De 4 beste tips van onze Cool Moms

De 4 beste tips van onze Cool Moms

Wat is jouw beste tip of advies voor andere moeders? Die vraag stellen we altijd aan onze Cool Moms. En daar komen zinnige antwoorden op. Daarom hebben we de beste gebundeld!

Knoop ze in je oren of schrijf ze op de  spiegel, maar zorg ervoor dat je deze tips & tricks nooit vergeet. In the heat of the moment gebeurt dat namelijk wel eens. Met deze ultieme tips in je achterhoofd is het easy peasy om een relaxte mama te zijn!

1. Laat het los

Anouk Yve Bos

Laat perfectionisme los. Je kind hoeft er niet altijd tip top bij te lopen, laat hem lekker ontdekken en spelen. Laat hem af en toe de longen uit zijn lijf krijsen. Niemand is perfect. Let it go. Daarnaast: investeer tijd in jezelf. Dan kom je echt tot rust en kan je dingen makkelijker op een rijtje zetten.

Fien

Je moet kunnen loslaten. Zo belangrijk. Ik krijg vaak de opmerking op foto’s die ik maak: “ Oh nergens rommel!” Wel, laten we eerlijk zijn. In elk huishouden met kinderen kleven de koekkruimels op de grond en puilt de wasmand vaak torenhoog uit. Zo ook bij ons. Zolang we ons bewust zijn van die realiteit, is dat prima denk ik. 

2. Volg je eigen gevoel

Kathleen Woinin

Doe waar jij en je kindje(s) je goed bij voelen en don't let anyone tell you otherwise. Jij bent hét grote voorbeeld voor je kindje(s) dus leef naar zijn/haar verwachtingen en hoe jij wilt dat ze jou zien.

Ruth Treffers

Volg je moedergevoel, die is namelijk echt altijd goed! En daarnaast is mijn tip om echt te zorgen voor me-time. Ik word heel gelukkig van mijn Grey's Anatomy avondjes en uitjes naar de kringloopwinkel, op zoek naar kleine gelukjes. Wat ik ook een mooie vind: wees tevreden met wie je bent en met wat je hebt.

"Laat je inspireren, niet intimideren door andere vrouwen."
 Joëlle Rothuizen

Tess Evenboer

Volg vooral je moedergevoel. Ik krijg vaak te horen dat ik Hugo verwen, omdat ik hem nauwelijks laat huilen en hij ook wel eens bij ons in bed slaapt. Maar dit voelt goed voor mij, dus doe ik het op mijn manier. Elk kind is anders, dus elk kind heeft een eigen behandeling nodig.

3. Maak tijd voor jezelf

Marieke de Visser

Neem af en toe de tijd om iets voor jezelf te doen. Geniet bewust, het gaat allemaal al zo snel. Stel niet te hoge eisen…morgen weer een dag (note to self!). En bedenk dat alle moeders zo hun onzekerheden hebben. Dat lucht altijd op. 

Blijf niet binnen zitten, ga er lekker op uit en doe ook je eigen ding!
Mariët van der Kooij

Anouk Yve Bos

Investeer in jezelf. Je bent het waard en verdient die kleine moeite echt terug. Ik ga sporten, fietsen, even de stad in. Gewoon kleine daagse dingen die per definitie lastiger gaan met een kind. Heerlijk om even de deur uit te gaan zonder je druk te maken of je genoeg voeding en luiers bij je hebt.

4. Geniet!

Manon Franssen

Mijn motto is om zoveel mogelijk gelukkige momenten te creëren. Die komen niet vanzelf, die moet je zelf maken. Probeer te genieten van kleine dingen. Life won't sparkle unless you do. 

Irina de Roo

Geniet! Geniet van het leven, geniet van elkaar en geniet met elkaar, zoveel je kan! 

Eline Visscher

Onze levensmotto's hier thuis zijn: "have fun!". Humor is zó belangrijk, ook op de mindere momenten. Een andere die we thuis makkelijk een paar keer per week gebruiken is "pick your battles". Het maakt iedereens leven zoveel aangenamer!

Rosanne Buitendijk

Door

25 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.