Cool Moms | Tess Evenboer

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week lees je meer over fotografe en kapster Tess Evenboer.

Tess Evenboer is fotografe en kapster in haar eigen salon. Ze is moeder van Hugo, die ruim 10 maanden is. Wij spraken haar over moeder zijn en vrouw blijven. Neem een kijkje in haar leven!

 

Heeft het moederschap je verandert?

Ja, zekerweten. Sinds ik moeder ben denk ik veel meer na over de kleine dingen in het leven, wat nu belangrijk is en wat niet. Het moederschap heeft me ook wat angstiger gemaakt, bang om ook maar iets van mijn grootste liefde, Hugo, te moeten missen.

Hoe ziet jouw leven eruit? 

Druk, chaotisch en heel gelukkig! Sinds 2 weken heb ik mijn nieuwe fotostudio geopend in Volendam. Ik fotografeer met name kinderen en heb het daar heel druk mee. Daarnaast heb ik al sinds 2009 een kapsalon bij mijn ouders aan huis, dat doe ik ook nog zo'n 1 a 2 dagen in de week. Wanneer ik fotografeer is Hugo bij de oppas en haal ik hem na de fotoshoot meteen weer op, ben ik in de salon is ie gewoon mee. Hierdoor ben ik groot en deels van de week samen met Hugo en dat voelt heel fijn. Mijn week ziet er altijd anders uit en dat vind ik zo fijn aan eigen baas zijn. Je eigen tijd in delen.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet? 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een hele slechte planner ben. Als ik vandaag bedenk dat ik morgen de hele dag thuis blijf om foto's te bewerken, kan het zomaar zijn dat ik die middag in de salon iemands z'n uitgroei aan het weg werken ben, haha. Ik ben heel impulsief en daar spelen mijn klanten op in. Maar, de laatste tijd is het wel wat drukker en begint Hugo steeds meer aandacht te vragen, ik ga nu proberen wat vaker 'nee' te zeggen. Dat is vrij moeilijk.

Wat is jouw ultieme tip om je naast “moeder” ook “vrouw” te voelen?

Ik kleed me elke dag leuk aan, maak me op en doe m'n haar. Het hoeft niet altijd in de krul natuurlijk, maar ook een knot kán je er heel fashionable uit laten zien, kijk maar naar Nikki Plessen. Als moeder ben je altijd wel druk natuurlijk, maar ik sta daar graag wat eerder voor op om rustig de tijd te hebben voor mezelf, dan voel ik me fijner doorheen de dag.

“Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit …"

...tussen ons in zou gaan slapen. Maar een paar keer per week ligt hij de hele nacht tussen ons in en elke ochtend doen we nog even een tukje na de ochtendvoeding. Ik vind dit héérlijk! 

Wat inspireert jou?

Hugo is mijn grootste inspiratiebron. Een kind is zo ontzettend puur, dat vind ik prachtig. 

Wat is jouw tip voor andere moms?

Volg vooral je moedergevoel. Ik krijg vaak te horen dat ik Hugo verwen, omdat ik hem nauwelijks laat huilen en hij ook wel eens bij ons in bed slaapt. Maar dit voelt goed voor mij, dus doe ik het op mijn manier. Elk kind is anders, dus elk kind heeft een eigen behandeling nodig.

Welke moms vind jij zelf cool?

Alleenstaande moeders! Wat lijkt me dat ontzettend zwaar. En dan heb ik het niet eens over de praktische dingen. Maar het lijkt mij zo moeilijk dat je niet alles kan delen, wat je kindje doet, wat hij/zij geleerd heeft of wat hij/zij zegt. Die onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor je kleine kent alleen je partner. Dus alle alleenstaande moms verdienen het om in de spotlight te komen!  
 
 

 

   

 Meer zien? Je kan Tess ook volgen op instagram.

 

Door

18 april 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.