Dit vergeet ik nooit meer van de eerste nacht met een baby in huis

Dit vergeet ik nooit meer van de eerste nacht met een baby in huis

Als de kraamhulp op dag 1 naar huis gaat, moet je het écht helemaal zelf gaan doen. En man, dat is best spannend! Emilie herinnert haar eerste nacht met pasgeboren baby nog al te goed.

'Nou, succes vannacht! Het komt vast helemaal goed.' Met deze woorden laat onze kraamhulp, die ik in de amper 6 uur dat ik haar ken al in mijn hart heb gesloten, ons alleen voor onze eerste nacht. Sinds gistermiddag zijn we ouders van een lief klein meisje en staat onze wereld op zijn kop. Maar nu is alle hulp weg en moeten we het voor het eerst helemaal zelf doen. Herinner jij je dat moment ook nog zo goed?

Een hoofd vol watten

Omdat we ter controle een nacht in het ziekenhuis moesten blijven, wordt vannacht onze eerste nacht samen. Mijn hoofd zit vol met informatie over voedingen, kruiken, slaaptijden en de ruches van de luiers. Informatie die gelukkig ook op papier staat want mijn hoofd zit vol watten, roze watten welteverstaan, maar toch echt watten en níets van wat me is verteld blijft hangen. Nou, dat is eigenlijk niet waar. Eén ding heb ik wel onthouden: de ruches van de luiers.

De grote verkleedshow

Deze zijn belangrijk, heel belangrijk. Altijd de ruches naar buiten zo leerden wij, tenzij je het leuk vindt na ieder plasje je baby te moeten verkleden omdat alles nat is geworden. Mocht je helemaal los zijn gegaan met het kopen van babykleding - en nog een goed excuus nodig hebben om al deze aankopen te verantwoorden - dan zou ik bovenstaande gewoon even vergeten.

"Hè balen, heeft ze weer dat *kuch* mooie ijsbeerpakje ondergeplast..."

Werkt overigens ook uitstekend als je schattige baby kleding aankrijgt waarvan je je afvraagt hoe het überhaupt in de kledingkast van je kind is beland. In mijn geval zou ik deze truc drie keer moeten uithalen om hier vanaf te komen. Mijn man vond het namelijk een goed idee om drie keer preciés hetzelfde te kopen toen hij door de kraamhulp naar de winkel werd gestuurd voor extra kleertjes. De meeste van mijn zorgvuldig uitgezochte pakjes bleken te groot voor onze dochter. Hij beredeneerde: dat is lekker praktisch en daarnaast waren ze in de aanbieding. Ik hou het er maar op dat ook hij nog een beetje moest bijkomen van de bevalling. En dus zat ik niet met één maar met drie niet zulke toffe ijsbeerpakjes opgescheept. En lag de kleine meid erbij alsof ze Knut zelf was.

De ijsberen zijn onze redding

Toch worden de ijsberen zelfs door mij omarmd deze eerste nacht. Onze dochter blijkt namelijk de Dafne Schippers onder de plassers te zijn. Doe je net de luier uit, plast ze gelijk alles onder. En zit de nieuwe luier om maar heb je nog tien seconden nodig om de ruches goed te doen, dan heeft zij vijf seconden nodig om wederom alles onder te plassen. En dus gingen er bij ons die eerste nacht vier verschillende pakjes doorheen. En ja, dan ben je blij met die ijsbeer die onderop de stapel ligt. Of in ons geval die drie ijsberen. Dankzij hen kwam het inderdaad helemaal goed deze eerste nacht.

Wat vergeet jij nooit meer van de eerste nacht zonder hulp met je baby thuis?

Lees ook: wat ik nooit vergeet van mijn bevalling

Emilie Bots

Door

12 oktober 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.