Mijlpalen tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap zijn er een aantal mijlpalen die toch wel extra bijzonder zijn en die je waarschijnlijk ook nooit meer vergeet!

Je zwangerschap is een hele happening, maar er zijn een aantal momenten die extra bijzonder zijn. Je lichaam verandert, je moet van alles kopen en regelen en je bereidt je voor op een heel nieuw leven. Dat is niet niks natuurlijk! Het ene moment is wat leuker dan de ander, maar dit zijn 10 bijzondere mijlpalen tijdens je zwangerschap!

1. Een positieve zwangerschapstest

Dat zijn toch echt twee dikke strepen! Woohoo!

2. De eerste zwangerschapssymptomen

Misselijk? Check. Uitgeput? Check. Pijnlijke borsten? Dubbel check. Als je nog geen test had gedaan dan zou ik er nu toch echt eentje gaan doen!

Het zijn nogal wat kwaaltjes die je de komende negen maanden kan doorstaan, gelukkig ook een heel erg bijzondere periode, dat maakt alle kwaaltjes goed. Onzeker? of nieuwsgierig naar wat allemaal kan gebeuren? Nutricia biedt een nuttige service waarbij je rechtstreeks vragen kan stellen tijdens de eerste 1000 dagen. Ze zijn bereikbaar via telefoon, de website én WhatsApp. Hoe handig!

3. De eerste echo

Aaaaahh wat een schattig blobje is dat! En dat heb jij gemaakt. Dit is dus liefde op het eerste gezicht. De eerste eerste echo wordt vaak gemaakt om te kijken hoe lang je al zwanger bent, hoe groot je baby is en of de hartslag van je kleine in orde is. 

4. De magische grens!

Phew, we zijn de 12 weken voorbij. Het einde van het eerste trimester, en daarmee ook de meeste kwaaltjes en onzekerheid (als het goed is). You survived

5. Je zwangerschap aankondigen

Eindelijk mag iedereen het weten. Je bent zwanger! Je kunt je zwangerschap op zoveel leuke manieren aankondigen. Een leuke foto of shirt. Opa en oma zullen dolgelukkig zijn!

6. De 20-weken echo

Oei. De 20-weken echo is behoorlijk spannend. Er wordt namelijk gekeken of er eventuele afwijkingen bij je baby te zien zijn. Er wordt gekeken naar het hart, de hersenen, nieren, maag, buikwand, ruggetje, blaas, armen, benen, botten en schedel van je baby. De echoscopist zal alles precies opnoemen wat ze aan het bekijken is en of het allemaal goed zit. Of jij het verschil zal zien tussen de 'bijniertjes' en de 'kleine hersenen' waar ze op dat moment naar kijkt ...waarschijnlijk niet. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze je vertelt dat alles er goed uitziet. Spannend? De experts van Nutricia zijn er voor je tijdens deze periode, met welke vraag ook die je je kan bedenken.

Naast dat je te horen krijgt of je soon to be born baby gezond is kun je er ook voor kiezen om het geslacht bekend te maken. *Tromgeroffel* en het is eeeen.... 

7. De eerste kleertjes voor je baby

Nu je weet of je een jongetje of meisje krijgt is het tijd om te shoppen! Hoe schattig zijn al die kleine kleertjes?! Het wordt zo wel heel moeilijk om te bepalen wat de eerste kleertjes voor je baby worden bij de geboorte. 

8. De eerste schopjes

Zijn dat nou mijn darmen of is het de baby? De eerste schopjes die je voelt zijn soms moeilijk te herkennen, maar geniet er maar van. Voor je het weet loop je met zere ribben van die ninja in je buik!

9. Met verlof

Hehe, eindelijk tijd voor jezelf! Lekker ontspannen en je voorbereiden op de komst van je kleine. Oh ja, ik moet ook nog de kleertjes wassen, de zolder poetsen en wat zijn al die rare vlekjes op het plafond?! Voor je het weet ben je al bevallen en heb je weer andere prioriteiten. Fijne combinatie zeg, nesteldrang en zwangerschapsverlof. 

10. De bevalling!

En dan is het einde eindelijk daar. Met de mooiste baby van de wereld in je armen is dit toch wel de beste afsluiting van je zwangerschap ever!

Wist je dat de eerste 1000 dagen het áller belangrijkst zijn? Nutricia wil je graag helpen om die eerste 1000 dagen zo goed en gezond mogelijk door te komen. Ook is Nutricia 24 uur per dag bereikbaar voor al jouw must know questions via de Kindervoeding Service

 

Welk moment vond jij het meest bijzonder tijdens je zwangerschap? 

Dit is een sponsored artikel dat tot stand is gekomen in samenwerking met Nutricia.

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie