Cool Mom | Anouk Yve Bos

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Anouk Yve Bos, stijlvolle en succesvol blogster en onderneemster!

Anouk (32) is een onderneemster in hart en nieren. Ze runde vijf jaar lang het blogazine creatorsofdesire.com en richt zich op dit moment op haar nieuwe agency Büro Hashtag. Daarnaast is ze bekend van haar blog en Instagramkanaal Anouk Yve met duízenden volgers. Met haar grote liefde Jos (profvoetballer) en zoontje Teun (bijna 1) woont ze in Stockholm. Een turbulent leven en we willen graag weten hoe Anouk alles voor elkaar bokst!

Hoe zien jouw dagen er uit?

Momenteel zorg ik voor mijn zoon Teun en probeer ik daarnaast mijn bedrijf op poten te zetten. We hebben een grote klant waarvoor ik ruim 20 uur in de week werk. Dan ben ik ook bezig met mijn blog waar ik looks en columns deel over mode, carrière en moederschap. Ik heb mijn social media kanalen en mijn columns voor verschillende online magazines. En dan weet ik ook nog sinds kort dat ik weer zwanger ben! Best zwaar, maar het lukt me.

Wauw, gefeliciteerd! Heeft het moederschap je veranderd of niet? En hoe?

Ik ben veel geduldiger geworden. Pieken en dalen heb ik niet meer zoveel, ben minder grillig. Dat komt aan de ene kant door mijn verantwoordelijkheidsbesef en ook doordat ik alles beter kan relativeren en in perspectief kan plaatsen. Zo van: waar zeik ik over. Soms vind ik het jammer dat je leven wat minder uitspattingen kent, maar aan de andere kant krijg je er heel veel voor terug.

Hoe vind jij de balans tussen werk, privé en sociale contacten?

Dat is best lastig. Ik ben natuurlijk geen supervrouw met eindeloze energie. Gelukkig is mijn vriend vaak al in de middag thuis en dat helpt een stuk. Kan ik even twee uurtjes werken voordat het avondritueel begint met eten, badje en bedje. In de avonduren werk ik ook. En we hebben eens per week een Nederlandse oppas waar ik Teun naar toe breng. 

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin? 

Ritme en regelmaat vind ik belangrijk, maar lol hebben erop uitgaan en dingen doen ook. Het is best een uitdaging om dat in iets werkends te gieten. We gaan regelmatig met Teun uit eten. Dan geef ik hem thuis eerst te eten, doe ik hem in bad en trek ik zijn pyjama aan. In het restaurant geef ik hem de fles. Hij speelt nog even en dan valt hij in slaap in de maxi cosi. Teun is extreem makkelijk. Toen hij 5 dagen oud was zaten we alweer in een restaurant. Dat vond iedereen maar raar. Wisten wij veel.

"Kraamhulp heb je hier in Zweden niet. Ik heb op YouTube geleerd hoe je een baby in bad doet."

We hebben ook geen kraamhulp gehad. Dat hebben ze hier in Zweden niet. Ik weet nog dat ik op YouTube heb opgezocht hoe je een baby in bad moet doen. Na zes keer afspelen heb ik het daarna met trillende handen in de praktijk gebracht. Wat ik wel belangrijk vind, is dat als Teun aangeeft dat hij er echt genoeg van heeft gehad, we naar hem luisteren. Hij is goed voor ons, dan zijn wij goed voor hem. Don't push it!

Wat is jouw ultieme tip om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Tja, elke ochtend toch even je best doen er leuk uit te zien. Als Teun slaapt zorg ik gewoon dat ik me leuk aankleed en een make-upje op doe. Maar er zijn natuurlijk ook dagen dat ik er echt niet aan toe kom. Sporten vind ik ook heel fijn. Gelukkig kijkt niemand hier ervan op dat ik mijn baby meeneem naar de sportschool. Teun speelt lekker met de bal en moeders gaat even los. Ik zit lekkerder in mijn vel als ik sport. Zeker een aanrader.

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit…

Potjes voeding kreeg. Ik wilde alles vers maken. Maar er zijn gewoon momenten waarop een potje lekker makkelijk geven is. Het zat gewoon in mijn hoofd dat dat niet goed zou zijn, maar hele volkstammen zijn er groot op geworden. Dus zo'n 30% van de week kies ik toch echt voor gemak.

Wat inspireert jou?

Reizen, kunst, het stadse leven, uitgaan, een wijntje en muziek.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Laat perfectionisme los. Je kind hoeft er niet altijd tip top bij te lopen, laat hem lekker ontdekken en spelen. Laat hem af en toe de longen uit zijn lijf krijsen. Niemand is perfect. Let it go. Daarnaast: investeer tijd in jezelf. Dan kom je echt tot rust en kan je dingen makkelijker op een rijtje zetten.

"Investeer in jezelf. Je bent het waard en verdient die kleine moeite echt terug."

Ik ga sporten, fietsen, even de stad in. Gewoon kleine daagse dingen die per definitie lastiger gaan met een kind. Heerlijk om even de deur uit te gaan zonder je druk te maken of je genoeg voeding en luiers bij je hebt.

Meer zien van Anouk? Ze is een van onze Instagramcrushes!

 

Door

04 juli 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.