Cool Mom - Marieke de Visser

Cool Mom - Marieke de Visser

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we de populaire Instagrammer Marieke de Visser, oftewel @sophieenvic.

Marieke (38) ken je misschien wel als @sophieenvic op Instagram. Ze deelt prachtige plaatjes van haar mooie gezin en haar wijwillenditook interieur. Moeder van Sophie (9), Vic (6) en Mees (2). Hoe houdt zij alle ballen hoog? 


Heeft het moederschap je veranderd?

Het moederschap heeft me tegelijkertijd sterker en kwetsbaarder gemaakt. Sinds ik moeder ben voel ik me rijker dan ooit. Maar het graag goed willen doen, er altijd willen zijn en je kinderen de ruimte geven die ze verdienen maakt soms ook onzeker en kwetsbaar. Daarnaast heb ik geleerd om veel beter prioriteiten te stellen en te relativeren, wat soms echt voor heel veel rust zorgt.

Hoe zien jouw dagen er uit?

Ik ben werkzaam als orthopedagoog en ben inhoudelijk verantwoordelijk voor de behandeling van licht verstandelijk beperkte tienermoeders. Een pittige, maar ook dankbare klus. Ik werk drie dagen in de week. Op de overige twee dagen ben ik thuis, zitten de oudste twee op school en geniet ik van Mees die nog lekker thuis is. Samen spelen, naar buiten of koffie drinken; heerlijke ochtenden zijn dat! De middagen zijn vaak druk met sportclubs en afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Een gezellige boel vaak, maar ook best een klus om steeds weer alles op tijd geregeld te krijgen. 

Hoe regel jij het dan om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Gelukkig heb ik een super lieve en ondersteunende vriend en zijn wij echt een team samen! Dit teamgevoel, de dingen goed plannen, maar ook zeker op tijd iets voor jezelf of met zijn tweeën doen, zijn belangrijke voorwaarden voor een zo goed als gesmeerd gezinsleven. Een lieve opa en oma in onze buurt, die ook geregeld dingen opvangen, zijn daarnaast goud waard.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Wij trekken er op vrije dagen veel met elkaar op uit, naar het bos, een speeltuin, fietsen, lunchen, winkelen; familytime, daar houden we allemaal van. Tegelijk kunnen we ons ook prima thuis vermaken en vinden we het gezellig om met vrienden en familie op te trekken.

"Zelfs hardlopen valt nu onder de categorie me-time"

Wat is jouw ultieme tip om je naast moeder ook vrouw te voelen?

Zorgen voor af en toe Marieke-tijd! Ik voel me altijd vrouw, maar tijd voor mezelf heb ik af en toe echt nodig om weer even op te laden. Een avondje bijkletsen met vriendinnen, uit eten en borrelen, of heerlijk winkelen, daar krijg ik veel energie van. Zelfs hardlopen valt nu onder de categorie me-time.

Wat inspireert jou?

Instagram is een grote inspiratiebron. Ik heb er veel lieve mensen leren kennen, die me inspireren met mooie plaatjes en fijne tips en ideeën. Mijn kinderen inspireren me daarnaast enorm, door wie ze zijn, hoe ze denken en wat ze zeggen. 

Ik ben veel bezig met mijn interieur. Iedere week verandert er wel wat in opstelling, of in de accessoires. Inspiratie haal ik vooral uit woonbladen, Instagram en Pinterest, maar ik breng ook graag een bezoek aan woonwinkels, zoals Loods 5 en Ikea. Ik heb afgelopen jaar een cursus fotografie gevolgd, waarbij ik eindelijk heb geleerd hoe het zit met de sluitertijd, diafragma en ISO en inmiddels best mooie kiekjes schiet. Mijn oog voor detail en gevoel voor styling komt hierbij goed van pas. Ik zou er wat meer mee willen doen, maar heb er nu nog te weinig tijd voor.

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit... 

Voor ik moeder werd dacht ik altijd dat opvoeden vanzelf ging…inmiddels heb ik ervaren dat dat niet zo is. Door mijn vak, waarin ik eigenlijk altijd met problemen in aanraking kom, kan ik gelukkig wel altijd relativeren als het thuis even moeizamer gaat. Drie blije koppies als ik thuiskom, dat blijft goud. En dat gaat alle verwachtingen te boven.

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Neem af en toe de tijd om iets voor jezelf te doen. Geniet bewust, het gaat allemaal al zo snel. Stel niet te hoge eisen…morgen weer een dag (note to self!). En bedenk dat alle moeders zo hun onzekerheden hebben. Dat lucht altijd op.

Wil je meer zien van Marieke? Haar Instagramfeed @sophieenvic is één van onze favo momaccounts! 

Rosanne Buitendijk

Door

07 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.