Cool Moms | Marjon Franssen

Cool Moms | Marjon Franssen

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week lees je meer over Marjon Franssen.

Marjon Franssen is het brein achter de blog MAMA tot the Max en trotse moeder van haar bijna driejarige dochter Maxime Julie. 

 

Welke moms vind jij cool?   

'Ik houd van moeders die net zoals ik naast het moederschap nog een passie hebben waar ze helemaal voor gaan. Dat kan een betaalde baan zijn, een eigen bedrijf of een grote hobby. Geloven in jezelf maakt je sterk en dat straal je ook uit. Een vrouw die gelooft in zichzelf of in datgene wat ze doet, is een prachtige vrouw.

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat doe je?

'Ik heb in september van het afgelopen jaar de grote sprong in het diepe gemaakt; ik heb mijn baan opgezegd en ben volledig voor MAMA tot he max gegaan. Een super eng moment, maar ik ben ontzettend trots op mezelf dat ik deze stap heb aangedurfd. Nu, na vijf maanden, kan ik al met volle overtuiging zeggen dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ik geniet iedere dag weer van mijn ‘baan’ (lees: way of life).'

Hoe combineer jij het moederschap met het runnen van een eigen bedrijf?

'Ik kan me eigenlijk geen fijnere combinatie voorstellen dan een moeder met haar eigen bedrijf. Ik kan mijn tijd geheel zelf inplannen. Het eerste wat ik heb gedaan toen ik voor mezelf ben begonnen, is een uurtje langer slapen ’s ochtends, haha. Niet meer voor dag en dauw op, maar rond een uurtje of half 8 worden we wakker. Nu mijn dochter nog niet naar school hoeft, vind ik dat ik daar nog even lekker van moet profiteren ;). 

Het eerste wat ik heb gedaan toen ik voor mezelf ben begonnen, is een uurtje langer slapen ’s ochtends, haha.

Ook had ik altijd een fulltimebaan, omdat het met mijn opleidingsniveau lastig was een parttimebaan te vinden. Ook dit heb ik gelijk aangepast. Ik werk drie vaste dagen op kantoor en de rest van de tijd werk ik wanneer ik tijd heb. Dat is de ene week wat meer dan de andere, maar het fijne eraan is dat ik het zelf kan bepalen. Laatst was Maxime best wel ziek en zonder een keer na te denken ben ik de hele week thuis geweest. Er kwamen twee blogs minder online maar dat is dan maar zo! Wat een verademing, ik kan het iedereen aanraden!'

Wat inspireert jou?

'Ik raak niet zozeer geïnspireerd door personen, maar meer door werkwijzen. Ik kan uren rondneuzen op het internet en kijken naar mooie blogs, mooie instagrampagina’s en mooie Pinterestplaatjes. Ik kan dan iemand zo geweldig vinden in wat hij of zij doet dat ik er blij van word als ik weer een nieuw (totaal onbekend) iemand heb ontdekt die ik kan volgen.'

Mijn motto is om zoveel mogelijk gelukkige momenten te creëren. Die komen niet vanzelf, maar die moet je zelf maken. Probeer te genieten van kleine dingen.

Heb je tips voor andere moms?

'Ohh zoveel haha. En ik probeer altijd mijn visie en mijn ideeën te delen op mijn website. Mijn motto is om zoveel mogelijk gelukkige momenten te creëren. Die komen niet vanzelf, maar die moet je zelf maken. Probeer te genieten van kleine dingen. Dat is al heel snel gezegd, maar doe het ook. ‘Gelukkig zijn’ bestaat niet. Morgen kan de wereld er heel anders uitzien voor je. Gelukkige momenten kun je zoveel creëren als je zelf wilt. Vandaar ook de ondertitel van MAMA to the max: LIFE WON'T SPARKLE UNLESS YOU DO!'

 Benieuwd naar de website van Marjon? Bekijk hier de website!

Marsha van Bodegraven

Door

23 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.