Mijlpalen tijdens je zwangerschap

Mijlpalen tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap zijn er een aantal mijlpalen die toch wel extra bijzonder zijn en die je waarschijnlijk ook nooit meer vergeet!

Je zwangerschap is een hele happening, maar er zijn een aantal momenten die extra bijzonder zijn. Je lichaam verandert, je moet van alles kopen en regelen en je bereidt je voor op een heel nieuw leven. Dat is niet niks natuurlijk! Het ene moment is wat leuker dan de ander, maar dit zijn 10 bijzondere mijlpalen tijdens je zwangerschap!

1. Een positieve zwangerschapstest

Dat zijn toch echt twee dikke strepen! Woohoo!

2. De eerste zwangerschapssymptomen

Misselijk? Check. Uitgeput? Check. Pijnlijke borsten? Dubbel check. Als je nog geen zwangerschapstest had gedaan, dan zou ik er nu toch echt eentje gaan doen! Hier vind je alle eerste zwangerschapssymptomen.

3. De eerste echo

Aaaaahh wat een schattig blobje is dat! En dat heb jij gemaakt. Dit is dus liefde op het eerste gezicht. De eerste echo wordt vaak rond 8 weken gemaakt, tijdens je eerste afspraak bij de verloskundige, om te kijken hoe lang je echt zwanger bent, hoe groot je baby is en of de hartslag van je kleine in orde is. 

4. De magische grens!

Phew, we zijn de 12 weken zwangerschap voorbij. Het einde van het eerste trimester en daarmee ook de meeste kwaaltjes en onzekerheid (als het goed is). You survived!

5. Je zwangerschap aankondigen

Eindelijk mag iedereen het weten. Je bent zwanger! Je kunt je zwangerschap op zoveel leuke manieren aankondigen. Opa en oma zullen dolgelukkig zijn!

6. De 20 weken-echo

Oei... De 20 weken-echo is behoorlijk spannend. Er wordt namelijk gekeken of er eventuele afwijkingen bij je baby te zien zijn. Er wordt gekeken naar het hart, de hersenen, nieren, maag, buikwand, ruggetje, blaas, armen, benen, botten en schedel van je baby. De echoscopist zal alles precies opnoemen wat ze aan het bekijken is en of het allemaal goed zit.

Of jij het verschil zal zien tussen de 'bijniertjes' en de 'kleine hersenen' waar ze op dat moment naar kijkt... waarschijnlijk niet. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze je vertelt dat alles er goed uitziet.

Naast dat je te horen krijgt of je soon to be born baby gezond is, kun je er ook voor kiezen om het geslacht bekend te maken. *tromgeroffel* En het is eeeen.... 

7. De eerste kleertjes voor je baby

Nu je misschien weet of je een jongetje of meisje krijgt, is het tijd om te shoppen! Hoe schattig zijn al die kleine kleertjes?! Het wordt zo wel heel moeilijk om te bepalen wat de eerste kleertjes voor je baby worden bij de geboorte. 

8. De eerste schopjes

Zijn dat nou mijn darmen of is het de baby? De eerste schopjes die je voelt zijn soms moeilijk te herkennen, maar geniet er maar van. Voor je het weet loop je met zere ribben van die ninja in je buik!

9. Met verlof

Hehe, eindelijk tijd voor jezelf! Lekker ontspannen en je voorbereiden op de komst van je kleine. Oh ja, ik moet ook nog de babykleertjes wassen, de zolder poetsen en wat zijn al die rare vlekjes op het plafond?! Voor je het weet ben je al bevallen en heb je weer andere prioriteiten. Fijne combinatie zeg, nesteldrang en zwangerschapsverlof

10. De bevalling!

En dan is het einde eindelijk daar. Je bevalling! Met de mooiste baby van de wereld in je armen is dit toch wel de beste afsluiting van je zwangerschap ever!

Welk moment vond jij het meest bijzonder tijdens je zwangerschap? 

Rosanne Buitendijk

Door

28 mei 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.