Cool Moms | Eline Visscher

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week lees je meer over fotografe Eline Visscher.

Eline Visscher is fotografe en moeder van twee superschattige dochters: Ise van 6 en Saartje van 4. Wij spraken haar over moeder zijn en vrouw blijven. Neem een kijkje in haar leven!

  

Heeft het moederschap je veranderd?

Het heeft me iets rustiger gemaakt. Ik was nogal een losbol vroeger, had moeite met aarden. De kinderen hebben me geleerd dat je thuis altijd is waar de mensen zijn waar je van houdt.

Hoe ziet jouw leven eruit? 

Ik maak lifestyle foto's van baby's, kindjes en kleine gezinnen. Super leuk werk! En ik ben er erg dankbaar voor, ik ontmoet de leukste mensen in alle hoeken van Nederland (soms België en laatst zelfs Londen voor een babyshoot).

Hoe regel jij het om te doen wat je doet? 

Mijn man werkt heel onregelmatig (ochtend, dag, avond en nachtdiensten), dus geen enkele dag is hetzelfde bij ons. Ik werk om zijn schema heen en dat gaat prima. Het is vooral heel erg plannen, schuiven en flexibel zijn. De kinderen zijn niet anders gewend gelukkig, de ene keer eet papa wel mee, de andere keer niet. En soms brengt papa ze naar bed, andere avonden ben ik er weer. Het is soms wat chaotisch om alles zo te kunnen regelen, maar we zijn er erg blij mee, zo hebben de kinderen altijd iemand thuis en hoeven ze nooit naar de buitenschoolse opvang.

 

Wat is jouw ultieme tip om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Vooral veel dingen blijven doen in je eentje en met je man samen. Ik ga regelmatig even naar de stad in m'n eentje, drink ergens een koffie en lees een tijdschrift. Ik sport drie keer in de week, spreek met vriendinnen af, ga naar de sauna. Dan wachten mijn klanten iets langer op mails of foto's, maar ik vind tijd voor mezelf ook heel erg belangrijk. Daarnaast gaan mijn man en ik minstens eens per jaar een paar dagen naar het buitenland, even weg met z'n tweeën. De meiden gaan dan naar de oma's en opa, dat vinden ze geweldig! In de zomer gaan mijn man en ik ook elk jaar naar een festival een paar dagen.

"ik vind het zonde om nooit weg te gaan uit angst dat mijn kinderen me zullen missen. Gewoon doen!"

Natuurlijk moet je een goed vangnet hebben voor zoiets en daar hebben wij zeker geluk mee, maar ik merk ook dat sommige mensen de mogelijkheid wel hebben maar het nooit doen. Het is prima als je er geen behoefte aan hebt, maar het is zo zonde als je het nooit zou doen uit angst omdat je denkt dat je kinderen je zullen missen, of omdat je opa en oma er niet "mee op wilt zadelen", of de 100 andere redenen die men ervoor kan bedenken. Ik zeg gewoon doen!

“Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit…"

...lang achter de tv zou zetten. Ik maak me er vaak schuldig aan, maar weet nu wel beter. Sta ik te koken dan mogen ze van mij echt wel tv kijken. Net als op de tablet, een half uur per dag. Wanneer ze dat doen mogen ze zelf weten. Ik denk dat je vooraf, voordat je kinderen krijgt hele ideeën hebt over hoe je het zal doen, maar vaak blijkt de realiteit heel anders ;).

Wat inspireert jou?

Oef, haha! Heel veel als ik er zo eens over nadenk. Ik merk dat ik veel in plaatjes denk, wat soms weleens vermoeiend is, maar soms ook erg inspirerend. Ik kan geïnspireerd raken door de lucht wanneer ik in de auto rij, mijn kinderen die iets zeggen, het strand, een tijdschrift, muziek, het geluid van de wind of de mist. Ik krijg dan soms de gekste ideeën. Vroeger, toen ik nog tijd had, werkte ik mijn fotografische ideeën dan nog weleens uit maar tegenwoordig doe ik dat wel wat minder. Maar ik probeer wel altijd creatief te blijven in mijn fotoshoots die ik heb met klanten.

Wat is jouw tip voor andere moms?

Onze levensmotto's hier thuis zijn: "have fun!". Humor is zó belangrijk, ook op de mindere momenten. Een andere die we thuis makkelijk een paar keer per week gebruiken is "pick your battles". Het maakt iedereens leven zoveel aangenamer!

 

 
 
 
 

Meer zien? Check zeker ook Eline's instagramprofiel. Zó mooi!

 

Door

25 april 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.