Cool Mom - Kathleen Woinin

Cool Mom - Kathleen Woinin

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Kathleen over haar leven en toffe Instagramfeed.

Belgische Kathleen (26) en haar vriend Misha hebben twee kindjes Claudia (3) en Senne (15 maanden). Op Instagram combineert ze haar twee grootste hobby's: fotografie en het stylen van haar kids. Met als resultaat onwijs toffe foto's die ons benieuwd maakte naar het leven van Kathleen!

Heeft het moederschap je veranderd?

Het moment dat je baby'tje geboren is, verander je helemaal. Het gevoel dat het leven en welzijn van een kindje volledig in jóuw handen ligt, doet heel veel met je. Dat samen met de onvoorwaardelijke liefde die je elke dag weer ervaart. Vanaf toen draaide mijn leven niet meer om mij, maar om haar. Ik zou er echt alles aan doen om ze gelukkig te maken. En als je kindje gelukkig is ben jij ook gelukkig, toch?

Hoe ziet jouw leven eruit? 

Ik kon mijn werkuren verdelen in 3 dagen. Het zijn wel lange dagen dan (in plaats van 4 kortere), maar dat heb ik ervoor over zodat ik een dagje extra thuis ben. Sinds september gaat Claudia naar school en hebben we ons serieus moeten aanpassen: elke dag op tijd bepakt en gezakt aan de schoolpoort staan blijft een uitdaging, maar het lukt ons!

Uitstapjes in de week zijn nu jammer genoeg ook verleden tijd, dus we kijken elke keer weer uit naar het weekend om leuke dingen te doen en loved ones te zien.

Hoe ben je begonnen met Instagram?

Voordat ik kinderen had, heb ik altijd al de drang gehad om foto's te maken en te delen. Ik haalde mijn diploma in avondschool en ik verdiepte mij in natuur- landschap- & stadsfotografie. Ik was héél blij dat ik Instagram als platform had om ongestoord te delen!

De kindjes veranderden aan Instagram ook weer alles; nu staan zij in elke foto centraal, maar ik combineer het nog graag met hetgeen ik vroeger deed. Ik heb via Instagram zoveel leuke inspiratie gevonden qua kinderkleding, kinderkamer en speelgoed en ik voel me vereerd dat we met al zoveel merken en webshops hebben mogen samenwerken!

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Samenhorigheid, weten dat ze broertje en zusje zijn en dat ze samen in het leven staan, dat ze elkaar helpen als het nodig is, dat ze elkaar troosten als er eentje verdrietig is, dat ze samen lachen, samen spelen, samen ruzie maken en elkaar vergeven. Ze moeten weten dat mama en papa altijd klaarstaan.

"Ik wil dat ze weten dat ze individuen zijn, maar dat ze samen nog sterker staan."

VOOR IK MOEDER WERD ZEI IK ALTIJD DAT MIJN KIND NOOIT …

Van tafel mocht zonder zijn/haar groentjes op te eten, haha. Nu denk ik vaak "ach ja, als ze echt niet wil...."

WAT IS JOUW ULTIEME TIP OM JE NAAST MOEDER OOK VROUW TE VOELEN?

Het mama zijn heeft me zoveel meer zelfvertrouwen gegeven en daar ben ik heel blij om. Ik wil een sterke, zelfzekere vrouw zijn in de ogen van mijn kindjes, en zo voel ik me nu ook. Een grote tip heb ik niet, maar trek je vooral niets aan wat anderen van je (zouden kunnen) denken, want jouw leven is jouw leven en you rock!

Wat inspireert jou?

Creatieve mensen. Ik ben jammer genoeg echt geen creatieve duizendpoot, maar ik leer snel bij via Instagram en Pinterest!

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Doe wat jij en je kindje(s) je goed bij voelen en don't let anyone tell you otherwise. Jij bent hét grote voorbeeld voor je kindje(s) dus leef naar zijn/haar verwachtingen en hoe jij wilt dat ze jou zien.

Wil je meer zien van Kathleen en haar geweldige Instagramfeed bewonderen? Je kunt haar volgen als @onehappyus op Instagram!

Sanne 't Hooft

Door

11 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.