weet te keren, hoef je er ook niet meer over te zeuren!  

2. verban de prikkels

Je hoeft het waarschijnlijk niet eens bij te gaan houden om te beseffen dat je wel héél vaak onafscheidelijk bent van je telefoon. Op kantoor ligt 'ie naast je toetsenbord, 's avonds op de bank heb je 'm binnen handbereik en zodra je 's ochtends de wekker uitzet werp je snel een blik op gemiste whatappjes en Facebook- of Instagram mentions. Je wordt op deze manier continu geprikkeld.

Wist je dat zanger Ed Sheeran zo gek werd van alle prikkels van zijn telefoon dat hij nu telefoonloos door het leven gaat? Wat moet dat heerlijk rustig zijn!

Je concentratie en productiviteit zullen echt mega vooruit gaan als je wat van deze prikkels schrapt. Laat je telefoon eens wat vaker in de tas, zet de televisie 's avonds eerder uit. Maak in plaats daarvan een lekkere avondwandeling, lees de krant of speel een ouderwets spelletje. Zeker weten dat je dan ook een hele leuke avond hebt!

3. Rennen, vliegen, haasten

Ach ja, het leven is zo gehaast hè. 's Ochtends ben je aan het rennen om de kinderen op tijd op school of op de opvang te brengen, vervolgens haast je je naar je werk waar je begint aan een onmogelijke to-do lijst en aan het einde van de dag ren en vlieg je terug van werk naar de opvang en hup, eindelijk naar huis. Pfoe, mijn hartslag stijgt al bij opschrijven hiervan. Bij het tv-programma 'Ik Vertrek' zeggen de deelnemers altijd dat ze het gehaaste leven zat zijn en daarom in het buitenland hun droom najagen.

Tuurlijk, begrijpelijk. Maar waarom zou je niet gewoon hier al iets rustiger aan kunnen doen?

Van wie moet je zo haasten in je dagelijks leven? Waarschijnlijk van jezelf. Wat geeft het als je een half uur later aan tafel gaat? Ook hier geldt: haal wat vaker je schouders op. Stel wat minder strenge eisen aan jezelf en je gezinsleven. Je zult zien dat alles best op zijn pootjes terecht komt als je een dag stopt met rennen, vliegen en haasten. Lees hier bijvoorbeeld maar eens wat handige tips om beter te kunnen ontspannen als ouder.

4. Snel en slecht eten

Soms heb je gewoon écht geen tijd om fatsoenlijk te eten. Op die dagen bestaat je ontbijt uit een overrijpe banaan die je in de auto in je mond propt en je lunch is een fout saucijzenbroodje uit de kantine. Snel en effectief, maar gezond is het natuurlijk allerminst. En dan hebben we het nog niet over het voorbeeld dat je aan je kids geeft...

De oplossing is dat je begint met het plannen van je maaltijden.

Kook extra, zodat je het avondeten van dag 1 op dag 2 mee kunt nemen als lunch. Ga een half uurtje later aan tafel, zodat je wél de tijd hebt om er iets meer van te maken. Verzamel alle snelle en gezonde recepten die je kunt vinden en bewaar deze bij elkaar. Zo heb je altijd een paar makkelijke en voedzame ideeën waar je op terug kunt vallen als je inspiratieloos bent.  

Rosanne Buitendijk

Door

17 februari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.