Leukste mijlpalen baby's: een selectie

Leukste mijlpalen baby's: een selectie

Alle eerste keren zijn bijzonder. Toch maakten wij een selectie van de meest bijzondere en leuke mijlpalen van je baby!

Zodra je die kleine in je armen sluit kan je er waarschijnlijk geen genoeg van krijgen. Alles is zo klein, zo lief, zo... van jou! En naarmate je baby groter wordt maakt hij of zij allerlei mijlpalen mee in het leven. Dit zijn de mijlpalen van je baby waar je maar geen genoeg van kan krijgen. 

Oké, het was moeilijk kiezen, maar deze mijlpalen vinden we toch wel zo bijzonder dat we er apart aandacht aan wilden besteden. En je blijft gegarandeerd van deze mijlpalen genieten, hoe vaak ze voorkomen en hoe lang ze ook duren.

1. Eerste blik op je baby

De eerste keer naar je kleine kijken is natuurlijk extreem bijzonder, maar eigenlijk zijn al die keren daarna dat ook! Deze fase duurt waarschijnlijk een paar maanden waarbij je alles wat je kleine doet bijna magisch vindt en hem of haar constant wil vertroetelen.

2. De eerste glimlach en geschater

Echt, de eerste keer dat je die kleine zo lief ziet glimlachen... je smelt, letterlijk. En dan hebben we het nog niet eens over die schaterlach gehad... Daarna zal je er echt alles aan doen (denk aan 16 technieken om je kind te laten lachen) om je baby maar weer aan het lachen te krijgen. Want het is zooo lief!

3. Gebrabbel

Toegegeven, het zijn nog geen echte woorden, maar dat gemurmel is al heel prettig om te horen. Het voelt al echt alsof je met elkaar aan het praten bent en het zal nu niet lang meer gaan duren. Spannend!

4. Kruipen

Als die kleine eenmaal doorheeft dat hij of zij kan kruipen nou, berg je maar! Je baby zal overal naartoe willen kruipen en je zal goed op moeten gaan letten. Maar... die nieuwe manier van spelen met je kleine is ook ontzettend leuk!

5. Lopen

Een beetje hetzelfde gevoel dat je krijgt bij het kruipen, maar dan beter. Er is waarschijnlijk geen ouder die niet zijn uiterste best doet om zijn kind te helpen met lopen, en dat speciale gevoel dat je dan krijgt als je kind uiteindelijk zijn eerste stappen zet...

6. Eten

Je zal een hoop lol hebben bij het eten. Goed, niet iedere baby zal zijn of haar eerste verjaardagstaart in elkaar meppen, maar die gezichten die ze trekken als ze iets nieuws proberen? Onbetaalbaar.

7. Praten en zingen

Als je kleine tegen je begint te praten is dat al geweldig, maar als ze hun favoriete kinderliedjes voor het eerst ten gehore brengen vraag je direct om een encore. En misschien zing je ook zelf luidkeels mee.

8. Leren

Natuurlijk hebben ze de nodige ruzies en gillen ze het wel eens uit van frustratie als het niet lukt. Maar, als ze dan iets leren dat best moeilijk is krijgen ze een geweldige glimlach.

9. Mening en uitleg geven

Je leert het bekende en gevreesde 'waarom?' vast wel kennen, maar het blijft toch wel leuk om te horen dat je kind zo nieuwsgierig is. En daarnaast leer je waarschijnlijk zelf ook nog iets als je gaat nadenken over al die waarom-vragen.

10. Mijlpalen

En hiermee bedoelen we vooral de mijlpalen voor bepaalde activiteiten. Denk aan je kind die voor het eerst in zijn of haar voetbaltenue over het voetbalveld rent, of voor het eerst een dans of toneelstuk opvoert. Als ze voor het eerst voor publiek staan zie je ineens een heel andere kant van je kind, nog een leuke kant!

11. Vrienden

Je kleine is een echt mini-mens die helemaal aan het leren is om met anderen om te gaan en zelf vrienden te maken. Als hij of zij dan voor het eerst met iemand gaat spelen en mee naar huis neemt is het zo leuk ze zien spelen. En ja hoor, daar zijn we weer, trotse ouders!

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.